Közélet

A biztonságvédelemről tanácskoztak Szegeden + FOTÓK

A biztonságvédelemről tanácskoztak Szegeden + FOTÓK

2012. március 20., kedd
A biztonságvédelemről tanácskoztak Szegeden + FOTÓK

A biztonsági szakmában közvetve vagy közvetlenül dolgozó vállalkozásokat fogja össze az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter. Első nyilvános rendezvényükön, kedden a pénzügyi és szociális biztonsággal is foglalkoztak.

A megyeházán tartja első nyilvános rendezvényét az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter. A másfél éve működő klaszter a biztonsági ágazatban dolgozó vállalkozásokat köti össze, közelebb hozva őket a gazdaság más területén érdekelt vállalkozásokhoz, kibővítve mindezt nemzetközi kapcsolatokkal, határon átnyúló programokkal. "A biztonság fogalma jóval kiterjedtebb, mint azt elsőre gondolnánk. A személyes biztonság mellett pénzügyi és szociális biztonsággal is foglalkozunk, kiterjesztve az ágazat minden szereplőjére" - emelte ki

Német Ferenc

, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnöke. Mint mondta, a biztonság napjainkra jelentősen felértékelődött, hiszen a vagyon elleni támadásnak a modern világban egyre szélesebb eszköztára lett. A legfontosabb újdonságok ismertetése mellett a biztonsági ágazat kevésbé ismert részeiről is beszélnek, élelmiszer-biztonságtól informatikai biztonságig.

A klaszter a vállalatok mellett önkormányzatokkal és egyetemekkel is jó kapcsolatot épített ki. Együttműködésben vannak többek között az Óbudai Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel is - utóbbi intézmény például a biztonsági őrök pszichológiai vizsgálatáról tartott előadást. Szerbia uniós csatlakozása újabb változásokat, lehetőségeket jelenthet, erről a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara képviselői tartanak előadást. "Az elmúlt másfél év igazolta a klaszter működésének sikerét, hiszen számos jól működő kapcsolatot sikerült kiépítenünk önkormányzatokkal, tudományos szervekkel. Tapasztalatok alapján az emberek többször futnak a pénzük után, mint ahányszor utánajárnának bizonyos dolgoknak, így szeretnénk segítséget nyújtani a biztonsági ágazatok legújabb kihívásairól, változásairól" - Német Ferenc. A rendezvényen előadást tartott még Füzesy István, az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter szakmai igazgatója, Visnyei László, a klaszter projektmenedzsere, Kaszás Anikó, a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, Otti Csaba, az Óbudai Egyetem Alkalmazott Biometriai Intézet magánbiztonsági szakértője, Maróti Tamás, a Propolice IT Biztonságfelügyeleti Kft. ügyvezető igazgatója és Szalóki Tamás, a T-Tech Kft. ügyvezető igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.