Egészség

Nem lesz általános béremelés az egészségügyben

Nem lesz általános béremelés az egészségügyben

2012. március 20., kedd
Nem lesz általános béremelés az egészségügyben

A Népszabadság úgy tudja, nem lesz általános béremelés az egészségügyben, többletjövedelemre egyelőre csak az alkalmazottként dolgozó orvosok számíthatnak.

A lap keddi számában azt írta, várhatóan csak több lépcsőben, 2014-re valósulhat meg a rezidensszövetség követelése, hogy a kezdő orvosok bére átlagbére érje el a nettó 200 ezer, a szakorvosoké a 300 ezer forintot. A Népszabadság információi szerint a 360 ezer forintnál kevesebbet kereső orvosok - ők a túlnyomó többség - most bruttó 70 ezer forintra számíthatnak, míg az ennél többet keresőknek sávosan kevesebb jut. A lap szerint az 500 ezer forint felett keresőknek is jár majd bruttó 10-15 ezer forint emelés. Alkalmazottként jelenleg 1400 olyan orvos dolgozik, aki havonta bruttó 430 ezer forint fölött keres, közülük körülbelül kilencszáz fizetése haladja meg a félmillió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.