Közélet

Medveölelés Valentin-napra a TIK-ben + VIDEÓ, FOTÓK

Medveölelés Valentin-napra a TIK-ben + VIDEÓ, FOTÓK

2012. február 14., kedd
Medveölelés Valentin-napra a TIK-ben + VIDEÓ, FOTÓK

Alternatív Valentin-napra várták a fiatalokat kedden a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség munkatársai, hogy a szeretet fontosságát hangsúlyozzák. A TIK-ben tartott rendezvényen üzenőfalra írhattunk, ajándéktárgyakat készíthettünk, és egy életnagyságú medvét is megölelhettünk.

A vasárnap indult Házasság Hete a család, a szeretet fontosságára hívja fel a figyelmet. Ezen értékeket hangsúlyozta a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség közös szervezésében kedden az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ aulájában megrendezett Alternatív Valentin-nap is."Szerettük volna, ha az ember nemcsak a szerelmének kedveskedne ezen a napon, hanem bárki mást is megajándékozna egy mosollyal, pár kedves szóval vagy öleléssel" - mesélt az eseményről

Kazinczy Ferenc

, a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség munkatársa. Mint mondta, a rendezvény elsősorban a szeretet fontosságát hangsúlyozza ki ezen a napon, mert félő, hogy az ajándékok és rózsacsokrok tengerében elvész az ünnep igazi jelentése.

Lássuk a medvét!

Egy kérdőív kitöltése után az egyetemi lelkészség munkatársai rangsorolták a bennünk lévő, ötféle szeretetnyelvet (elismerő szavak, minőségi idő, ajándék, szívességek és testi érintés), kihangsúlyozva közülük a nekünk legdominánsabbat. "Ezek úgy működnek, mint a személyiségtípusok: van, akinek inkább az egyik van jelen erősebben, de alapvetően mindenkiben megtalálható mind az öt típus" - magyarázta a lelkészség tagja. A teszt mellett számos egyéb programmal is várták a központba igyekvő fiatalokat. A bejáratnál lévő táblára bátorító, dicsérő üzeneteket írhattunk fel egymásnak, mellette pedig papírból, illetve textilből ajándékokat készíthettünk szeretteinknek. Egy külön asztalnál várták a lelkészség munkatársai a pusztán beszélgetni vágyókat egy kötetlen témájú, kellemes csevejre. Nagy meglepetésre egy két lábon járó medve is megjelent az egyetemi épületben, azonban ő sem volt harapós kedvében, sőt: bárki fordulhatott hozzá egy nagy ölelésért.

A világ mozgatórugója

"Új színt szeretnénk vinni a Valentin-nap világába. A Házasság Hete rendezvényeként szeretnénk a fiataloknak megmutatni ennek az ünnepnek az alapját, a gyökereit" - mondta Pálfai Zoltán, a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség vezetője. A lelkipásztor szerint ajándékozni nem csupán tárgyakkal lehet, hiszen az érzések, melyeket továbbadunk egymásnak, sokkal nagyobb értékkel bírnak. "Az itteni programok abban segítik a fiatalokat, hogy rájöjjenek: létezik a látszólagos, csilli-villi Valentin-nap mögött egy sokkal fontosabb tartalom is, az odaadó szeretet világa. Célunk, hogy tanúságot tegyünk erről, mert mi, keresztények, ezt a szeretetet tartjuk a világ mozgatórugójának" - emelte ki Pálfai Zoltán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.