Sport

Labdarúgás: újra megverte az UTC a Balástyát

Labdarúgás: újra megverte az UTC a Balástyát

2012. március 31., szombat
Labdarúgás: újra megverte az UTC a Balástyát

Ősszel idegenben ötöt rúgtak az újszegediek a Balástyának, ezúttal a szerencsére is szükségük volt a fontos sikerhez.

A Röszke elleni múlt heti mérkőzést követően sorrendben második győzelmét aratta a megyei I. osztályú bajnokságban az Ujszegedi TC.

Pálfy Zoltán

legénysége a Kertész utcában verte 2-0-ra a sereghajtó KSE Balástyát. A találkozón a vendégek léptek föl támadólag, s az első negyedórában egyértelműen beszorították ellenfelüket. Látszott, mindent egy lapra tesznek fel, az utolsó szalmaszálba igyekeznek kapaszkodni, sorsdöntőnek tekintik a találkozót, egyúttal vissza akarnak vágni az őszi 0-5-ért. Helyzeteket is kidolgoztak, ám azokat nem tudták értékesíteni. A 21. percben aztán szinte a semmiből szerzett vezetést az UTC.

Balogh Norbert

hatalmas bedobását

Gajdacsi Mátyás

csúsztatta a hosszúba, a védők lemaradtak a télen éppen a vendégektől igazolt csatárról. A folytatásban is nyomott, rohamozott a Hódi-alakulat, miközben a hazaiak átadták a területet. Két veszélyes kontrára azért az ő erejükből is futotta:

Szűcs József

lövését bravúrral kellett mentenie

Reguli Máténak

, míg

Kovács Sándor

rosszul kezelte a labdát a tizenhatoson belül, így beérték a védők. Fordulás után viszont kezdetben inkább Szabó Lászlóék akarata érvényesült, enyhe fölényük a 63. percben újabb szerencsés találatban csúcsosodott. Egy szöglet utáni kipattanót

Farkas Szilveszter

irányított úgy a kapura, hogy az végül a hálóba vágódott. A látogatók 0-2-nél sem adták föl, gőzerővel támadtak, s több komoly lehetőségük is adódott, ám

Béry István

kapus nagyszerű védésekkel hívta föl magára a figyelmet. A legvégén

Szántó Adrián

adhatta volna meg a kegyelemdöfést, ám hiába vezette egyedül végig a balástyai térfélen a labdát, a befejezésre elfogyott az ereje. Győzelmével az UTC 18 pontos, s feljött a tizennegyedik helyre. A 4 ponttal utolsó Balástya helyzete gyakorlatilag reménytelen.

A megyei I. osztály 21. fordulójában:

Ujszegedi TC - KSE Balástya 2-0 (1-0).

Kertész utca, 100 néző, vezette: Gera Ferenc.

UTC:

Béry - Péczely, Farkas Sz., Balogh, Joó, Szabó, Szántó, Szűcs, Gonda, Gajdacsi (Laudisz 75'), Kovács (Bokányi 54'). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Balástya:

Reguli - Kozó, Zámbori, Tóth, Bosánszki Zs., Völgyi, Zuh, Farkas B., Batancs, Kis Szabó, Kailinger. Vezetőedző: Hódi Mihály.

Gólszerzők:

Gajdacsi M. (21'), Farkas Sz. (63') Pálfy Zoltán:

"Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztunk, látszott a játékosokon, hogy mentálisan erősek. Végre igazi csapatként küzdöttünk egymásért, ezt kell továbbvinnünk a következő mérkőzésekre. El kell ismernünk, ezúttal a szerencse is mellénk állt, az is nagyon kellett a sikerhez. Végre nem szépen haltunk meg, hanem csúnyán nyertünk..."

Hódi Mihály:

"A játékosok küzdeni tudására büszke vagyok, hajtottak, megtettek mindent, hogy ponttal vagy pontokkal távozzunk a Kertész utcából. A szerencse azonban ezen a napon elpártolt tőlünk. Bár nehéz a helyzetünk, én soha nem adom föl a harcot, s remélem, a játékosok is így gondolkodnak. Gratulálok az UTC-nek, két szerencsés góllal nyertek, miközben mi százszázalékos helyzetekből se tudtunk a kapuba találni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.