Egyetem

Nobel-díjas kutató kísérletező gimnazisták között + FOTÓK

Nobel-díjas kutató kísérletező gimnazisták között + FOTÓK

2012. március 19., hétfő
Nobel-díjas kutató kísérletező gimnazisták között + FOTÓK

A vasárnap Szegedre érkezett Peter Doherty Nobel-díjas tudós hétfő délelőtt az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumba látogatott el, ahol a gimnazisták laborgyakorlatába nyerhetett bepillantást.

Az ausztrál tudóst

Dobi János

iskolaigazgató fogadta, aki röviden bemutatta a gimnáziumot a vendégnek, majd a laboratóriumba is átkísérték

Peter Dohertyt

. Itt

Szepes Borbála

röviden ismertette társainak a tudós életútját - ő az a tanuló, aki konferencián is bemutatja majd Peter Dohertyt. Végül a Nobel-díjas kutató átvette az iskola és a biológiai labor tiszteletbeli védnöke elismerést, ami saját bevallása szerint meglepetés volt számára. "Az első dolog, amit tettem, hogy megnyerjem a Nobel-díjat az volt, hogy egy olyan iskolába jártam, mint amilyen ez is" - mondta el köszönő szavaiban a tudós, és sok sikert kívánt a diákoknak, akikkel néhány szót is váltott, miközben bepillantott a tanulói kísérletekbe, a diákok többek között mikroszkóp alatt vér- és porcpreparátumot vizsgáltak, illetve ezüsttükör-próbát végeztek. A kutató délután a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában a Tisza-parti város tudósaival találkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.