Sport

Női futball: vereséggel kezdte a tavaszt a SZAK + FOTÓK

Női futball: vereséggel kezdte a tavaszt a SZAK + FOTÓK

2012. március 12., hétfő
Női futball: vereséggel kezdte a tavaszt a SZAK + FOTÓK

Vereséggel kezdte a tavaszi idényt a Szegedi AK NB I-es női labdarúgócsapata. Baksa Katalinék a Nagypáli ellen idegenben - az őszi hazai mérkőzéshez hasonlóan - kétgólos vereséget szenvedtek.

A tavaszi nagypályás idény első mérkőzése ideális időben, verőfényes napsütésben, de rendkívül egyenetlen pályán kezdődött a SZAK számára Vasboldogasszonyban, Nagypáli szomszédságában, ahol hazai mérkőzéseit játssza a zalai csodafalu csapata. A hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést az első félidőben. A mindkét oldalra jellemző pontatlanságokat csak fokozta a pálya minősége és az emiatt gyakran kiszámíthatatlanul pattanó labdák. A tartalékos vendégek kissé enerváltan kezdtek, erejük inkább a védekezésben merült ki. A Nagypáli vezetett ugyan néhány akciót, de ezek inkább a szegediek egyéni hibáira épültek, mintsem a tudatos támadásépítésre. Ennek ellenére ők szerezték meg a vezetést a 13. percben, amikor egy bal oldali akciót

Szalai Ágnes

igyekezett megakadályozni, de némi szerencsével a hazai szélső előtt maradt a labda. Beadásáról

Németh Zsófia

maradt le, így az érkező

Végh Renáta

a hálóba pörgette a labdát (1-0). Ezek után továbbra is a hazaiak maradtak támadásban. A SZAK többet hibázott, így a Nagypáli előtt újabb lehetőségek adódtak, de

Gula Eszter

a helyén volt, és határozottan avatkozva a játékba újra és újra védeni tudott. A 25. percben a zalaiak felső kapufájára a szegediek részéről

Boros Izabella

válaszolt egy 16 méteres, fordulásból leadott lövéssel, amely azonban néhány centivel célt tévesztett. A 36. percben több eredménytelen próbálkozás után egy újabb bal oldalon futó akciót vezettek a nagypáli lányok, a keményen belőtt labdába a menteni igyekvő

Kardos Bernadett

nagyon szerencsétlenül nyúlt bele, így a tisztázás helyett saját kapujába juttatta a játékszert, amely a kapufán is megpattant, s bár Gula bravúrosan elérte, csupán beljebb tudta segíteni (2-0).

A második félidőre felpörögtek a szegedi lányok, míg a hazaiak a vezetés biztos tudatában visszavettek a tempóból, így a vendégcsapat átvette a játék irányítását. Hiába volt azonban többet a SZAK-nál a labda, a hazai védelem biztosan állt a lábán, így a szegediek inkább csak a kierőszakolt pontrúgásokból tudtak veszélyeztetni.

Szil Tünde

többszöri kísérlet után a 69. percben baloldalról, 18 méterről veszélyesen tekert fel egy szabadrúgást a rövid felsőbe, de a hazai kapus jól helyezkedve bravúrral hárított. A második játékrész egyértelműen a vendégeké volt, bár egy-két szórványos akciót a hazaiak is vezettek. A kapuk egyik oldalon sem forogtak igazán komoly veszélyben, így a mérkőzésnek inkább a küzdő jellege domborodott ki. Összességében két ellentétes félidőt követően reális eredmény született. Mindkét csapat játékán érezhető volt az idény eleji forma. A hazai csapat azzal tartotta otthon a 3 pontot, hogy az első félidőben nyomás alá helyezve a szegedi kaput többször tudta hibára kényszeríteni ellenfelét, és néhány helyzetéből kettőt értékesíteni tudott, míg a Tisza-parti alakulat - mezőnyben hiába produkált esetenként szép dolgokat - meddő támadójátékot nyújtott. Javításra vasárnap 14 órától lesz lehetősége

Cserenkó Szabolcs

továbbra is a tabella 9. helyén tanyázó együttesének, amikor a Felső Tisza parti stadionban a jelenleg 5. helyen álló Győri Dózsát fogadják.

Női labdarúgó NB I 14. forduló:

Páter Fit-Well-Nagypáli - Szegedi AK 2-0 (2-0)

Vasboldogasszony, Vasboldogasszony SE Sporttelep, 100 néző. Vezette: Földszin, Szép II., Pörzse.

Nagypáli:

Kiss E. - Soproni, Németh E, Boda, Szabó R., Tölgyesi (Széplaki 80'), Vörös, Rózsás, Luczi (Gáspár 46'), Vincze, Végh (Szegedi 86').

Vezetőedző:

Péter Zoltán.

SZAK:

Gula (Németh Zsa. 46') - Harcel (Papp 62'), Kardos, Németh Zsó., Lévai, Szalai, Szil, Lipták, Zimányi Kovács, Baksa, Boros.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Végh (13'), Kardos (36' - öngól).

Sárga lap:

Németh Zsó. (58'). Péter Zoltán:

"A meccs összképén érezhető volt, hogy keveset tudtunk teljes létszámban együtt edzeni, így játékunk eléggé akadozott. Ennek ellenére az első félidőben határozottabbak voltunk, és a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk."

Cserenkó Szabolcs:

"A két csapat tabellán elfoglalt helyezése hűen tükrözi a mérkőzés végkimenetelét. Sajnos játékunkon nagyon érezhető volt két meghatározó emberünk hiánya. A második félidő eredményével elégedett vagyok, bár az első játékrészben ismét elkerülhető gólokat kaptunk, és a támadójátékunkon is van még mit csiszolni..."

További eredmények:

FTC - Astra-Bíró-Kert FC 1-5 (1-2) 1. FC Femina - Viktória FC 0-4 (0-1) UTE - Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (0-0) Győri Dózsa SE - MTK Hungária FC

március 28. 13 óra

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

Viktória FC Szombathely

14

13

1

-

72

5

67

40

2.

Astra-Bíró-Kert FC

14

13

-

1

54

16

38

39

3.

MTK Hungária FC

13

11

1

1

73

9

64

34

4.

1. FC Femina-Hellotel

14

8

-

6

32

33

-1

24

5.

Győri Dózsa SE

13

6

1

6

31

35

-4

19

6.

UTE

14

4

2

8

19

48

-29

14

7.

FTC

14

4

1

9

34

32

2

13

8.

Páter Fit-Well-Nagypáli

14

4

-

10

24

52

-28

12

9.

Szegedi AK

14

2

-

12

12

60

-48

6

10.

Nyíregyháza Spartacus FC

14

1

-

13

6

64

-58

3

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.