Egyetem

Szabadkai-kecskeméti közös tantervfejlesztés

Szabadkai-kecskeméti közös tantervfejlesztés

2012. március 28., szerda
Szabadkai-kecskeméti közös tantervfejlesztés

Közösen fejlesztett tantervet autóipari szakemberek képzéséhez a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola és a Kecskeméti Főiskola műszaki kara - mondta Tóth Ákos projektvezető az MTI-nek.

A pályázat keretében a mechatronika tananyagot fejlesztették az alap- és a mesterképzés számára - tette hozzá a Kecskeméti Főiskola technológiai transzfer vezetője. A mechatronika elfogadott és szükséges tudás az autóiparban, ilyen szakemberekre szükség van a dél-alföldi és a szabadkai régióban is - jegyezte meg. A Kecskeméti Főiskolának van kidolgozott tananyaga, az volt a feladatunk, hogy a szabadkai partnert szakmailag segítsük a szerb felsőoktatási törvény szerinti tananyag kifejlesztésében - mondta

Tóth Ákos

. Véleménye szerint a közös munka sikeres volt, mert a fejlesztés nyomán a szabadkai főiskola az alapképzésre és a mesterszakra is benyújtotta az akkreditációt Szerbiában. A projektvezető szólt arról, hogy a két intézmény oktatói között kutatási együttműködések kezdődtek, illetve tervezik további közös pályázatok benyújtását is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.