Sport

Labdarúgás: győzelemmel tért haza a SZVSE + FOTÓK

Labdarúgás: győzelemmel tért haza a SZVSE + FOTÓK

2012. március 18., vasárnap
Labdarúgás: győzelemmel tért haza a SZVSE + FOTÓK

Saját nevelésű fiataljaik röpítették diadalra a hosszú évek után a SZVSE-pályára visszaköltöző szegedieket a vásárhelyiek ellen.

2012. március 18-a jelentős dátum lett a Szegedi VSE labdarúgó-szakosztályának életében, hiszen többéves "albérletezést" követően végre ismét a tavaly ősszel rendbe tett centerpályán vívhatott bajnoki mérkőzést a klub felnőttcsapata. Nem is akármilyen ütközet várt a

Kántor Ferenc

irányította alakulatra, ugyanis az egyik közvetlen alsóházi rivális látogatott Szegedre. A hétvégét a SZVSE és a Hódmezővásárhelyi FC II. is 15 ponttal várta az összesűrűsödött mezőnyben, előbbi a tizenharmadik, míg utóbbi a tizennegyedik helyről. Pontra, még inkább pontokra volt tehát szükségük a küzdő feleknek.

A mérkőzés során végül is a hazaiak terve vált valóra. A vasutasok - akik több tehetséges, helyi, saját nevelésű, illetve szegedi kötődésű ifjúnak adtak lehetőséget a hosszú idő óta tartó szisztematikus építkezés jegyében - szinte végig fölényben futballoztak, s jóval több lehetőséget dolgoztak ki, mint ellenfelük. Két gyönyörű találattal pedig a győzelmet is sikerült kicsikarniuk. A 24. percben egy lendületes szegedi akció futott végig a pályán rövid passzokkal, a labda a hátulról érkező Szalma Gergely elé került, aki balról, mintegy 15 méterről bődületes gólt ragasztott a hosszú felsőbe; 1-0. A bogyó hosszan pattogott az alapvonal és a felső léc között, szépségdíjas találat volt a 18 esztendős játékostól! A 47. percben sikerült megduplázni az előnyt: ekkor szintén egy villámgyors támadás végén a hosszú oldalon érkező 19 éves Papp Dávid mintegy 6 méterről kotorta a hálóba a labdát; 2-0. A hátralévő időben már nem változott az állás, 2-0-s sikerével pedig olyan pontokat zsebelt be a SZVSE, melyek rendkívül jól jönnek majd a végelszámolásnál.

A megyei I. osztály 19. fordulójában:

Szegedi VSE - Hódmezővásárhelyi FC II. 2-0 (1-0). Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző, vezette: Bartucz Tamás. SZVSE: Weszelovszky - Hegyesi Á., Báló R., Laczkó Zs. (Papp D.), Ágoston, Márki, Szalma (Mazula), Simon, Papp Á. (Nagypál), Dürgő, Hegyesi Zs. Vezetőedző: Kántor Ferenc. HFC II.: Vígh - Jesenszki, Rácz, Tóth I., Kiss M. (Replyuk), Bokor (Rajos), Brizik-Bodrogi, Tóth II., Bálint (Török), Papp Z., Juhász. Vezetőedző: Dezső Ferenc. Gólszerzők: Szalma G. (24'), Papp Á. (47') Kiállítva: Brizik-Bodrogi I. (75') Kántor Ferenc: "Két fiatal együttes mérkőzésén talán a nagyobb rutin döntött. Jól játszottunk, számos helyzetet dolgoztunk ki, győzelmünk jogosságához nem férhet kétség. Nagy öröm számunkra, hogy hosszú évek után sikerrel tudtunk visszatérni a SZVSE-stadionba, s végre újra van otthonunk. Boldog vagyok amiatt is, hogy a csapat átérezte ennek a felelősségét. Ez a meccs bizonyította, hogy a hosszú, nehéz tél után is megvan a kellő összefogás a gárda körül. Fontosnak tartom, hogy keretünkben hét saját nevelésű fiatal kapott ma helyet, s az együttes átlagéletkora húsz év körül mozgott. Azok, akik több tapasztalattal bírnak, mint Hegyesi Zs., Dürgő vagy Simon, húzták magukkal az ifjabbakat. Ez is mutatja, hogy jó úton haladunk, igaz, rengeteg munka vár még ránk." Dezső Ferenc: "A két középpályássor közötti különbség döntötte el a mérkőzést, valamint eg ritkán látható nagy gól."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.