Szabadkai-kecskeméti közös tantervfejlesztés

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közösen fejlesztett tantervet autóipari szakemberek képzéséhez a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Kecskeméti Főiskola műszaki kara – mondta Tóth Ákos projektvezető az MTI-nek.

A pályázat keretében a mechatronika tananyagot fejlesztették az alap- és a mesterképzés számára – tette hozzá a Kecskeméti Főiskola technológiai transzfer vezetője. A mechatronika elfogadott és szükséges tudás az autóiparban, ilyen szakemberekre szükség van a dél-alföldi és a szabadkai régióban is – jegyezte meg.

A Kecskeméti Főiskolának van kidolgozott tananyaga, az volt a feladatunk, hogy a szabadkai partnert szakmailag segítsük a szerb felsőoktatási törvény szerinti tananyag kifejlesztésében – mondta Tóth Ákos. Véleménye szerint a közös munka sikeres volt, mert a fejlesztés nyomán a szabadkai főiskola az alapképzésre és a mesterszakra is benyújtotta az akkreditációt Szerbiában. A projektvezető szólt arról, hogy a két intézmény oktatói között kutatási együttműködések kezdődtek, illetve tervezik további közös pályázatok benyújtását is.

Default thumbnail
Előző sztori

Emelkedett a benzin ára, a dízelé csökkent, új 95-ös csúcs

Default thumbnail
Következő sztori

Még 90 ezer rokkantat várnak felülvizsgálatra