Közélet

Tűzgyújtási tilalom fokozott tűzveszély esetén

Tűzgyújtási tilalom fokozott tűzveszély esetén

2012. március 5., hétfő
Tűzgyújtási tilalom fokozott tűzveszély esetén

Fokozott tűzveszély esetén - indokolt esetben, átmeneti időre - egy-egy megye, kistérség vagy település területére kiterjedően rendelhető el tűzgyújtási tilalom - tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn az MTI-t, miután vasárnap ilyen intézkedést hoztak Borsod-Abaúj- Zemplén megyében.

A szaktárca hozzátette: az idevonatkozó 2009-es jogszabály értelmében a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a főváros területén a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság egyetértésével vagy javaslatára az erdészeti hatóság is rendelhet el tűzgyújtási tilalmat. A tilalom elrendeléséről és annak feloldásáról szóló határozatot az erdészeti hatóság és a miniszter által vezetett minisztérium honlapján, valamint két országos napilapban, a közszolgálati televízióban és rádióban kell közölni. A határozat közlése időpontjának az első közzététel időpontja minősül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.