Kosárlabda: döntőben az ABCOM-Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hazai pályán is magabiztosan, ezáltal kettős győzelemmel jutott az amatőr női kosárlabda bajnokság rájátszásának döntőjébe az ABCOM-Szeged KE együttese.

A 18 ponttal nyert odavágó után formalitásnak tűnt a visszavágó mérkőzés az ABCOM-nak a PEAC ellen a rájátszás elődöntőjének visszavágóján. Lengyel Dalma triplája után a hazaiak agresszív letámadása meg is hozta a gyümölcsét, sorra adta el a PEAC a labdákat – hibáikat a szegediek kíméletlenül büntették, bár nagyon elhúzni nem tudtak. A negyed közepén egy rövid időre a vezetést is megszerezte az ellenfél, dacára a hazai fölénynek, ám az első szünetre már hétpontos előnnyel mehettek Kováts Annáék (26-19). A folytatásban állandósult a szegedi fölény, sültek a kezek is, hullottak a triplák, nőtt az előny, és gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás kérdése (47-33). Fordulás után sem változott a játék képe, Mészárosné Kovács Andrea csapata magabiztosan uralta a mérkőzést, s határozott jó játékukkal Pungor Krisztináék húsz fölé növelték a hazai előnyt. A végén a fiatalok is lehetőséget kaptak, s kivehették részüket a döntőt jelentő, 90-59-es, kiütéses győzelemből.

Amatőr női kosárlabda NB I/B rájátszás, elődöntő, visszavágó:

ABCOM-Szeged KE – PEAC 90-59 (26-19, 21-14, 25-12, 18-14)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Mester, Arató.
ABCOM-Szeged: LENGYEL 20/9, PUNGOR 22/12, KOVÁTS 11/3, TÓTH C. 16/3, Rajnai 5. Csere: FÜRÉSZ 12, Mészáros 2, Földi 2, Ódry. Edző: Mészárosné Kovács Andrea.
PEAC: Kerti 5/3, RÉDER 12, Pénzes 7, Seri 10, ANGA 14. Csere: Baka, Ignácz 8, Ruppert 3, Stranszky, Raus. Edző: Bán Gábor.
Továbbjutott: az ABCOM-Szeged, kettős győzelemmel.

Mészárosné Kovács Andrea: “Gratulálok a csapatomnak, hogy megnyertük a keresztjátékot. Igaz, közepes játékkal sikerült, dolgozunk azon, hogy előrébb lépjünk.”

no images were found

Előző sztori

A Jobbik a hazai élelmiszerek vásárlására buzdítja a vevőket

Következő sztori

Tabudöntő film a bánsági németekről