Sport

Labdarúgás: hiányzott a határozottság, kikapott a Volán + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: hiányzott a határozottság, kikapott a Volán + FOTÓK, VIDEÓ

2012. március 10., szombat
Labdarúgás: hiányzott a határozottság, kikapott a Volán + FOTÓK, VIDEÓ

Az akaratosabb, harcosabb, pontosabb Dunaharaszti nagyszerű kontráival eldöntötte a mérkőzést, magabiztosan verte a sokat hibázó szegedieket.

0
-
3
Tisza Volán SC Szeged
-
Dunaharaszti MTK
NB III Alföld csoport 16. forduló

A főpróba után sajnos az előadás is rosszul sikerült, hiszen utolsó edzőmérkőzését követően első tavaszi bajnokiját is elvesztette a Tisza Volán SC Szeged. A Buchholcz-legényeknek a vadonatúj, elegáns kék-fekete szerelés (rajta Szeged, a SZEOL SC és a Tisza Volán emblémájával) sem hozott szerencsét, az élmezőnyhöz tartozó Dunaharaszti ugyanis 3-0-s sikerrel távozott a Felső Tisza partról a rajton. A vendégek megérdemelten szerezték meg a három pontot, ugyanis szinte végig határozottabban, pontosabban, élesebben futballoztak, mint a mieink. A Volánban ezúttal nem akadt olyan labdarúgó, aki vezéregyéniséggé léphetett volna elő. Sem

Kéri Tamás

, sem

Mucsi Máté

, sem

Szilágyi Norbert

nem tudott fazont szabni a középpályának, mindannyian rengeteget hibáztak, sorra szórták el a labdákat az ellenfél térfelére érve. Kéri különösen indiszponáltnak tűnt, ami által nem mutatta a rá egyébként jellemző lendületet. Hiába birtokolták többet a bogyót a szegediek, akcióikban kevés volt az ötlet, az elképzelés, nem tudták meglepni a harasztiakat.

A látogatók ellenben bátran építhettek több, fizikálisan erős emberükre (Patkó Györgyre, Mészáros Dánielre, Lázár Zsoltra, Dobesch Bálintra), akik nemcsak a fontos párharcokat nyerték meg, hanem jól is szolgálták ki társaikat a tizenhatosunk környékén, s a kínálkozó lehetőségekben higgadtak tudtak maradni. Az első találatukat védelmi hiba előzte meg a 25. percben, majd a második félidőben kedvükre kontrázhattak a védekezését messze feltoló Volán ellen. A mélységből induló fehér mezesek további két támadás végén mattolták a szegedi kapuba visszatérő Dongó Dénes. A hazaiaktól pedig még a szerencse is elpártolt, hiszen az ifjú Varga Martin a lefújás előtt felső kapufát fejelt. Különösen a második félidőben az történt a pályán, amit a Dunaharaszti akart és eltervezett, így győzelmük jogosságához nem férhet kétség. A szegedi együttesben pedig több kulcsembertől is komoly formajavulásra van szükség a soron következő feladatok sikeres megoldásához.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 16. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Dunaharaszti MTK 0-3 (0-1). Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző, vezette: Wittmann János. Tisza Volán SC: Dongó - Kormányos, Vida, Dargó, Grünvald - Kéri (Pénzváltó 67'), Annus (Varga 62'), Mucsi, Szilágyi - Bozovics (Beretka 62'), Faragó. Vezetőedző: Buchholcz Gábor. Dunaharaszti MTK: Szappanos - Grimm, Ughy, Rétsági, Dallos - Wágner, Lázár - Mészáros (Bakos 87'), Patkó, Dabasi - Dobesch (Kovacsik 67'). Vezetőedző: Króner Péter. Gólszerzők: Dabasi (25'), Rétsági (75'), Kovacsik (78') Sárga lap: Mucsi (62'), Kéri (67'), illetve Mészáros (87') Buchholcz Gábor: "A zuhanyzó alatt vagy az öltözőfolyosón azt szokták mondani, elég baj, ha valakinek nincs vér a pucájában. Sajnos a meccsen bebizonyosodott, hogy egyik játékosomnak sincsen vér a pucájában. Amíg egy-két ember nem tud többet hozzátenni, ezzel a szép, ám monoton játékkal nem sokra megyünk. Nem engedhető meg, hogy ha bajnoki találkozóra kerül sor, azonnal összecsináljuk magunkat, edzőmeccseken pedig parádézunk. Vezéregyéniségre van szükség, egy-két játékosnak bizony a sarkára kell állnia, s húznia kell a csapatot, legyen az Faragó Bence, Kéri Tamás vagy Vida Gergő. Az ellenfél egyből az első hibánkat kihasználta. 0-1 után kinyíltunk, három védővel próbálkoztunk, négy csatárral rohamoztunk, kapufára tellett csak. Talán ha holnapig játszunk, akkor sem lövünk gólt. Menni kell tovább, ezt a kilencven percet gyorsan el kell felejteni, s be kell húzni a csütörtöki kupameccset, valamint a szombati szarvasi bajnokit, mert ha nem, akkor tényleg el kell gondolkodni a hogyan továbbon."

