Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Egyetem

Helyi döntés lesz a rendkívüli szünet folytatása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

B. Nagy László a mai napon levélben értesítette a megye polgármestereit, a jegyzőket és az intézményvezetőket, hogy mérlegeljék saját belátásuk szerint a pénteken elrendelt tanítási szünet meghosszabbítását – tájékoztatott a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

Mint ismeretes a rendkívüli időjárási viszonyokra tekintettel a kormánymegbízott arról határozott, hogy február 6-án hétfőn, és 7-én kedden a Csongrád megyei oktatási-nevelési intézményekben ne legyen tanítás. A folytatást saját hatáskörbe utalja a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője, tekintettel arra, hogy az időjárási előrejelzés szerint a hideg tartósan megmarad, ugyanakkor nagyobb mennyiségű hóra már nem kell számítani.

“Ma már nem kérdés: a meteorológiai prognózisban foglalt rendkívüli időjárási előrejelzés pontos volt, és indokolttá tette a 2012. február 6-át és 7-ét érintőtanítási szünet elrendelését. Az időjárási viszonyok miatt fennakadások voltak tömegközlekedésben, gyalog és gépkocsival is csak nehezen tudtak eljutni a munkahelyükre az emberek. El lehet képzelni milyen zavart okozott volna, ha mindezt az iskolába igyekvő diákok létszámával tetézzük. Arról nem is beszélve, hogy ha a rendkívüli hidegben akár egyetlen gyermek is egy fűtetlen buszmegállóban reked, beláthatatlan következményekkel járt volna. Az előrejelzések a következő időszakban is szélsőséges időjárási körülményeket ígérnek, de ilyen erős havazással már nem kell számolnunk. Ezért azt javaslom, hogy mindenütt helyben döntsenek a szünet esetleges meghosszabbításáról” – indokolta B. Nagy László mai döntését.

A kormánymegbízott levelét már eljuttatták a települések polgármestereihez, jegyzőihez és az intézményvezetőknek. Ebben B. Nagy László ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy ha a fenntartók indokoltnak látják a tanítási szünetet saját intézményeikben elrendelni, úgy az iskolai tanítás nélküli munkanapok rendjének megfelelően biztosítani kell szükség esetén a gyermekek, tanulók felügyeletét.

A meteorológiai szolgálat legfrissebb jelentése szerint ma az esti óráktól újabb havazás lesz, amiből holnap délig még 2-8 cm közötti friss hó várható Csongrád megyében, szeszélyes eloszlásban.

A szél az esti óráktól holnap délelőttig időnként megélénkül, ekkor gyenge, alacsony hófúvás még kialakulhat. Holnap délutántól komoly csapadék már nem várható, a következő napokban száraz, és extrém hideg idő valószínű. A hét második felében az éjszakai órákban főként a szélvédett területeken zúzmarás köd képződhet.

Várható hőmérsékleti szélsőértékek (°C):

Minimum Maximum
Kedd -10, -7 -5, -2
Szerda -22, -16 -9, -7
Csütörtök -20, -15 -11, -8
Péntek -19, -15 -11, -8
Szombat -21, -17 -12, -8
Vasárnap -24, -20 -10, -7

Egyetem

Ismét nőtt a fertőzöttek száma Csongrád-Csanádban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hat fertőzöttet diagnosztizáltak, és elhunyt két idős, krónikus beteg.

Tovább olvasom

Egyetem

Online levelező oktatás indul az SZTE mezőgazdasági karán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöki szakon.

Tovább olvasom

Egyetem

Ismét egy francia egyetemmel köt megállapodást az SZTE

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Két diplomát kapnak az egyik kurzus elvégzői.

Tovább olvasom

Aktuál