Kézilabda: kikapott a Pick Csurgón a kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a félidőben még vezetett, végül szoros meccsen két góllal kikapott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a magyar kupa negyeddöntőjének első, csurgói mérkőzésén.

Az első félidőben egyik csapat sem tudta tartósan dominálni a játékot. A Pick félidei egygólos előnye elsősorban Tatai Péter bravúrjainak, valamint Ancsin Gábor és Fero Sulc találatainak volt köszönhető, igaz ez a hazai hálóőr, Pallag Péter védésein is múlott. Fordulás után elhúzott három gólra a szegedi alakulat, azonban 10 perc alatt felzárkózott a hazai gárda, majd a vezetést is átvette, s azt már nem is adta ki kezéből.

A válogatott szereplés miatt kulcsemberei nélkül zajlott a Pick felkészülése, ráadásul ugyanezek a kulcsemberek a kontinensviadal fokozott megterhelése, vagy épp sérülések miatt nem tudták hozni a tőlük megszokott teljesítményt – elsősorban ennek tudható be a bajnoki tabella harmadik helyezettjének otthonában bekövetkezett szoros, kétgólos vereség. Ez azonban egyáltalán nem ledolgozhatatlan hátrány, s a március 7-i szegedi visszavágón ki is harcolható a kötelező négy közé jutás a kupában.

Férfi kézilabda magyar kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Csurgó – Pick Szeged 24-22 (13-14)
Csurgó, 800 néző. Vezette: Baranyi, Szloska.
Csurgó: PALLAG – Országh 1, KOS 4, KATZIRZ 7, Szöllősi 2, Vadkerti G. 2, SZÉLES 5. Csere: Oláh 1, HERBERT 1, Pavlovics 1, Borsos, Vancsics. Vezetőedző: Bakó Botond.
Pick Szeged: TATAI – Nagy N. 1, ANCSIN 5, BUDAY 5, Czina, Pribanic 1, Vadkerti A. 1. Csere: Mikler (kapus), SULC 5, Bajorhegyi, Zubai 2, Prodanovics 2. Vezetőedző: Skaliczki László.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 6 perc, ill. 4 perc.

További eredmények:

Tatabánya-Carbonex – B.Braun Gyöngyös 36-25 (17-11)
Tata – MKB Veszprém 24-44 (12-23)
Claas-Törökszentmiklós (II. osztályú ) – Balatonfüred 20-29 (5-15)
Továbbjutott a Balatonfüred (alsóbb osztályú ellenfél esetén a négy közé jutásról egy mérkőzés dönt).

Default thumbnail
Előző sztori

Nem használhatták fegyverüket a rendőrök

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: góllal mutatkozott be a ghánai támadó a Szeged 2011-ben

Legutóbbi hasonló cikkek