Online közvetítésünk:

91' VÉGE
88' Még szerencsénk sincs: Szilágyi nagyszerű jobb oldali szabadrúgása után középen Varga Martin fejelhetett. A labda a felső részen csattant, onnan visszapattant a mezőnybe.
87' Reklamálásért sárga lapos figyelmeztetésben részesült Mészáros, akit azonnal le is hívott az edzője. A hajrára Bakos érkezett helyette.
83' A vendégek szurkolói joggal éltetik csapatukat, a Dunaharaszti egyértelműen uralja a mérkőzést. Gyors kontráival szemben nem találjuk az ellenszert.
78'GÓÓÓL 0-3 Gyakorlatilag padlóra került a szegedi együttes. Mészáros ugratta ki a lesre játszó védők között Kovacsikot, aki megtolta a játékszert, majd 15 méterről a bal alsóba bombázott.
75'GÓÓÓL 0-2 Góllal végződött az egyik veszélyes dunaharaszti kontra. Rétsági indult mélységből, fantasztikus labdát kapott, és mintegy 35 méterről a kifutó Dongó kapus fölött emelt a hálóba. 0-2, szinte bebiztosította sikerét a vendégcsapat.
71' A szegedi kapus, Dongó feleslegesen mozdult ki, amit kis híján kihasznált a mezőny legjobbja, Patkó. A vendégek 8-as játékosa húsz méterről ívelt az üresen tátongó kapura, éppen csak mellé hullott az emelés.
67' Lázár buktatásáért Kéri is besárgult. Közben mind a két csapat cserélt: a szegedieknél a sok hibával játszó Kérit Pénzváltó Bence váltja, míg a Dunaharaszti csapatába Dobesch helyére Kovacsik érkezik.
62'SÁRGA LAP Mucsi kapta a mérkőzés első lapját. Buchholcz mester érzi, hogy változtatni kell valamit, ezért kettőt is cserélt: Annus Ádám és Brankó Bozovics helyére állt be Beretka Péter és Varga Martin.
61' A második élidő derekán sajnos elég alacsony színvonalává vált a játék. Szinte valamennyi szegedi támadás eladott labdával végződik az ellenfél térfelének közepén. A vendégek pedig annyit adnak ki magukból, amennyi a vezetés őrzéséhez szükséges.
55' Egy kavarodás után Szilágyi lőhetett ballal, mintegy tizenhárom méterről, kisodródott helyzetből. Magasan fölé szállt a labda.
54' Szervezettnek és határozottnak tűnik a Dunaharaszti. A szegediek képtelenek feltörni védelmüket, mert nagyon sokat hibáznak a támadóharmadban. Előfordul, hogy túlcselezik magukat (Kéri), máskor pedig a kényszerítőket rontják el.
50' Bosszantó technikai hibákon halnak el a szegedi akciók. Eközben a vendégek ellencsapásai rendre veszélyt jelentenek, mivel a mieink rendkívül feltolták védővonalukat.
46' Ismét jár a labda, a hazaiak kezdik a második félidőt.
45' Vége az első félidőnek. Határozottabb játék kell a Szeged részéről a folytatásban!
42' A Szeged cáfolt rá a tudósítóra: az ügyesen kilépő Faragó Bence próbálta meg 12 méterről átemelni a kapust, ám a visszafutó védők meghiúsították szándékát.
41' A félidő vége parázs csatát hoz a középpályán, ám a kapuk kevésbé forognak veszélyben.
36' Kis híján megduplázta előnyét a Dunaharaszti. Vida 18 méterre kapujától rosszul fejelt a labdába, így Dobesch csaphatott le rá. Ügyes bólintással szöktette az első gólt szerző Dabasit, aki megelőzte a szegedi védőket. 11 méterről tüzelt, Dongó kapus azonban hatalmas bravúrral szögletre mentett.
