Közélet

Megmentették postájukat a kecskésiek + FOTÓK

Megmentették postájukat a kecskésiek + FOTÓK

2012. április 16., hétfő
Megmentették postájukat a kecskésiek + FOTÓK

Pénteken bezárt, hétfőn már új helyen nyitott ki, s üzemel tovább a kecskéstelepi kisposta. Civilek, a politikusok és a posta vezetősége közösen találtak új helyet a hivatalnak.

Még 2010-ben terjedt el futótűzként a hír a városrészben, hogy bizonyos gazdasági érdekek úgy látják jónak, ha akkori helyén, a művelődési házban bezár a postahivatal, amit a posta növekvő igényei is indokoltak, lévén csak egy ablakkal tudott üzemelni, csomagfelvételre nem nagyon volt lehetőség, a bővítésre még úgy se. Ekkor azonban a Kecskési Cikér Egyesülettől

Csorba Ágnes

vezetésével és a körzet parlamenti képviselője,

Nógrádi Zoltán

fogtak először össze, s kezdték meg a lobbit a kisposta megtartásáért. A munkához később kapcsolódott

Nógrádi Tibor

, önkormányzati képviselő is. „Szerencsére a Magyar Posta Zrt. belátta, hogy a körzetben szükség van egy kispostára, s az üzleti érdeket gyakran felülírhatja a lakosok igénye, így egy új helyen, a Szabadkai úton nyithatott ki a pénteki bezárás után az új hivatal” – nyilatkozta portálunknak Nógrádi Tibor. Az első látogató

Szabó István

volt, aki egy 880 forintos sárga csekket fizetett be. „Kalapot emelhetünk a civilek, a politikusok és a posta vezetésének összefogása előtt” – emelte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.