Hogyan őrizzük meg gyermekeink egészségét?

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egészséges életmód a gyermekkorban gyökerezik. Közismert tény, hogy minél kisebb korban lerakjuk az egészséges életmód alapjait, annál nagyobb valószínűséggel beépülnek azok a gyerekek, később a felnőtt mindennapjaiba.

Az elmúlt években például a gyermekkori elhízás hatalmas méreteket öltött, a fejlett világban rendkívül lehangoló tendenciát mutat. Az elhízás gyakorisága a gyerekek és serdülők körében nagyobb ütemben nő, mint a középkorú felnőttek körében, napjainkban a gyerekek 20-25%-a túlsúlyos. Természetesen a gyerekkori elhízás következtében nagyobb valószínűséggel alakul ki a felnőttkori elhízás is.

Gyermekkorban az életmód alakítása még nem tudatos, ezért ez szinte 100%-ban a szülő felelőssége. A gyerekek utánozzák szüleiket, és ha azt látják, hogy azok egészségtelenül élnek, akkor akaratlanul is ezt a példát fogják követni. Éppen ezért a zöldség, gyümölcs alapú táplálkozás, a megfelelő mennyiségű testmozgás beiktatása mindennapjainkba már gyermekkortól kezdve szükséges.

A gyermekkori egészségmegőrzés fontosságára szeretnénk felhívni az emberek figyelmét, éppen ezért ezzel a kiemelt témával hirdettük meg az immáron a VI. Szegedi Egészségmegőrző Napot. A témához kapcsolódva az óvodások és az általános iskolások körében 3 korcsoportban rajzversenyt hirdettünk, melynek díjkiosztó ünnepségére is a rendezvényen kerül sor. Olyan rajzokat várunk, melyek az egészséges életmódról, egészséges ételekről, italokról szólnak, valamint bemutatják, hogy milyen vidám és szép az élet, ha egészségesek vagyunk.
A gyerekek a kiállítás ideje alatt kipróbálhatják a Gyerekterep Foglalkoztató Központ kreatív játékait, valamint megtapasztalhatják mi mindenre is jó és milyen egészségmegőrző funkciója lehet pl. egy egyszerű babzsáknak.

A VI. Szegedi Egészségmegőrző Nap ideális vasárnapi családi program lehet az egészségtudatos családok számára. A mozgás, a játék, az egészséges életmód elsajátítása, valamint kellemes zenei élmény egy időben és egy helyen lesz elérhető az újszegedi Forrás Hotel konferencia szintjén. A cél mindenképpen az, hogy a család minden tagja megtalálja a számára hasznos kikapcsolódást, s egyben elinduljon az egészséges életmódhoz vezető képzeletbeli úton. A rendezvényen különböző cégek kiállításait is megtekinthetik az érdeklődők, valamint orvosi, természetgyógyászati előadásokat hallgathatnak meg, miközben a gyerekek kipróbálhatják kreativitásukat a játszóházban, vagy éppen elsajátíthatják a Nordic Walking alapjait. Megismerhetik a METODIC – azaz az anyagcsere típusok szerinti táplálkozás előnyeit is. ENRICO koncertje is igazi csemegének ígérkezik a délután folyamán az igényes zenét kedvelők számára. Este fele pedig megtudhatják hogyan lesz a hernyóból pillangó, avagy sorsfordító gondolkodásmód lépésről lépésre Karacs Rita tolmácsolásában lesz hallható.

A kiállítás ideje alatt ingyenes fogyókúrás és táplálkozási tanácsadás, természetgyógyászati állapotfelmérések, Candida szűrés, prosztataszűrés, vércukorszint mérés, aurafotózás lesznek többek között elérhetők. „Nordic Walking botkostóló” is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt Kocsis István nemzetközi Nordic Walking instruktor irányításával.

Látogassanak el május 6-án a Forrásba, ahol az egész család számára kellemes vasárnapi programot kínálunk. A gyerekeket extra meglepetésekkel is várjuk!

A rajzverseny kiírását, valamint a VI. SZEM nap részletes programját az alábbi weboldalon olvashatják.

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: visszatér Tiszaújvárosba a Kosársuli

Default thumbnail
Következő sztori

Tűz volt a Csillag börtönben

Legutóbbi hasonló cikkek