Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: az Alföld csoport egyik legjobbja látogat Vásárhelyre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A Makó FC elleni megyei rangadó megnyerését követően újabb nehéz erőpróba vár a Hódmezővásárhelyi FC NB III-as labdarúgó csapatára, hiszen a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozón az Alföld csoport egyik legjobb gárdája, a Dunaharaszti MTK vendégszerepel a vásárhelyi stadionban.

“A Makó elleni győzelem nagyon jót tett a csapatom hangulatának” – kezdte a beszélgetést Szűcs Róbert, a HFC edzője. “Egész héten remek hangulatban zajlottak az edzések és szerencsére minden kerettag megfelelő munkát tudott végezni. Szükségünk is van a zavartalan felkészülésre, hiszen megítélésem szerint a csoport legjobb csapatát fogadjuk vasárnap délután. Tény, hogy az Alföld csoportot öt pont előnnyel a Dabas vezeti, de szerintem a Dunaharaszti játékosállománya jobb. A napokban több videó felvételt is megnéztem a hétvégi ellenfelünkről és azt tapasztaltam, hogy a DMTK igazi játszós futballra törekszik valamennyi találkozóján. Látszik, hogy a vendégeknél jó néhány futsal-játékos játszik és ez kombinatív játékban mutatkozik meg. A Duna-partiaknak szinte nincs gyenge pontjuk, remek kapus, szilárd védelem, kreatív középpálya és életveszélyes támadók alkotják a korban is ideális összetételű vendég együttest. Különösen nagyon oda kell figyelnünk az immár 12 gólos ékre, Patkó Györgyre, de kiváló labdarúgó a csapatkapitány Dabasi Károly is, így egyáltalán nem bánom, hogy a szintén életveszélyes, góljával az őszi összecsapásunkat eldöntő Mészáros Dániel az elmúlt fordulóban – a Dabason gólnélküli döntetlenre végződött rangadón – a hírek szerint kisárgult, így Vásárhelyen nem léphet pályára.

Természetesen hazai pályán győzni szeretnénk, hiszen rendkívül szoros a bajnokság középmezőnye is, az ötödik és a tizedik helyezett között mindössze két pont a különbség. A harasztiak ellen egyébként is van visszavágni valónk, hiszen ősszel hazai pályán 2-1-re legyőztek bennünket, de akkor a játékvezető – a partjezője téves beintésére – elvette tőlünk Bárkányi Bálint teljesen szabályos második gólját. A DMTK játékosállománya alig változott a télen, míg nálunk az akkor pályára lépett tizennégy játékosból már öten nincsenek a csapatnál. Az eredmények azt mutatják, hogy erősödtünk, remélem, ezt vasárnap is sikerül bizonyítanunk. A Makón kapott hat sárga lap ellenére eltiltottunk nincs, mindössze a sérüléséből még nem tökéletesen felépült kapusra, Kovács Krisztiánra nem számíthatok. Az összeállításban egyetlen kérdőjel van a makói győztes csapatot illetően, mégpedig a középpályán a hátsérüléséből felgyógyult Sipos Zoltán, vagy a hetek óta jól teljesítő Juhász I. Sándor között kell majd döntenem, amire még alszom egyet. A kezdőcsapat tehát a következő lesz: Hegedűs – Boros, Antal, Kavaric, Marton – Sipos/Juhász I, Bakos Á. – Varga M., Kökény, Varga I. – Domonkos. Csereként Máté D., Huszár, Horváth R., Lékó és Rácz L. valamint a kimaradó játékosom áll bevetésre készen. Az előrejelzés szerint nyáriasan meleg idő lesz vasárnap délután, ráadásul négy napos ünnep is van, így nagyon bízom abban, hogy a szurkolók nagy számban látogatnak ki a vásárhelyi stadionban, ahol remek mérkőzésre van kilátás” – fejezte be esélylatolgatását Szűcs Róbert.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnoki meccsükön (2011. október 9):

Az NB III Alföld csoport 8. fordulójában: Dunaharaszti MTK – Hódmezővásárhelyi FC 2-1 (0-0)
DMTK: Szappanos – Lázár, Rétsági, Ughy, Dallos – Mészáros, Kovács M., Wágner (Kovacsik 60′), Dabasi (Riba 80′) – Szemán, Patkó. Edző: Króner Péter.
HFC: Kovács K. – Huszár (Domonkos 36′), Antal, Bárkányi, Marton – Sipos, Potloka (Kökény 62′) – Varga M., Bartyik, Juhász I. S. – Piti (Major L. 73′). Edző: Szűcs Róbert.
Góllövők: Kovacsik (65′), Mészáros (84′), ill. Bárkányi (69′).

Így játszott a HFC a múlt héten az NB III Alföld csoport 22. fordulójában:

Makó FC – Hódmezővásárhelyi FC 0-3 (0-2)
HFC: Hegedűs – Boros, Antal, Kavaric, Marton – Juhász I. S. (Huszár 87′), Bakos Á. – Varga M. Kökény (Horváth R. 90′), Varga I. – Domonkos (Lékó 79′). Edző: Szűcs Róbert.
Góllövők: Domonkos (13′ 11-esből), Bakos Á. (27’9, Varga I. (90′).

Sport

Rangos listára került Mikler Roland és Bánhidi Bence

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A magyar sport legértékesebb sportolóiról készített listát a Forbes magazin.

Tovább olvasom

Hírzóna

Horrorbaleset történt egy magyar bringaversenyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ötven(!) bringás bukott.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Hetvenhat esztendős korában.

Tovább olvasom

Aktuál