Bővülő keretszámok, marad a Corvinus

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még ponthúzás előtt átcsoportosítaná az oktatási államtitkárság a mesterképzések betöltetlen ösztöndíjas férőhelyeit az alap- és osztatlan képzésekhez, így a tervezettnél többen tanulhatnak állami támogatással – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Kis Norbert felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár.

A lap hétfői számában megjelent interjúban azt mondta: azért rendezik pólusokba az egyetemeket és főiskolákat, hogy tevékenységük összehangolására sarkallják őket. Ennek megfelelően az állami források is ott lesznek bőségesebbek, ahol hajlandók közös fejlesztések, kutatások indítására.

A Budapesti Corvinus Egyetem jövőjéről Kis Norbert elmondta, hogy az intézmény megszüntetése szóba sem jöhet, ám az valóban felmerült, hogy a három agrárkar a Szent István Egyetemhez csatlakozzon. “Ebben az alternatívában meg kell vizsgálni, hogy a Közgáz önálló intézményként működjön, vagy esetleg szövetséget köthet olyan egyetemmel, amellyel együtt nemzetközileg rangsorolt szereplővé válhat” – fogalmazott.

Előző sztori

Európában is egyre több Mellkasi Fájdalom Központot alakítanak ki

Következő sztori

A dzsungel könyvéből új feldolgozás születhet a Warner stúdiónál