Közélet

Helyi döntés lesz a rendkívüli szünet folytatása

Helyi döntés lesz a rendkívüli szünet folytatása

2012. február 6., hétfő
Helyi döntés lesz a rendkívüli szünet folytatása

B. Nagy László a mai napon levélben értesítette a megye polgármestereit, a jegyzőket és az intézményvezetőket, hogy mérlegeljék saját belátásuk szerint a pénteken elrendelt tanítási szünet meghosszabbítását - tájékoztatott a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Mint ismeretes a rendkívüli időjárási viszonyokra tekintettel a kormánymegbízott arról határozott, hogy február 6-án hétfőn, és 7-én kedden a Csongrád megyei oktatási-nevelési intézményekben ne legyen tanítás. A folytatást saját hatáskörbe utalja a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője, tekintettel arra, hogy az időjárási előrejelzés szerint a hideg tartósan megmarad, ugyanakkor nagyobb mennyiségű hóra már nem kell számítani. "Ma már nem kérdés: a meteorológiai prognózisban foglalt rendkívüli időjárási előrejelzés pontos volt, és indokolttá tette a 2012. február 6-át és 7-ét érintőtanítási szünet elrendelését. Az időjárási viszonyok miatt fennakadások voltak tömegközlekedésben, gyalog és gépkocsival is csak nehezen tudtak eljutni a munkahelyükre az emberek. El lehet képzelni milyen zavart okozott volna, ha mindezt az iskolába igyekvő diákok létszámával tetézzük. Arról nem is beszélve, hogy ha a rendkívüli hidegben akár egyetlen gyermek is egy fűtetlen buszmegállóban reked, beláthatatlan következményekkel járt volna. Az előrejelzések a következő időszakban is szélsőséges időjárási körülményeket ígérnek, de ilyen erős havazással már nem kell számolnunk. Ezért azt javaslom, hogy mindenütt helyben döntsenek a szünet esetleges meghosszabbításáról" - indokolta

B. Nagy László

mai döntését. A kormánymegbízott levelét már eljuttatták a települések polgármestereihez, jegyzőihez és az intézményvezetőknek. Ebben B. Nagy László ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy ha a fenntartók indokoltnak látják a tanítási szünetet saját intézményeikben elrendelni, úgy az iskolai tanítás nélküli munkanapok rendjének megfelelően biztosítani kell szükség esetén a gyermekek, tanulók felügyeletét. A meteorológiai szolgálat legfrissebb jelentése szerint ma az esti óráktól újabb havazás lesz, amiből holnap délig még 2-8 cm közötti friss hó várható Csongrád megyében, szeszélyes eloszlásban. A szél az esti óráktól holnap délelőttig időnként megélénkül, ekkor gyenge, alacsony hófúvás még kialakulhat. Holnap délutántól komoly csapadék már nem várható, a következő napokban száraz, és extrém hideg idő valószínű. A hét második felében az éjszakai órákban főként a szélvédett területeken zúzmarás köd képződhet.

Várható hőmérsékleti szélsőértékek (°C):

Minimum Maximum Kedd -10, -7 -5, -2 Szerda -22, -16 -9, -7 Csütörtök -20, -15 -11, -8 Péntek -19, -15 -11, -8 Szombat -21, -17 -12, -8 Vasárnap -24, -20 -10, -7

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.