/

A Szőke Tisza ára: hétmillió plusz áfa + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyilvános a hajó árverési hirdetménye

Mint arról korábban portálunk is beszámolt, a Szőke Tisza Hajó Nonprofit Kft. felszámolási eljárása során a hajót nyilvános árverésen kívánja értékesíteni a felszámolást végző Csabaholding Kft., hiszen erre a törvény kötelezi.

Egy újabb fejezetéhez érkezett a magyarországi utolsó kétkéményes oldalkerekes gőzös története. A Cégközlöny április 26-i számában megjelent a hajóról az árverési hirdetmény. Azt egyelőre még nem látni, hogy ez jó-e vagy éppen rossz a Szőke Tiszára nézve, de mindenképpen mérföldkőnek tekinthető, hiszen az új tulajdonos szándékai szerint fog a „hajónapló” tovább íródni. Portálunk most közzéteszi az árverési hirdetmény szerkesztett változatát, hátha olvasóink között van olyan, aki rendelkezik ezzel az összeggel. A meghirdetés tartalmaz elővásárlási jogot is, mely információink szerint egyrészről a Magyar Államot illeti meg.

Nyilvános a pályázat

A Csabaholding Kft. (5600 Békéscsaba, Teleki u. 6.;) mint a Szőke Tisza Hajó Szolgáltató Nonprofit Kft. „f. a.” (6723 Szeged, Római krt. 21.) kijelölt felszámolója nyilvános pályázat útján értékesíti a nevezett felszámolás alatt álló adós gazdálkodó szervezet alábbi vagyontárgyát:

„SZŐKE TISZA” állóhajó (üzemképtelen, balesetveszélyes, ideiglenes védelem alatt álló, elsüllyedt). Nyilván tartási száma: U-10248. Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Műtárgy-nyilvántartó azonosítója: 305473.
1917. évben épült a Ganz és Társa Danubius Villamossági-, Gép-, Waggon- és Hajógyár Rt.-ben. Hossza 77,4 m, szélessége 15,29 m, oldalmagassága 2,7 m, legnagyobb merülése 1,85 m.
Főgép típusa: háromhengeres compound (triplex) gép.
Őrzési helye: Tápé öböl Tisza-folyó 177 + 000 FKM, jobb part.
A hajó becsült tömege 200 tonna.
Irányár: 7.000.000 Ft.
Az irányár az általános forgalmi adót nem tartalmazza.

Az értékesítésre kerülő vagyontárgy a 20/335-8480-as telefonszámon történő előzetes egyeztetést követően megtekinthető. A részletes pályázati feltételeket tartalmazó ismertető a felszámoló szervezet (5600 Békéscsaba, Teleki u. 6.) alatti irodájában 10.000 Ft (áfával) összegben átvehető, illetve térítésmentesen megtekinthető.

A pályázati részvétel feltétele a megpályázni kívánt vagyontárgy irányára 5%-ának a Csabaholding Kft. CIB Bank Rt.-nél vezetett 10700165-04411402-51900001 sz. számlájára történő befizetése, illetve az erről szóló igazolásnak a pályázat hoz történő csatolása. A bánatpénz a vételárba beszámít, sikertelen pályázat esetén 8 banki napon belül kamatmentesen visszafizetésre kerül. Az adásvételi szerződés megkötésére a nyertes pályázat elfogadását követő 30 napon belül kerül sor. A vagyontárgy teljes vételárának megfizetése banki utalással történik, az adásvételi szerződés aláírásától számított 60 napon belül.

A pályázatokat írásban – feladó nélküli, zárt borítékban – a Csabaholding Kft. címére kell leadni. A pályázatok benyújtásának határideje: a Cégközlönyben való megjelenés napjától számított 20. nap (de.) 11 óra. A pályázatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő nevét, címét, gazdálkodó szervezet esetén hatályos cégkivonatot, a cégjegyzésre jogosult személy aláírási címpéldányát, az ajánlati ár egyértelmű meghatározását, a fizetés módját, az ajánlat érvényességi idejét, mely nem lehet kevesebb, mint a benyújtási határidőt követő 60 nap. A pályázatok felbontása közjegyző jelenlétében történik. A pályázók a nyilvános pályázat eredményéről a pályázatok bontásától számított 10 napon belül értesítést kapnak.

A felszámoló felhívja az elővásárlásra jogosultak figyelmét arra, hogy az elővásárlásra jogosult jogát a nyilvános értékesítésen gyakorolhatja oly módon, hogy a véglegesen kialakult vételár ismeretében nyilatkozik vételi szándékáról. A felszámoló fenntartja a jogát, hogy a pályázatot megfelelő ajánlat hiányában eredménytelennek nyilvánítsa. A felszámoló több megfelelő, azonos értékű (a vételár vonatkozásában legfeljebb 10%-kal eltérő) pályázat esetén tarthat nyilvános ártárgyalást. Az értékesítés során beszámításra nincs lehetőség.

Cégközlöny, 17. szám (2012. április 26.) 450207-450208

Előző sztori

Pert nyert egy devizahiteles az OTP ellen

Következő sztori

Szépül a Kálvária téri kerékpáros-pihenőhely + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek