Közélet

Jobbik: ne adják el a villamost és a Dömötör-tornyot

Jobbik: ne adják el a villamost és a Dömötör-tornyot

2012. április 23., hétfő
Jobbik: ne adják el a villamost és a Dömötör-tornyot

A Jobbik szegedi szervezet sajtóközleményben reagált arra a megyei napilapban megjelent hírre, miszerint a májusi közgyűlésen az előterjesztések között szerepel a Dömötör-torony és a nosztalgia-villamosok eladása.

A közleményt alább, változtatás nélkül olvasható. „A Jobbik Szegedi Szervezete mély fájdalommal értesült arról, hogy a Szegedi Közlekedési Társaság a nosztalgia-villamosokat, Botka László polgármester pedig Szeged legrégebbi emlékét, a Dömötör-toronyt kívánja áruba bocsátani. A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy Szeged kulturális emlékeit a meggondolatlan városvezetés egyszeri, gyors bevétel reményében bízva elherdálja. A Jobbik már többször felhívta a városvezetés figyelmét arra, hogy az ésszerűtlen és átgondolatlan városfejlesztés a város pénzügyi és likviditási helyzetét veszélyezteti és a költségvetés összeomlásához vezet. A kapkodó várospolitika, és a látszatfejlesztések, melyhez nem kapcsolódott érdemi munkahelyteremtés, meghozta gyümölcsét. Szeged városában jelenleg költségvetési tűzoltás zajlik, aminek a város történeti és kulturális értékei eshetnek áldozatul, ha a felelős döntéshozók nem akadályozzák meg. A Jobbik Szegedi Szervezete ezért felszólítja Botka László polgármestert és a Közgyűlést, hogy hallgassanak a józan eszükre és Szeged város értékeit tiszteletben tartva, vonják vissza javaslataikat, hogy ne váljon az MSZP átgondolatlan politikájának áldozatává a nosztalgia-villamospark és a Dóm téri Dömötör-torony” – álla a Jobbik Szegedi Alapszervezetének közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.