Sport

Labdarúgás: pontot ért a Kistelek hősiessége Ásotthalmon + VIDEÓ, FOTÓK

Labdarúgás: pontot ért a Kistelek hősiessége Ásotthalmon + VIDEÓ, FOTÓK

2012. április 1., vasárnap
Labdarúgás: pontot ért a Kistelek hősiessége Ásotthalmon + VIDEÓ, FOTÓK

Az aranyesélyes hazaiak a legnagyobb ziccerből sem tudta a kapuba találni. Pontvesztésük rendkívül fájó, mivel valamennyi riválisuk nyerni tudott a hétvégén.

0
-
0
Ásotthalom TE
-
Kisteleki TE
Megyei I. osztály 21. forduló

Izgalmas és eseménydús mérkőzést vívott a megyei I. osztály 21. fordulójának zárásaként az Ásotthalom és a Kistelek. A találkozó döntő részében a bajnoki címre hajtó hazaiak uralták a játékot, az ő akaratuk érvényesült, s jóval többet és veszélyesebben támadtak, mint ellenfelük. A címvédő inkább csak az első félidőben futtatott végig ígéretes kontrákat. Hiába harcolt ki azonban hatalmas mezőnyfölényt az Ásotthalom, játékosai képtelenek voltak a kapuba találni.

Vastag Szabolcs, Pataki Sándor, Baji Renátó

és a többiek valamennyi próbálkozását hárította a mezőny legjobbja,

Keresztes László

kapus. A hősiesen védekező Kistelek végül egy pontot szerzett, s aligha mondható, hogy érdemtelenül. Az Ásotthalom ezzel sokat rontott pozícióján az aranycsatában. A Mórahalom 47 ponttal vezet (amit gyakorlatilag 50-nek lehet tekinteni), Kothencz Leventéék 47 egységgel másodikok, a harmadik Algyő 46, a negyedik Sándorfalva (egy meccsel kevesebbet teljesítve) 43 pontot gyűjtött eddig. http://www.youtube.com/watch?v=0OZnULn0DF8

(Videó: Gémes Sándor)

Labdarúgó megyei I. osztály 21. forduló:

Ásotthalom TE - Kisteleki TE 0-0.

Ásotthalom, 300 néző, vezette: Kovács Péter.

Ásotthalom:

Ábrahám - Vastag Sz., Bárdosi (Frank 68'), Rencsár, Németh, Pataki (Papp 68'), Kothencz, Szlobodnyik (Fődi 68'), Hatvani, Baji R., Szűcs K. Edzők: Gyenge Balázs, Hevesi Tibor.

Kistelek:

Keresztes - Piacsek, Lajos (Béres 81'), Rácz, Kordás (Nana R. 68'), Rostás, Koncz R., Kiszner, Koncz M., Gera (Mihály T. 46'), Tóth Á. Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.

Online közvetítésünk:

