Jobbik: ne adják el a villamost és a Dömötör-tornyot

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik szegedi szervezet sajtóközleményben reagált arra a megyei napilapban megjelent hírre, miszerint a májusi közgyűlésen az előterjesztések között szerepel a Dömötör-torony és a nosztalgia-villamosok eladása.

A közleményt alább, változtatás nélkül olvasható.

„A Jobbik Szegedi Szervezete mély fájdalommal értesült arról, hogy a Szegedi Közlekedési Társaság a nosztalgia-villamosokat, Botka László polgármester pedig Szeged legrégebbi emlékét, a Dömötör-toronyt kívánja áruba bocsátani.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy Szeged kulturális emlékeit a meggondolatlan városvezetés egyszeri, gyors bevétel reményében bízva elherdálja. A Jobbik már többször felhívta a városvezetés figyelmét arra, hogy az ésszerűtlen és átgondolatlan városfejlesztés a város pénzügyi és likviditási helyzetét veszélyezteti és a költségvetés összeomlásához vezet.
A kapkodó várospolitika, és a látszatfejlesztések, melyhez nem kapcsolódott érdemi munkahelyteremtés, meghozta gyümölcsét. Szeged városában jelenleg költségvetési tűzoltás zajlik, aminek a város történeti és kulturális értékei eshetnek áldozatul, ha a felelős döntéshozók nem akadályozzák meg.

A Jobbik Szegedi Szervezete ezért felszólítja Botka László polgármestert és a Közgyűlést, hogy hallgassanak a józan eszükre és Szeged város értékeit tiszteletben tartva, vonják vissza
javaslataikat, hogy ne váljon az MSZP átgondolatlan politikájának áldozatává a nosztalgia-villamospark és a Dóm téri Dömötör-torony” – álla a Jobbik Szegedi Alapszervezetének közleményében.

Előző sztori

Félidejében az „Együtt a biztonságért” pályázat

Következő sztori

Labdarúgás: megvan a megyei kupa elődöntőjének párosítása + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek