Közélet

A Jobbik belepillantana Gyurcsány szakdolgozatába is

A Jobbik belepillantana Gyurcsány szakdolgozatába is

2012. április 5., csütörtök
A Jobbik belepillantana Gyurcsány szakdolgozatába is

A Jobbik felszólítja Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, független országgyűlési képviselőt, adjon felhatalmazást a Janus Pannonius Tudományegyetemnek, hogy hozza nyilvánosságra szakdolgozatát - áll Pörzse Sándor csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A jobbikos képviselő úgy fogalmaz: az elmúlt hónapok plágiumbotránya után "a társadalom igazságérzete azt diktálja, hogy a lebukott államfő után a politikai elit más szereplői is tisztázzák": felsőfokú képesítésüket tisztességesen, a jog és erkölcs szabályainak betartásával szerezték meg. Éppen ezért a Jobbik felszólítja

Gyurcsány Ferencet

: adjon felhatalmazást a Janus Pannonius Tudományegyetemnek, hogy hozza nyilvánosságra szakdolgozatát, de "nem csak az elvtársak által befolyásolt osztályzatokat tartalmazó indexet kívánjuk látni, hanem az egész szakdolgozatot" - zárul a közlemény. Gyurcsány Ferenc kedden a Facebook-oldalán hozott nyilvánosságra képeket államvizsgáival és szakdolgozataival kapcsolatos adatokkal indexeiről. A Magyar Hírlap szerdai számában a Pécsi Újságot idézte, amely Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának szeretett volna utánajárni a helyi egyetemen, de arról adatvédelmi okokra hivatkozva nem kaptak tájékoztatást. A Magyar Hírlapnak ugyanakkor az oktatási államtitkárságon azt mondták, a szakdolgozat közérdekű adat, s fellelhető az intézmény könyvtárában vagy irattárában is. A lapnak

Kottász Gergely

, az egyetem sajtófőnöke azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc második, 1990-ben készült szakdolgozata még nem került be a központi nyilvántartásba, azt a karról kell kikérni.

Orbán Viktor miniszterelnök szakdolgozata

teljes terjedelemében hozzáférhetővé vált az

orbanviktor.hu

weboldalon szerdán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.