Sport

Labdarúgás: az Alföld csoport egyik legjobbja látogat Vásárhelyre

Labdarúgás: az Alföld csoport egyik legjobbja látogat Vásárhelyre

2012. április 27., péntek
Labdarúgás: az Alföld csoport egyik legjobbja látogat Vásárhelyre

A Makó FC elleni megyei rangadó megnyerését követően újabb nehéz erőpróba vár a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapatára, hiszen a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozón az Alföld csoport egyik legjobb gárdája, a Dunaharaszti MTK vendégszerepel a vásárhelyi stadionban.

"A Makó elleni győzelem nagyon jót tett a csapatom hangulatának" - kezdte a beszélgetést

Szűcs Róbert

, a HFC edzője. "Egész héten remek hangulatban zajlottak az edzések és szerencsére minden kerettag megfelelő munkát tudott végezni. Szükségünk is van a zavartalan felkészülésre, hiszen megítélésem szerint a csoport legjobb csapatát fogadjuk vasárnap délután. Tény, hogy az Alföld csoportot öt pont előnnyel a Dabas vezeti, de szerintem a Dunaharaszti játékosállománya jobb. A napokban több videó felvételt is megnéztem a hétvégi ellenfelünkről és azt tapasztaltam, hogy a DMTK igazi játszós futballra törekszik valamennyi találkozóján. Látszik, hogy a vendégeknél jó néhány futsal-játékos játszik és ez kombinatív játékban mutatkozik meg. A Duna-partiaknak szinte nincs gyenge pontjuk, remek kapus, szilárd védelem, kreatív középpálya és életveszélyes támadók alkotják a korban is ideális összetételű vendég együttest. Különösen nagyon oda kell figyelnünk az immár 12 gólos ékre,

Patkó Györgyre

, de kiváló labdarúgó a csapatkapitány

Dabasi Károly

is, így egyáltalán nem bánom, hogy a szintén életveszélyes, góljával az őszi összecsapásunkat eldöntő

Mészáros Dániel

az elmúlt fordulóban - a Dabason gólnélküli döntetlenre végződött rangadón - a hírek szerint kisárgult, így Vásárhelyen nem léphet pályára. Természetesen hazai pályán győzni szeretnénk, hiszen rendkívül szoros a bajnokság középmezőnye is, az ötödik és a tizedik helyezett között mindössze két pont a különbség. A harasztiak ellen egyébként is van visszavágni valónk, hiszen ősszel hazai pályán 2-1-re legyőztek bennünket, de akkor a játékvezető - a partjezője téves beintésére - elvette tőlünk

Bárkányi Bálint

teljesen szabályos második gólját. A DMTK játékosállománya alig változott a télen, míg nálunk az akkor pályára lépett tizennégy játékosból már öten nincsenek a csapatnál. Az eredmények azt mutatják, hogy erősödtünk, remélem, ezt vasárnap is sikerül bizonyítanunk. A Makón kapott hat sárga lap ellenére eltiltottunk nincs, mindössze a sérüléséből még nem tökéletesen felépült kapusra,

Kovács Krisztiánra

nem számíthatok. Az összeállításban egyetlen kérdőjel van a makói győztes csapatot illetően, mégpedig a középpályán a hátsérüléséből felgyógyult

Sipos Zoltán

, vagy a hetek óta jól teljesítő

Juhász I. Sándor

között kell majd döntenem, amire még alszom egyet. A kezdőcsapat tehát a következő lesz:

Hegedűs - Boros, Antal, Kavaric, Marton

- Sipos/Juhász I,

Bakos Á. - Varga M., Kökény, Varga I. - Domonkos

. Csereként

Máté D., Huszár, Horváth R., Lékó és Rácz L.

valamint a kimaradó játékosom áll bevetésre készen. Az előrejelzés szerint nyáriasan meleg idő lesz vasárnap délután, ráadásul négy napos ünnep is van, így nagyon bízom abban, hogy a szurkolók nagy számban látogatnak ki a vásárhelyi stadionban, ahol remek mérkőzésre van kilátás" - fejezte be esélylatolgatását Szűcs Róbert.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnoki meccsükön (2011. október 9):

Az NB III Alföld csoport 8. fordulójában: Dunaharaszti MTK - Hódmezővásárhelyi FC 2-1 (0-0)

DMTK:

Szappanos - Lázár, Rétsági, Ughy, Dallos - Mészáros, Kovács M., Wágner (Kovacsik 60'), Dabasi (Riba 80') - Szemán, Patkó.

Edző:

Króner Péter.

HFC:

Kovács K. - Huszár (Domonkos 36'), Antal, Bárkányi, Marton - Sipos, Potloka (Kökény 62') - Varga M., Bartyik, Juhász I. S. - Piti (Major L. 73').

Edző:

Szűcs Róbert. Góllövők: Kovacsik (65'), Mészáros (84'), ill. Bárkányi (69').

Így játszott a HFC a múlt héten az NB III Alföld csoport 22. fordulójában:

Makó FC - Hódmezővásárhelyi FC 0-3 (0-2)

HFC:

Hegedűs - Boros, Antal, Kavaric, Marton - Juhász I. S. (Huszár 87'), Bakos Á. - Varga M. Kökény (Horváth R. 90'), Varga I. - Domonkos (Lékó 79').

Edző:

Szűcs Róbert.

Góllövők:

Domonkos (13' 11-esből), Bakos Á. (27'9, Varga I. (90').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.