/

A biztonságvédelemről tanácskoztak Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A biztonsági szakmában közvetve vagy közvetlenül dolgozó vállalkozásokat fogja össze az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter. Első nyilvános rendezvényükön, kedden a pénzügyi és szociális biztonsággal is foglalkoztak.

A megyeházán tartja első nyilvános rendezvényét az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter. A másfél éve működő klaszter a biztonsági ágazatban dolgozó vállalkozásokat köti össze, közelebb hozva őket a gazdaság más területén érdekelt vállalkozásokhoz, kibővítve mindezt nemzetközi kapcsolatokkal, határon átnyúló programokkal. “A biztonság fogalma jóval kiterjedtebb, mint azt elsőre gondolnánk. A személyes biztonság mellett pénzügyi és szociális biztonsággal is foglalkozunk, kiterjesztve az ágazat minden szereplőjére” – emelte ki Német Ferenc, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara országos elnöke. Mint mondta, a biztonság napjainkra jelentősen felértékelődött, hiszen a vagyon elleni támadásnak a modern világban egyre szélesebb eszköztára lett. A legfontosabb újdonságok ismertetése mellett a biztonsági ágazat kevésbé ismert részeiről is beszélnek, élelmiszer-biztonságtól informatikai biztonságig.

no images were found

A klaszter a vállalatok mellett önkormányzatokkal és egyetemekkel is jó kapcsolatot épített ki. Együttműködésben vannak többek között az Óbudai Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel is – utóbbi intézmény például a biztonsági őrök pszichológiai vizsgálatáról tartott előadást. Szerbia uniós csatlakozása újabb változásokat, lehetőségeket jelenthet, erről a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara képviselői tartanak előadást. “Az elmúlt másfél év igazolta a klaszter működésének sikerét, hiszen számos jól működő kapcsolatot sikerült kiépítenünk önkormányzatokkal, tudományos szervekkel. Tapasztalatok alapján az emberek többször futnak a pénzük után, mint ahányszor utánajárnának bizonyos dolgoknak, így szeretnénk segítséget nyújtani a biztonsági ágazatok legújabb kihívásairól, változásairól” – Német Ferenc.

A rendezvényen előadást tartott még Füzesy István, az Első Magyar Polgári Biztonságvédelmi Klaszter szakmai igazgatója, Visnyei László, a klaszter projektmenedzsere, Kaszás Anikó, a Magyar–Szerb Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, Otti Csaba, az Óbudai Egyetem Alkalmazott Biometriai Intézet magánbiztonsági szakértője, Maróti Tamás, a Propolice IT Biztonságfelügyeleti Kft. ügyvezető igazgatója és Szalóki Tamás, a T-Tech Kft. ügyvezető igazgatója.

no images were found

Előző sztori

Elhunyt Pénzes József labdarúgóedző

Következő sztori

Kosárlabda: Ivosev csak a feladatára összpontosít