Gazdaság

Hétfőn tárgyal Tarlós a vízművekről

Hétfőn tárgyal Tarlós a vízművekről

2012. április 14., szombat
Hétfőn tárgyal Tarlós a vízművekről

Hétfőn találkozik Tarlós István főpolgármester Jean-Louis Chaussade-dal, az önkormányzat által a Fővárosi Vízművek Zrt.-ből kivásárolni kívánt francia Suez Environnement S.A. vezetőjével, a felek a vízmű már lefutottnak tűnt kivásárlását megakasztó vita rendezésére tehetnek kísérletet a Népszava szerint.

A lap szombati száma ismerteti: a közműcég 25,6 százalékáért és a menedzsmentjogokért a Suez és a német RWE 15,1 milliárd forintot kért, amit a főváros nagyrészt hitelből fizetett volna ki. Ám nem tudnak megegyezni, adnak-e garanciát a kivonuló tulajdonosok. A franciák szerint korábban szó sem volt arról, hogy "kezeskednek" majd a cég zavartalan működéséért. Emiatt viszont a főváros 3,7 milliárddal csökkentené a vételárat, így a bíróságon folytatódhat a vita a privatizációs szerződés felbontásáról, ám ennek tétje már 50-60 milliárd forint lehet - írja a Népszava.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.