Egyház

Megváltoztak a vallási szokások

Megváltoztak a vallási szokások

2012. február 18., szombat
Megváltoztak a vallási szokások

Megváltoztak a vallási szokások Magyarországon - írta szombati számában a Magyar Nemzet a Pécsi Tudományegyetem által készített kutatás eredményeire hivatkozva, amely szerint például a korábbi szokásokkal ellentétben az emberek inkább a városokban gyakorolják a hitüket.

Három éven át, ezerfős reprezentatív mintán vizsgálták a pécsi kutatók, hogyan alakulnak az egyházi csoportok, hitéleti szokások Magyarországon - írta a Magyar Nemzet. A lap szerint kiderült, hogy az 1989-es rendszerváltozás után megfordult az arány: míg korábban a falvakban gyakorolták sokkal többen hitüket, addig ma a városokban egyre többen vallásosak. A felmérés szerint a többség azzal az állítással ért egyet, hogy az egyház szociális intézményei jobbak, mint az államiak. A megkérdezettek hasonlóan vélekedtek az oktatási és az egészségügyi intézményekről is - derül ki a lapból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.