Sport

Kosárlabda: döntőben az ABCOM-Szeged + FOTÓK

Kosárlabda: döntőben az ABCOM-Szeged + FOTÓK

2012. április 6., péntek
Kosárlabda: döntőben az ABCOM-Szeged + FOTÓK

Hazai pályán is magabiztosan, ezáltal kettős győzelemmel jutott az amatőr női kosárlabda bajnokság rájátszásának döntőjébe az ABCOM-Szeged KE együttese.

A 18 ponttal nyert odavágó után formalitásnak tűnt a visszavágó mérkőzés az ABCOM-nak a PEAC ellen a rájátszás elődöntőjének visszavágóján.

Lengyel Dalma

triplája után a hazaiak agresszív letámadása meg is hozta a gyümölcsét, sorra adta el a PEAC a labdákat - hibáikat a szegediek kíméletlenül büntették, bár nagyon elhúzni nem tudtak. A negyed közepén egy rövid időre a vezetést is megszerezte az ellenfél, dacára a hazai fölénynek, ám az első szünetre már hétpontos előnnyel mehettek Kováts Annáék (26-19). A folytatásban állandósult a szegedi fölény, sültek a kezek is, hullottak a triplák, nőtt az előny, és gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás kérdése (47-33). Fordulás után sem változott a játék képe,

Mészárosné Kovács Andrea

csapata magabiztosan uralta a mérkőzést, s határozott jó játékukkal Pungor Krisztináék húsz fölé növelték a hazai előnyt. A végén a fiatalok is lehetőséget kaptak, s kivehették részüket a döntőt jelentő, 90-59-es, kiütéses győzelemből.

Amatőr női kosárlabda NB I/B rájátszás, elődöntő, visszavágó:

ABCOM-Szeged KE - PEAC 90-59 (26-19, 21-14, 25-12, 18-14)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Mester, Arató.

ABCOM-Szeged:

LENGYEL 20/9, PUNGOR 22/12, KOVÁTS 11/3, TÓTH C. 16/3, Rajnai 5.

Csere:

FÜRÉSZ 12, Mészáros 2, Földi 2, Ódry.

Edző:

Mészárosné Kovács Andrea.

PEAC:

Kerti 5/3, RÉDER 12, Pénzes 7, Seri 10, ANGA 14.

Csere:

Baka, Ignácz 8, Ruppert 3, Stranszky, Raus.

Edző:

Bán Gábor.

Továbbjutott: az ABCOM-Szeged, kettős győzelemmel.

Mészárosné Kovács Andrea:

"Gratulálok a csapatomnak, hogy megnyertük a keresztjátékot. Igaz, közepes játékkal sikerült, dolgozunk azon, hogy előrébb lépjünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.