Bulvár

Biciklivel érkeztek a határsértők a schengeni övezetbe

Biciklivel érkeztek a határsértők a schengeni övezetbe

2012. március 22., csütörtök
Biciklivel érkeztek a határsértők a schengeni övezetbe

Kerékpárral érkezett koszovói határsértőket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai csütörtökre virradó éjszaka - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Szenti Szabolcs

elmondta: a stabil hőkamera éjfél előtt észlelte, hogy három kerékpáros halad Szerbia irányából Magyarország felé a tiszaszigeti töltésen. Amikor a kerékpárosok magyar területre értek, lementek az ártérbe és ott szerettek volna továbbhaladni. Az időközben helyszínre irányított rendőrök lezárták a területet és elfogták a határsértőket, akikről kiderült, hogy koszovói állampolgárok. Ketten közülük nem először próbáltak illegálisan bejutni a schengeni övezetbe, egyikük a legutóbb március 15-én. A visszatérő két embert őrizetbe vették, velük szemben büntetőeljárás, míg harmadik társuk ellen idegenrendészeti eljárás indult - tette hozzá a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.