Közélet

Égbe emelkedtek a bicajok a Föld Napján + FOTÓK

Égbe emelkedtek a bicajok a Föld Napján + FOTÓK

2012. április 22., vasárnap
Égbe emelkedtek a bicajok a Föld Napján + FOTÓK

Ismét megmozdult a kritikus tömeg, s háromnegyed öt körül, a 14 kilométeres táv teljesítése után az égbe emelték kerékpárjaikat a Critical Mass résztvevői a Dóm téren. A szervezők szerint megdőlt minden eddigi részvételi rekord, ami a jó időnek is köszönhető.

Szeged kerékpáros útvonalainak állapotára akarták felhívni a figyelmet a Critital Mass szervezői, akik szerint az üzenet egyszerű: „benzinről le, bicajra fel!” Az időjárás is kegyeibe fogadta a kerekezőket, hiszen a körülbelül háromnegyed ötkor a Dóm térre visszaérkező, s szokás szerint a bicikliket égbe emelő tömeg már rég szétoszlott, mire elkezdett esni az eső. Az előzetes becslések szerint mintegy 1800 kerékpáros foglalta el Szeged útjait vasárnap délután. A menet a Dóm térről pontosan három órakor indult rendőri felvezetés mellett, s a 14 kilométeres táv után ugyanoda érkeztek vissza a biciklisek. Ezúttal három bicajemelést iktattak be, a Belvárosi és a Bertalan hídon, illetve a Dóm téren egyaránt égbe emelték a kerékpárokat a CM résztvevői. A „benzinről le, bicajra fel” jelmondatot komolyan vevők között a fiatalok mellett ezúttal is sok gyerekes családot láttunk, illetve idősebbeket is, bármelyik korosztálynak ajánlják a szervezők, hogy két kerékre váltsanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.