Kultúra

Retró hangulatban vár a Könyvtári Éjszaka + FOTÓK

Retró hangulatban vár a Könyvtári Éjszaka + FOTÓK

2012. április 24., kedd
Retró hangulatban vár a Könyvtári Éjszaka + FOTÓK

Szorgosan folynak az előkészületek a Klebelsberg Könyvtárban: a szerda este hetedik alkalommal megrendezett Könyvtári Éjszaka századeleji hangulatban várja az egyetemi hallgatókat.

Hetedszerre nyitja meg kapuit a a József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezett

Könyvtári Éjszaka

szerda este hat órakor. A rendezvény mindig egy korszak hangulatát idézi fel: ezúttal a 20-as, 30-as évekbe repíti vissza a látogatókat. A könyvtár minden dolgozója lázasan készül a rendezvényre: visszaforgatják az időt a TIK falai között, és rég nem látott tárgyak, eszközök vándorolnak elő a raktárak mélyéről. Az aulában a pesti kabarék és a nyugatos kávéházak hangulatát megidéző díszletek épülnek, a könyvtári hirdetőoszlopokat 90 éves reklámok fedik be. Túrákkal, színpadi játékkal és számos színes programjával ez az évenként megrendezendő Könyvtári Éjszaka játékos szellemi kalandokat is kínál tudományban, művészetben a bibliotékában. A "modern idők" forgataga éjjel 1 óráig várja az érdeklődőket.

Ízelítő a programokból:

- A Magyar Autóklub segítségével veterán autók idézik meg a kor csodás négykerekűit, melyek mellett fényképezkedésre is jelentkezhetnek az érdeklődők. - Az egyik könyvtáros kolléga rendezésében készült el a "A Böngész avagy Könyvtári tévelygések a boldog végkifejletig című burlesque-film olvasóról, könyvtárosról...", melyet majd a földszinten, a Kiállítási térben (Bohémtanya) fognak vetíteni az este folyamán. - Újdonság, hogy idén lesz divatbemutató és verseny, melyre még jelentkezhetnek az érdeklődők az Maria.Tandori@ek.szte.hu címen, vagy majd a helyszínen. A jelentkezőknek az 1920-as, 30-as évek öltözködési stílusában kell megjelenni és felvonulni a színpadon. A legjobbak természetesen jutalomban részesülnek. - Visszatérő program az éjszakákon, hogy a könyvtár leselejtezett könyveit kiárusítják, kötetenként 200 forintért. A program címe idén ,,Ponyva(b)irodalom". - De nem maradnak el "Kegyelem órái" (a 22 és 1 óra között visszahozott késedelmes könyvek után járó pénzbüntetésnek – attól függően, hogy mennyire kegyes az olvasóhoz Fortuna a szerencsejátékban – csak 25, 50 vagy 75 százalékát kell megfizetnie) sem, lesznek érdekfeszítő előadások is és a könyvtár minden titkát bemutató túrák. A részletes programokról

az alábbi linkre kattintva

tudhat meg többet!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.