Sport

Labdarúgás: parázs csatában sándorfalvi győzelem Ásotthalmon + FOTÓK

Labdarúgás: parázs csatában sándorfalvi győzelem Ásotthalmon + FOTÓK

2012. április 28., szombat
Labdarúgás: parázs csatában sándorfalvi győzelem Ásotthalmon + FOTÓK

Sárga lapokkal színezett, kemény, küzdős meccsen tartotta meg egygólos előnyét a Sándorfalva, miközben az Ásotthalom tíz emberrel is végig szervezte a támadásokat.

A megye első vonalában igazi csúcsrangadón csapott össze Ásotthalom és a Sándorfalva. A hazaiaknak a bajnoki címért folytatott versenyben maradás, míg ellenfelüknek e versenybe való bejelentkezés volt a tét. A bajnoki tabella első helyén a forduló előtt 56 ponttal a Mórahalom állt, a második helyezett Ásotthalom ugyanennyi pontot gyűjtött. Az Algyő, ahogy a negyedik Sándorfalva is, szintén 52 pontos volt szombat kora délután. Ezért hát mondani sem kell, hogy nem kis tétje volt a rangadónak kilenc meccsel a bajnokság befejezése előtt. Az első félidő vendégakciókkal indult, egészen helyzetekig jutottak

Tóth János

tanítványai, ám az Ásotthalom lassan átvette az irányítást, de gól szerezni nem tudtak Szűcsék. Igazi harc folyt a gyepen, ami kissé megdolgoztatta a játékvezetőt is, repkedtek a sárga lapok. Ez a parázs hangulat pedig döntőnek bizonyult, hiszen a 44. percben második sárgával kiállították

Pataki Sándort

, a hazaiak meghatározó játékosát. Az 58. percben 20 méterről jutott szabadrúgáshoz a Sándorfalva.

Duba Tamás

lövése megpattant egy ásotthalmi védőn, így talált utat

Ábrahám

kapujába. A gól után tíz emberrel is mindent egy lapra feltéve rohamoztak

Hevesi Tibor

tanítványai, a felívelések, beadások domináltak. A vendégek taktikusan védekeztek, még néhány kontrát is vezettek, de százszázalékos gólhelyzet már nem született, így maradt az 1-0-s, rendkívül értékes sándorfalvi győzelem. Ennek megfelelően a tabella eleje így nézett ki szombat estére: a Mórahalom 59 ponttal (gyakorlatilag 62) vezet az 56 pontos Ásotthalom, az 55 pontos Sándorfalva és az 52 pontos Algyő előtt!

A megyei I. osztály 25. fordulójában:

Ásotthalom – Sándorfalva 0-1 (0-0).

Ásotthalom, 400 néző. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt.

Ásotthalom:

Ábrahám – Szűcs, Németh, Rencsár, Vastag B., Kothencz (Frank 73'), Hatvani, Pataki, Szlobodnyik (Papp 73'), Baji, Vastagh Sz.

Vezetőedző:

Hevesi Tibor.

Sándorfalva:

Vasas – Grósz, Lippai D., Túri, Kanász L., Molnár, Mihalkó M., Duba T. MIhalkó D. (Kiss P. 85'), Gémes (Bitó A. 88'), Mihalkó G.

Vezetőedző:

Tóth János.

Gólszerző:

Duba T. (58') Hevesi Tibor:

"Számomra érthetetlen módon és egyoldalúan kezdte el szórni a játékvezető a sárga lapokat. Ennek lett az eredménye a kiállítás. A szabadrúgás, amiből a gólt kaptuk, szintén nem volt jogos. A fiúk tíz emberrel is hősiesen küzdöttek, de nemigen adódott lehetőségünk."

Tóth János:

"A kemény, férfias játékot bírták a srácok, két év óta először sikerült legyőznünk az Ásotthalmot."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.