Az őstermelőket támogatja logópályázatával a piac + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Logópályázatot hirdetve csatlakozott a Szegedi Vásár és Piac Kft. a „Keresd a helyit!” országos kampányhoz. A nyertes logót április közepétől a piacon árusító Csongrád megyei őstermelők használhatják is, ezzel is megkülönböztetve magukat a kereskedőktől.

„Szeretnénk összefogni a Csongrád megyei őstermelőket, ennek keretében csatlakoztunk a ‘Keresd a helyit!’ kampányhoz is. Április 16-án fogunk először külön helyet biztosítani ezeknek a termelőknek a piac területén belül, méghozzá kedvezményesen” – tájékoztatott Erdei Péter. A Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője hozzátette, a logóhasználattal a vásárlók dolga is könnyebbé válik, hiszen egyszerűen eldönthetik, hogy őstermelőnél vagy kereskedőnél szeretnének vásárolni. A logó tulajdonképpen felhívja a tudatos, környezetüket támogató vevők figyelmét a helyben termelt és készített termékekre.

A 14-18 éves korú tanulók részére meghirdetett logópályázat fontos eleme volt, hogy képi- és színvilágában a térségre jellemző terményekre, termelőhelyekre és a piacra, mint vásárlási, illetve találkozási helyre utaljon.

Az első helyezett Garai Ilka alkotásán a zöldségek és gyümölcsök mellett látható a dóm, aminek tornyain népi motívumok futnak végig, illetve napsugaras ház jelképezi Szegedet. „Fontosnak tartom, ha valamilyen gyümölcsöt veszünk, és az megtermelhető hazánkban, sőt saját megyénkben is, akkor azt válasszuk, és ne a külföldit” – mondta el a Radnóti Miklós Gimnázium 12. osztályos tanulója. Mint megtudtuk, Ilka szülei heti rendszerességgel vásárolnak a Mars téri piacon.

A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetőjétől, Juronics Tamástól vehette át a közönségdíjat a szentesi Horváth Mihály Gimnázium diákja, Tassy Adrienn Dóra. Ő rajzórán hallott a pályázatról, s megtetszett neki, hogy a helyi terményeket kell lerajzolni. Utánanézett interneten, hogy milyen zöldségek, gyümölcsök és egyéb nevezetességek tartoznak megyénkhez, ezután készítette el pályaművét.

A felhívásra beküldött pályaműveket ITT tekintheti meg.

no images were found

Előző sztori

Meghallgatták a Móra Ferenc Múzeum élére pályázókat

Következő sztori

Több forrást kapnak a szőlő- és bortermelők