Közélet

Családi nap Dorozsmán – Az ünnep mindenkié + FOTÓK

Családi nap Dorozsmán – Az ünnep mindenkié + FOTÓK

2012. április 28., szombat
Családi nap Dorozsmán – Az ünnep mindenkié + FOTÓK

Hatodik alkalommal rendezték meg Dorozsmán az egyházközségi családi napot. Sokan eljöttek, s a szervezők egész napos, színes kulturális és játékos programokkal igyekeztek a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarán a gyerekek és a felnőttek kedvébe járni.

Lehetett íjászkodni, lovagolni, kötelet húzni, a karikás ostort is kipróbálhatták az ügyesebbek, megismerkedhettünk az egészséges életmód fortélyaival, gyógyteákat, házi finomságokat kóstolhattunk, szaktanácsokkal látták el az érdeklődőket, kézműves foglalkozásokat, vetélkedőket szerveztek gyerekeknek, miközben 6 bográcsban rotyogott a finom ebéd és sült a töménytelen mennyiségű palacsinta.

Kosik Dénes

fideszes képviselő, a családi nap egyik szervezője elmondta, jelképes 100 forintos belépőt szedtek a látogatóktól, a számozott jegyért ebéd járt, de egyúttal a tombolajátékra is feljogosított. Az eddigi rendezvények közül a képviselő ezt találta a legsikeresebbnek. Ezúton is mindenkinek –, aki részt vett a családi nap szervezésében, lebonyolításában – megköszönte a segítséget és a közreműködést. Kiskundorozsma plébánosa,

Gordos Ferdinánd

felidézte a 6 évvel ezelőtti első egyházközösségi napot, amelynek szervezésébe már akkor is sokan bekapcsolódtak, függetlenül attól, ki milyen egyháznak vagy felekezetnek a tagja, hívőnek vagy nem hívőnek vallja-e magát. Ez az ünnep elsősorban Kiskundorozsmáé, ahol az emberek megmutatják, nemcsak imádság formájában, nem csak a templomban az istentisztelet során, hanem asztalnál ülve, vetélkedve, lovagolva, futballozva, bográcsozva is szót tudnak és akarnak érteni egymással. Az ittlévőknek is szükségük van az együttlétre, hogy közösen örüljünk, nevessünk és szórakozzunk.

Ezzel a családi nappal kezdetét vette a dorozsmai rendezvényszezon.

Mihálffy Béla

, a település másik fideszes képviselője abban látta a rendezvény jelentőségét, hogy összefogja a helyi közösséget, s nem csak az emberekkel építik a közösséget, hanem a civil szervezetekkel, nyugdíjasklubokkal, egyházzal is. A mai nap is ékes bizonyítéka annak, milyen hatékony volt ez az együttműködés. Szülőknek, nagyszülőknek, kismamáknak, gyerekeknek egyaránt szerveztek színes, változatos programokat, így délután 5 óráig garantáltan senki nem unatkozott. 11 óra után már több mint 500 látogatója volt a családi napnak, ami abszolút rekordnak számít. Évről-évre többen kíváncsiak a rendezvényre, láthatóan van igény a lakosság részéről az ilyen jellegű társasági eseményre. Az égiek is a kegyükbe fogadták a dorozsmaiakat, hiszen szikrázó, nyári napsütésben tarthatták meg az egyházi/családi napjukat. A pörköltfőző verseny „végeredménye”, valamint a 2500-3000 palacsinta elfogyasztása után játékos vetélkedők kezdődtek, majd öt órakor hagyományos szentmisét tartottak az egybegyűlteknek. A szervezők remélik, jövőre legalább ennyien vagy még többen összejönnek a környék családjai egy felhőtlen, békés napra – elfeledve a hétköznapok ügyes bajos gondjait, problémáit, a mindennapi rohanást és taposómalmot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.