Gimnáziumok is pályázhatnak a külhoni tanulmányi kirándulásokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idén már gimnáziumok is pályázhatnak az általános iskolák és a szakiskolák mellett a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programra – hívta fel a figyelmet Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár.

A helyettes államtitkár a programról tartott tájékoztató napon kiemelte: tavaly közel 15 ezren kapcsolódhattak be a programba, és idén is hasonló számban utazhatnak külhoni tanulmányi kirándulásra diákok. E célra ötszázmillió forint áll rendelkezésre a költségvetésben – jelezte.

Répás Zsuzsanna annak a reményének adott hangot, hogy a gazdasági helyzet javulásával lehetőség nyílik majd a program további bővítésére.

A nemzetpolitikai helyettes államtitkár felidézte azt az országgyűlési határozatot, amellyel azt a célt tűzték ki: minden magyar diák mielőtt befejezi iskolai tanulmányait legalább egyszer ellátogasson külhoni magyarlakta területre. Hangsúlyozta: azt szeretnék, ha minél többen eljuthatnának a külhoni magyar történelmi helyszínekre, és minél több emberrel megismerkedhetnének a diákok, minél több személyes élményt szerezhetnének.

Csete Örs programigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézmények Horvátországba és Szlovénia magyarlakta területeire szervezett kirándulásokhoz is kérhetnek támogatást az idei évtől.
A Bethlen Gábor Alapkezelő a Határtalanul! program keretében március 9-én tette közzé pályázati felhívásait a Kárpát-medence magyarlakta területeire irányuló iskolai utazásokról.
A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói (az általános iskolák, valamint a hat- és nyolcosztályos gimnáziumok megfelelő évfolyamain tanuló diákok) külhoni utazásai támogathatók.

Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetében magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok szakmai együttműködésének támogatására lehet pályázni.

Az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében pályázni lehet magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésének támogatására.
A program további részletei a www.hatartalanul.eu honlapon olvashatók.

Előző sztori

Májustól az OMSZ irányítja az összes betegszállítást

Következő sztori

Színes programok a szőregi majálison