/

Biciklivel érkeztek a határsértők a schengeni övezetbe

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kerékpárral érkezett koszovói határsértőket fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség munkatársai csütörtökre virradó éjszaka – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Szenti Szabolcs elmondta: a stabil hőkamera éjfél előtt észlelte, hogy három kerékpáros halad Szerbia irányából Magyarország felé a tiszaszigeti töltésen. Amikor a kerékpárosok magyar területre értek, lementek az ártérbe és ott szerettek volna továbbhaladni. Az időközben helyszínre irányított rendőrök lezárták a területet és elfogták a határsértőket, akikről kiderült, hogy koszovói állampolgárok. Ketten közülük nem először próbáltak illegálisan bejutni a schengeni övezetbe, egyikük a legutóbb március 15-én.

A visszatérő két embert őrizetbe vették, velük szemben büntetőeljárás, míg harmadik társuk ellen idegenrendészeti eljárás indult – tette hozzá a szóvivő.

Előző sztori

400 gyerek a városi mezei futóversenyen + FOTÓK

Következő sztori

Felszámolás alatt az Emfesz