Kultúra

Szent-Györgyi-kiállítás nyílik a TIK-ben

Szent-Györgyi-kiállítás nyílik a TIK-ben

2012. március 23., péntek
Szent-Györgyi-kiállítás nyílik a TIK-ben

A Tanulmányi és Információs Központ átriumába is beköltözik Szent-Györgyi Albert március 27-től.

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár is hozzájárul a Szent-Györgyi Albert-konferenciához oly módon, hogy március 27-től a Tanulmányi és Információs Központ átriumában Szent-Györgyi kiállítás lesz megtekinthető, melyet az Egyetemi Gyűjtemény munkatársai rendeznek. 75 éve, 1937. október 28-án történt, hogy a stockholmi Karolinska Intézet

Szent-Györgyi Albertnek

, a szegedi egyetem Orvosi Vegytani Intézete professzorának ítélte az orvosi vagy élettani Nobel-díjat "a biológiai égési folyamatokra vonatkozó felfedezéseiért, különös tekintettel a C-vitaminra és a fumársav-katalízisre". E jeles eseményre emlékezve a Klebelsberg Kuno Könyvtár "Évfordulós Emlékcsarnok" kiállítás-sorozatának keretében Szent-Györgyi Albert élete kerül bemutatásra, gazdag fénykép- és egyéb dokumentumanyagok felhasználásával. A kiállítás középpontjában a tudós szegedi évei állnak, a Nobel-díjhoz kötődő eseményekre fókuszálva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.