Közélet

Kipróbáltuk az új PESA villamost – szálljon fel Ön is! + VIDEÓ

Kipróbáltuk az új PESA villamost – szálljon fel Ön is! + VIDEÓ

2012. március 5., hétfő
Kipróbáltuk az új PESA villamost – szálljon fel Ön is! + VIDEÓ

Nagyobb, modernebb és biztonságosabb - az új PESA több szempontból is kitűnik a Szegeden futó villamosok közül. Múlt héten a Telin TV is kipróbálta a járművet, amelyről Tóth István Tibor, az SZKT ügyvezető igazgatója árult el néhány dolgot.

A napokban adták át az új PESA villamost, ezzel pedig megindult a 2-es vonal közlekedése. Az új járművek Lengyelországból, Bydgoszcz városából érkeztek, és kimondottan a szegedi igényeknek megfelelően készítették őket. "Összességében kilenc jármű lett megrendelve, ebből három állt működésbe március harmadikától" - nyilatkozta a Telin TV-nek

Tóth István Tibor

, az SZKT ügyvezető igazgatója. Mint mondta, a villamosok elsődlegesen a 2-es vonalon teljesítenek majd szolgálatot, de valószínűleg később a 4-es és a 3-as vonalára is kiküldik majd őket. "A 4-es vonalán van még egy pár fa, mellyel meg kell birkózni, mielőtt kimehetnének oda is. Ennek a járműnek ugyanis nagyobb a térigénye, mint a régebbi típusoknak, ezért még némi alakítás szükséges a pálya vonalán" - mondta az ügyvezető igazgató. A PESA-k vegyesen járnak majd a régi típusú villamosokkal, ezzel a mozgáskorlátozottak közlekedési lehetőségeit segítik.

Szeged tükre

Kövesse a Telin TV heti közéleti magazinját, a Szegedi Panorámát minden pénteken 19 órai kezdettel!

A szerelvény hosszabb az eddig megszokott villamosoknál: 43 ülőhely van rajta, de összesen akár 200 utast is szállíthat. Emellett a modern eszközök teljes tárházával rendelkezik "Jelenleg a járműpark - ha nem vesszük az FVV-ket és a 13 éves Tátrákat - 25 év feletti gépekből áll. A PESA vadonatúj jármű, direkt Szeged városára készült, és a legmodernebb technikai vívmányok épültek bele. Kamerákkal, elektronikus tájékoztatási rendszerekkel, kipörgésgátlóval, blokkolásgátlóval is fel van szerelve. Ami a modern technika rendelkezésére áll, az ebben a járműben mind megtalálható" - emelte ki Tóth István Tibor.

Pattanjon PESA-ra Ön is, induljon útnak a Telin TV videójával (Szegedi Panoráma, 2012. március 2.)!

http://www.youtube.com/watch?v=UOi_t5VCecg&list=UUZbymfkMQWfoGHPLq56ttLw&index=5&feature=plcp

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.