VÉGE
90 4' Nem, hiszen Fődi Zsoltot csak szögletre tudták szerelni a kékek. A magas ívű beívelést követően kavarodást támadt, kapufát fejeltek az ásotthalmiak, majd a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé. Ezzel zárult a derbi.
90 3' Hatvani József beadásszerű lövése talán húsz centivel mehetett fölé. Talán ez volt az utolsó esély?
90 1' Szűcs Krisztián szögletét Rencsár tudta megfejelni 8 méterről, fölé szállt a próbálkozás. Az igazsághoz tartozik, hogy csak a feje búbjával érte el az ásotthalmi játékos, így nem tudta kellőképpen irányítani a labdát.
89' Gyönyörű ásotthalmi kombináció végén Baji Renátó lövésébe tudtak belelépni a hősiesen védekező kistelekiek. Közben kiderül: négy perc lesz a hosszabbítás. Igencsak komoly feszültség a pályán és környékén.
85' Baji Renátó rontott meccslabdát! 7 méterre a kaputól üresen maradt, labdát kapott, majd rossz megoldást választott, csúnyán fölé lőtt. Igencsak egyoldalú a végjáték, a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadnak, szinte felborul a pálya. A tavalyi bajnok foggal-körömmel védi bravúrpontját.
82' Hatvani József kétszer is ígéretesen ment el a jobb oldalon, veszélyes beadásait ugyanakkor sikerült végül mentenie a kisteleki védelemnek. Lajost közben le kellett cserélni, Béres érkezett a hajrára.
79' Áll a játék, újabb kisteleki maradt a földön. Lajos Róbertet kellett végül letámogatni, ápolják őt is. Az ásotthalmiak egyre elkeseredettebben rohamoznak, bizony, nagyon rosszul jönne nekik a múlt heti dorozsmai vereséget követően egy újabb pontvesztés, pláne most, hogy ebben a fordulóban az első hatból már öt együttes megszerezte soros győzelmét...
74' Kiderült: kihagyható a kihagyhatatlan! 22 méterről végezhetett el szabadrúgást az Ásotthalom, kissé balról. Kothencz nagyszerűen lőtt a jobb felső felé, óriásit vetődve mentett Keresztes. A szöglet után Szűcs sarokkal tette vissza a labdát a kapu elé, ahol ketten is bepasszolhatták volna egy-két lépésről a hálóba a labdát, azonban mellé tudták helyezni...
70' Továbbra is gőzerővel támad az Ásotthalom: Rencsár 6 méteres fejesét óriási bravúrral tolta ki Keresztes kapus.
69' Bárdosi Nándor zseniálisan csapta be egy esernyőcsellel védőjét a tizenhatoson belül, majd a hosszú felé lőtt, Keresztes kapus hatalmasat védett. Ezt hármas csere követte hazai oldalon: Papp Róbert, Frank Attila és Fődi Zsolt állt be Pataki, Bárdosi és Szlobodnyik helyett.
65' Rostás tört be ígéretesen a vendéglátók tizenhatosán belülre, ám rossz irányba cselezett, így odalett a lehetőség.
64' Kezd idegessé válni a hangulat, az eddig rendkívül sportszerű meccsen megszaporodtak a faultok. A hazaiak egyre görcsösebbnek tűnnek az eredménykényszer hatása alatt, a kistelekiek pedig megérezték, hogy ebből bravúr is lehet. Így aztán keményednek a párharcok.
59' Pataki Sándor újabb igen veszélyes lövése kerülte el éppen csak a bal alsó sarkot. Óriási fölényben a hazaiak, mondhatnánk, érik a vezető gól. A játék a kisteleki térfélen zajlik, hősiesen védekeznek Piacsekék.
55' Zajlik az ápolás, sajnos igen súlyos a sérülés. A pályán közben erősödik az ásotthalmi nyomás. A kisteleki védelem az utolsó pillanatban mentett Kothencz elől, aki kis híján ziccerbe került.
51' Megérkezett a mentő Gera Lászlóhoz. Ezúton is gyors felépülést kívánunk a kisteleki kiválóságnak!
50' Egy jól irányzott Vastag Szabolcs-fejes okozott riadalmat, a rövidről alig bólintott fölé az ásotthalmi futballista. A szél elállt közben. A vendégek továbbra is kontrákkal próbálkoznak.
46' Meg is történt a csere: Mihály Tamást váltotta Gerát. Szegény kisteleki az öltözőépület előtt fekszik, nem is tudott bemenni a szünetre. Mentőt kell hívni hozzá, olyan komoly a térdsérülése. A Kistelek kezdte a játékot.
SZÜNET
45' A szünet előtti utolsó percekben egy-egy kontrát figyelhettünk. A második, a hazai volt a veszélyesebb, ám ezt is meg tudták akasztani végül a védők. Gera László fájlalja a térdét, elképzelhető, hogy le kell cserélnie Czeigersmidt Rolandnak. Nagyszerű félidő ért véget, mindent láthattunk, csak a gól hiányzott.
42' Hosszú idő után előre merészkedtek a kékek is. Koncz Róbert ment el a bal szélen, remekül adott be, Rostás felugorva, 5 méterről pörgetett fölé. A hazaiak lest reklamáltak, ám nem tűnt annak. Válaszként pergőtűz a vendégek kapujánál: szöglet a vége.
