//

Bevezetnék a hittan- és erkölcstanórákat

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyeztetés kezdődött az egyházak és a kormányzat között az iskolai hit- és erkölcstanórák bevezetésével kapcsolatban; a végrehajtási szabályok nyár végére készülnek el – írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, hogy az új tantárgyak 2013-as indítása nemcsak az állami iskolák diákjaira, hanem minden Magyarországon tanuló általános iskolásra vonatkozik.

Papp Kornél, a Magyarországi Református Egyház zsinati oktatásügyi irodájának vezetője a lapnak azt mondta: az első tárgyalás szerdán volt, amikor számba vették, hogy az intézkedés milyen gyakorlati kérdéseket vet fel, és hogy milyen lépéseket kell tenni a személyi és a tárgyi feltételek megteremtéséhez.

A lap úgy tudja, hogy az erkölcstanórákat az iskolák tanítói, tanárai fogják tartani várhatóan hatvanórás továbbképzés után. A hittan esetében a tanórák megszervezésétől és megtartásától kezdve a hitoktató alkalmazásán és ellenőrzésén át a tananyag meghatározásáig minden az egyházi jogi személy feladata lesz.

Előző sztori

Kosárlabda: óriási csalódás Vásárhelyen

Következő sztori

A Csillagászat Napja + VIDEÓK, FOTÓK