Közélet

Selmeczi: a kormány kitart a gazdasági céljai mellett

Selmeczi: a kormány kitart a gazdasági céljai mellett

2012. február 26., vasárnap
Selmeczi: a kormány kitart a gazdasági céljai mellett

A magyar kormány ki fog tartani gazdasági céljai mellett - írta az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében Selmeczi Gabriella. A Fidesz szóvivője Varju László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatójának sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált.

Selmeczi Gabriella

a közleményben úgy fogalmaz, hogy 2010-ben, "amikor Magyarország rosszabb helyzetben volt, mint Görögország", a magyarok hozzáláttak ahhoz, hogy saját lábára állítsák Magyarországot, amelynek alapjai mára stabilak. Hangsúlyozza, hogy amikor a kormány "éppen visszarántotta az országot a szakadék széléről", amikor a gazdaság végre kezd magára találni, amikor Magyarország teljesíti a költségvetési hiányra vonatkozó uniós elvárásokat, és csökken az államadósság is, akkor az "EU meg akarja büntetni a magyar embereket a Gyurcsány-korszak felelőtlen döntéseiért". A magyar kormány azonban ki fog tartani gazdasági céljai mellett, "a példátlan hazai és nemzetközi baloldali politikai támadássorozat ellenére is, amelyet éppen azok gerjesztenek, akik a mostani helyzetbe sodorták Európát és Magyarországot" - szögezi le a szóvivő.

Varju László

vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány több tízezer ember munkahelyét teszi kockára azzal, hogy több mint 150 milliárd forintnyi uniós forrás elvesztését kockáztatja. Demokratikus Koalíció pártigazgatója, aki felszólította a kabinetet, hogy „térjen vissza Európába”, egyben arra kérte a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy számoljon be az Új Széchenyi Terv keretében az elmúlt egy évben kifizetett fejlesztési pénzekről és vázolja a jövőbeni terveket. A politikus emlékeztetett rá, hogy lassan véget ér a 2013-ig tartó uniós költségvetési időszak. Varju László együttműködésre és társadalmi vitára szólította fel a kormányzatot a következő 2014-ben kezdődő költségvetési szakasz fejlesztési projektjeiről szóló tervezés kapcsán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.