Kultúra

Már készülnek a Dóm téri vérfürdőre

Már készülnek a Dóm téri vérfürdőre

2012. április 19., csütörtök
Már készülnek a Dóm téri vérfürdőre

Friss rendezői koncepció, két új dal és a legendás bemutató főszereplői: megkezdődtek a 2012-es Jekyll és Hyde próbái. Janza Kata és Tunyogi Bernadett a sors ajándékának tekintik, hogy újrázhatnak a számukra oly fontos szerepekben.

A keddi, győri olvasópróbával megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Győri Nemzeti Színház koprodukciójában megvalósuló Jekyll és Hyde előkészületei. A csapat, melyben megtalálhatjuk a legendás, első hazai verzió szereplőit is, innentől kezdve gőzerővel próbál a július 6-ai szabadtéri ősbemutatóra. A rendező most is

Molnár László

, sőt a főszerepet is ő alakítja. Már az olvasópróba elején leszögezte: egy teljesen új produkciót lát majd a közönség, hiszen hatni fog a darabra a Szegedi Szabadtéri hatalmas tere és természetesen az idő múlásával benne is megfogalmazódtak új gondolatok a történettel kapcsolatban. Elmondta: két gyönyörű, eddig nem hallott dallal is bővül az előadás. Miután bemutatta alkotótársait és azt a zseniálisan bűvös-trükkös díszletet, amit Kentaur álmodott meg, a próbateremben felcsendültek a musical ismert dallamai. „Elképesztő volt visszahallgatni a zenét és saját magamat egy évekkel ezelőtti cd-ről. Nagyon szép emlékeket hozott elő belőlem – magyarázta lelkesen Janza Kata a próba szünetében, milyen érzés ismét belebújni Lucy szerepébe. – Nagy ajándék a sorstól, hogy újra eljátszhatom ezt a csupaszív, rendkívül szerethető, tragikus sorsú lányt.” Élete egyik legmeghatározóbb előadásának nevezi

Tunyogi Bernadett

is a Jekyll-t, aminek a mai napig rengeteget köszönhet. Ahogy fogalmazott: nagyon boldogok mindannyian, hogy újrázhatnak ebben a remek darabban. Három előadásban, július 6-án, 7-én és 8-án láthatja a Dóm tér közönsége a jónevű angol elmeorvos kísérlete miatt elszabadult vérfürdőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.