39' Nem meglepő: ismét ásotthalmi ziccerről számolhatunk be. Vastag Szabolcs vett le egy balról érkező beadást mintegy 8 méterre a kaputól. Kissé elhamarkodottan emelt ezúttal magasan fölé, pedig ha más megoldást választ, könnyen lehet, hogy vezet a favorit. Így azonban maradt a 0-0.
35' Újabb százszázalékos ziccert puskázott el az Ásotthalom. Balról, az oldalvonaltól remek ívben és erősen lőtt középre egy szabadrúgást Pataki, Vastag Szabolcs 6 méterről, a rövidről csúsztatott, Keresztes reflexmozdulattal hatalmasat védett. A kipattanó középre került, 11 méterről Kothencz Levente ismételhetett, ám nem találta el a ketrecet a vendégek szerencséjére.
31' 28 méterről végezhetett el szabadrúgást az Ásotthalom. Baji Renátó laposan lőtte el a négytagú sorfal mellett, ám a kísérlet a kaput is elkerülte, mintegy másfél méterrel mehetett el a bogyó a jobb alsó mellett.
30' Egy újabb szögletet követően a Kistelek előtt adódott lehetőség. Koncz Róbert bólintotta vissza a hosszúról, már átszállt Ábrahám fölött, a védők a kapu torkából vágták ki a labdát.
26' A szöglet után Baji Renátó lába előtt suhant el a laszti a hosszú saroknál, majd kontrázhatott a Kistelek. A gyors ellencsapás kornerrel végződött, ami után les miatt ítélt szabadrúgást a hazaiaknak a bíró. Igencsak eseménydús a derbi, nem unatkoznak a nézők!
25' Óriási hazai lehetőség: egy kavarodás után Pataki bombázott 15 méterről, az egyik védőről pattant szögletre a löket.
22' Baji Renátó életerős lövése szállt fölé, ami jól jelzi, hogy egyre nagyobb a sárgák fölénye. Most már határozottan az történik a pályán, amit az Ásotthalom akar. A vendégek erejéből ezekben a percekben nem futja kontrákra, beszorultak a tizenhatosuk környékére.
19' Az első óriási helyzetet a hazaiak hagyták ki. Balról jutottak szabadrúgáshoz, mindenki beadást várt, Pataki azonban ravaszul Bárdosi Nándornak gurította le, s a korábbi volános az alapvonalig tört, onnan pontosan tálalt Vastag Szabolcs elé. Ő lőhetett volna, de nem tette, hanem addig tologatott, míg valahogyan szerelni tudtak a védők!
15' A vendégek igyekeznek átadni a területet. Az Ásotthalom többet birtokolja a labdát, építgeti támadásait, középpályásai azonban pontatlanabbak a megszokottnál. A lövéseik sem veszélyesek eddig, Szlobodnyik Gábor durrantott fölé az imént. Ellenben a kékek kontráiban jóval több a fantázia.
11' Változott a játék képe, mezőnyfölényt harcolt ki az Ásotthalom. Ismét Pataki próbálkozott balról, éles szögből, az oldalhálót találta el. Erre válaszul Piacsek Máté került helyzetbe egy védelmi hiba után a jobb szélen, teljesen egyedül maradt, lőtt, éppen a hosszú sarok mellé.
7' Koncz Róbert jobbról érkező csavarását a szél is megnyomta, újabb nagy védés Ábrahám kapus részéről. Jobban kezdett a széltől támogatott Kistelek. Mozgalmas játékkal telnek a percek, eddig igen élvezetes futballt láthatunk.
6' Az első lövés az ásotthalmi Pataki Sándor nevéhez fűződött, 22 méteres lökete nem okozott veszélyt. Gera László 28 méteres kísérlete viszont sokkal ígéretesebb volt a másik oldalon, Ábrahám Tamás nagy bravúrral tolta a léc fölé.
1' Pénzes József tiszteletére egyperces gyászszünettel kezdődött az összecsapás. Az Ásotthalom hozta játékba a labdát.
14.55 A Kistelek győzni érkezett - mondja Bárkányi Péter szakosztályvezető. Igencsak bátrak és elszántak a vendégek, még akkor is, ha nélkülözni kénytelenek az eltiltott Nana Mihályt. Az ifimeccset egyébként 10-0-ra a látogatók nyerték, az első felvonás tehát az övék.
14.50 Egy kérdés maradt a megye I-ből vasárnapra: lesz-e botlás az első hatban? Öten már győztek az éllovasok közül, az Ásotthalom ma csatlakozhat hozzájuk. Sárga felsőben, fekete nadrágban és sportszárban a hazaiak, tiszta kékben a vendégek. Verőfényes napsütés fogadta a fiúkat, ugyanakkor elég hűvös van még mindig.
A megyei I. osztály tabelláját jelenleg a 47 pontos Mórahalom vezeti (mely együttes hamarosan újabb 3 ponttal lesz gazdagabb, hiszen az ősszel az Ásotthalom ellen elmaradt meccset 3-0-lal nekik fogják ítélni). Második az Ásotthalom 46, harmadik az Algyő ugyancsak 46 ponttal, míg a 43 pontos Sándorfalva ezúttal szabadnapos. A tavalyi bajnok Kistelek 22 pontjával a középmezőnyben, a tizedik helyen tanyázik. Az ősszel Kisteleken 4-1es vendéggyőzelem született. Baji Renátó, Frank Attila, Szűcs Krisztián és Tari Tamás góljaira csak a hajrában tudott felelni Koncz Miklós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.