Közélet

Uszály védi a Szőke Tiszát + VIDEÓ, FOTÓK

Uszály védi a Szőke Tiszát + VIDEÓ, FOTÓK

2012. március 10., szombat
Uszály védi a Szőke Tiszát + VIDEÓ, FOTÓK

Elkezdődött a hajó mentése

Szombat reggel jégtöréssel kezdődött meg a szegedi jachtkikötő medrébe süllyedt 95 éves hajó mentése. A tél maradéka néhol 15-20 centis vastagságban borította a vizet, így először ezt kellett megtörni.

Az ODB 302-es Budapest motoros uszály a kikötői rendrakás, az útban lévő pontonok és hajók áttolását követően látott hozzá a 80 tonnás uszály Szőke Tisza mellé lavírozásához. A mesterien kezelt kormánykerék, a szinte centiméternyi pontosságú húzás-tolás-fordulás meghozta a kívánt eredményt. A MAHART Tiszayacht Kft. üzemvezetője a partról figyelte, ahogy a két monstrum centiméterről centiméterre araszolva közelíti meg a Szőke Tiszát. "Itt nem lehet kapkodni, vigyázni kell" – mondta el portálunknak a szakember. "Ma még csak mellétoltuk az uszályt, a további lépéseket még végig kell gondoljuk." http://www.youtube.com/watch?v=KHn1caxBhx0

Uszály a gőzös mellett

Mivel a kikötő nem túl nagy ezekhez a járművekhez mérve, így több órába telt, mire a gőzöst védő uszályt sikerült rögzíteni. Egyelőre még csak lazán simul egymáshoz a két úszómű, de hamarosan, ahogy az időjárás is engedi, vélhetően az uszályt lesüllyesztik, majd szorosan rögzítik a megdőlt hajóhoz. Ezt követően történhet majd csak meg az emelés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.