33' A kék-feketék tábort vertek az ellenfél térfelén, rendületlenül támadva hajtanak az egyenlítésért. Bízzunk benne, hogy sikerül a hálóba juttatniuk a játékszert!
31' Igyekszik letámadni a Volán. Az imént Szilágyi szerzett labdát, és Mucsit játszotta meg a tizenhatos előtt. A harasztiaknak azonban sikerült szögletre tisztázniuk. A sarokrúgást követően felszabadítottak.
25'GÓÓÓL 0-1 Némiképp váratlanul vezetést szereztek a vendégek. Egy szegedi labdavesztésből kontrázhattak a fehér mezesek. A jobb oldalon Dobesch indult, remekül vette észre a túlsó szárnyon Dabasit, áttette neki a labdát, Dabasi pedig egy cselt csinált befelé, és 15 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. Újítania kell a Szegednek!
20' A szegedi jobbhátvéd, Kormányos Kolos több nagyszerű csellel tört előre, majd húsz méterről ballal lövésre vállalkozott. A löket nem sokkal ment a jobb kapufa mellé. Szappanos kapus úszott ugyan a levegőben, de nem biztos, hogy elérte volna, ha kapura tart a kísérlet.
17' Egy érdekes jelenetnek lehettünk tanúi. A vendégek a félpályánál eladták a labdát, Faragó Bence pedig két csel után remekül indította csatártársát, Bozovicsot. A szerb támadó betörhetett volna a tizenhatoson belülre, ám a vonal közelében Grimm elnyomta. A bíró meglepetésre kifelé ítélt szabadrúgást.
13' Kiegyenlített küzdelmet láthatunk a pályán, komolyabb helyzetek nélkül. Mindkét alakulat igyekszik a széleken akciókat vezetni, de a védelmek eddig jól állták a rohamokat.
8' Az első veszélyes vendégakciónál Dobesch futotta le Vidát, jobb oldali beadását azonban Dongó kapus felszedte a támadók elől.
6' Az első percekben a hazaiak próbálkoznak támadásokkal. Egy távoli szabadrúgást és egy szögletet jegyezhettünk fel, a kaput azonban nem veszélyeztették.
1' Több néző érkezett Dunaharasztiból, hangosan biztatják a vendégcsapatot, akik elkezdhették a mérkőzést.
14.15 Napsütéses, kellemes tavaszi időben veheti kezdetét a mérkőzés. Egy kis érdekesség a meccs előtt: a Tisza Volán ma debütál vadonatúj szerelésével, a kék-fekete csíkozáson ezúttal van a Szeged város, SZEOL SC és a Volán címere is szerepel. A vendég csapat teljesen fehér öltözetben lép a pályára, nemsokára kezdődhet a mérkőzés. A 16. fordulót a Pilis Sport visszalépése miatt a negyedik helyről várja a 26 pontos Dunaharaszti. A mieink 19 ponttal jelenleg a hetedik pozíciót foglalják el a tabellán, innen legalább az első ötbe akarnak kerülni, de nem is annyira titkos céljuk a dobogóra kapaszkodás a bajnokság végére. A két fél őszi összecsapásán 1-1-es döntetlen született. Grünvald Attila és társai most hasonló eredménnyel nem lennének elégedettek, még akkor is, ha a fizikálisan roppant erős, rutinos játékosokat felvonultató vendéggárda igencsak kellemetlen ellenfél. Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el. A mérkőzés előtt tekintse meg a Telin TV Buchholcz Gábor szegedi vezetőedzővel készített interjúját is (Sportkoktél, 2012. március 9.; a videón 0:50-nél kezdődik)! http://www.youtube.com/watch?v=FTQSwYtIN1E&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.