Közélet

Leonardo a moziban, Kosheen a SZIN-en + VIDEÓ

Leonardo a moziban, Kosheen a SZIN-en + VIDEÓ

2012. február 13., hétfő
Leonardo a moziban, Kosheen a SZIN-en + VIDEÓ

Élő mozis tárlatvezetés a londoni Leonardo-kiállításról, neves külföldi fellépők, összművészeti tér, színházi előadások a nyárzáró fesztiválon – izgalmas év elé néz a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

A döcögősebb kezdés után 2011 végére új lendületet kapott a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. Decemberben a korábbi évek hasonló időszakához viszonyítva csúcsokat döntöttek mind a terembérletezésből, mind a saját rendezvényekből származó bevételek tekintetében. Elindult egy olyan átgondolt, megtervezett szakmai munka, melynek gyümölcsei – rendezvénydömping emelkedő nézőszámmal – idén érhetnek be. Minderről a több intézményegységet (IH Rendezvényközpont, Belvárosi mozi, Partfürdő) üzemeltető városi cég művészeti vezetője beszélt a Telin TV Szegedi Panoráma című műsorában.

Szeged tükre

Kövesse a Telin TV heti közéleti magazinját, a Szegedi Panorámát minden pénteken 19 órai kezdettel!

Gajdán Bálint

elárulta: a legkülönbözőbb premierfilmek, 3D-s alkotások mellett a Belvárosi mozi több különlegességgel is készül 2012-ben. Folytatódnak az operaközvetítések a New York-i Metropolitanből, február 16-án, azaz nem egészen négy nap múlva pedig Szegedre érkezik

Leonardo da Vinci

. Csütörtökön este 20 órai kezdettel ugyanis 90 perces élő tárlatvezetést tekinthetnek meg a Tisza-parti nézők a londoni National Gallery "Leonardo da Vinci, a milánói udvar festője" című kiállításáról. A hazai premier egyébként mindösszesen két helyszínen élhető át, a fővárosi Uránia filmszínházban, illetve a szegedi Belvárosi moziban. Az adás ráadásul rögzíthető és ismételhető, így amennyiben erre igény mutatkozik, több alkalommal is szívesen műsorra tűzik. Gőzerővel dolgoznak már a Szegedi Ifjúsági Napok szervezésén is. Igyekeznek pályázati forrásokat találni a Partfürdő minél komfortosabbá tételére, az alapvető infrastrukturális fejlesztésekre. A közkedvelt nyárbúcsúztató fesztiválra idén augusztus 22. és 26. között kerül majd sor. A művészeti vezető örömmel újságolta: több neves külföldi fellépővel szerződtek már, így például biztos, hogy 2007 után visszatér a Kosheen zenekar. Kialakítanak továbbá egy olyan összművészeti teret a Partfürdőn, ahol minden művészeti ág képviselteti magát a dzsesszzenétől az improvizatív színházig. Az IH Rendezvényközpontban most indult Színházi Esték egyik darabját, a Szigeten egyébirámt már nagy sikerrel debütált Portugált is bemutatják majd a SZIN-ezőknek.

Nézze meg a Telin TV Gajdán Bálint művészeti vezetővel készített interjúját (Szegedi Panoráma, 2012. február 10.)!

http://www.youtube.com/watch?v=TbwbCO8C5Ic&feature=related

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.