/

Szent-Györgyi-kiállítás nyílik a TIK-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tanulmányi és Információs Központ átriumába is beköltözik Szent-Györgyi Albert március 27-től.

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár is hozzájárul a Szent-Györgyi Albert-konferenciához oly módon, hogy március 27-től a Tanulmányi és Információs Központ átriumában Szent-Györgyi kiállítás lesz megtekinthető, melyet az Egyetemi Gyűjtemény munkatársai rendeznek.

75 éve, 1937. október 28-án történt, hogy a stockholmi Karolinska Intézet Szent-Györgyi Albertnek, a szegedi egyetem Orvosi Vegytani Intézete professzorának ítélte az orvosi vagy élettani Nobel-díjat “a biológiai égési folyamatokra vonatkozó felfedezéseiért, különös tekintettel a C-vitaminra és a fumársav-katalízisre”. E jeles eseményre emlékezve a Klebelsberg Kuno Könyvtár “Évfordulós Emlékcsarnok” kiállítás-sorozatának keretében Szent-Györgyi Albert élete kerül bemutatásra, gazdag fénykép- és egyéb dokumentumanyagok felhasználásával. A kiállítás középpontjában a tudós szegedi évei állnak, a Nobel-díjhoz kötődő eseményekre fókuszálva.

Előző sztori

A lengyel-magyar barátság emlékei az Emlékpontban

Default thumbnail
Következő sztori

Változik a MÁV és a BKV menetrendje az óraátállítás miatt

Legutóbbi hasonló cikkek