Sport

Nyolc között a Szeged Beton a Bajnokok Ligájában! (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK

Nyolc között a Szeged Beton a Bajnokok Ligájában! (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK

2012. február 26., vasárnap
Nyolc között a Szeged Beton a Bajnokok Ligájában! (FRISSÍTVE) + VIDEÓ, FOTÓK

Gigászi csatában harcolta ki a továbbjutást csoportjából az A-Híd Szeged Beton férfi vízilabda-együttese a Bajnokok Ligájában, s történetében először ott van a legjobb nyolc között!

9
-
8
A-Híd Szeged Beton VE
-
VK Partizan Beograd
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája

Valóban az évtized meccse volt! Olyan parázs csatát, olyan szurkolást látott az újszegedi sportuszoda, amilyet még talán soha. S olyan sporttörténelmi tettet, amihez csak a három évvel ezelőtti LEN-kupa-győzelem fogható. Mert az A-Híd Szeged Beton legyőzte a Partizan Beogradot, s csoportelsőként bejutott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé! A találkozó felvezetéseként előbb sajnos szárazföldi összetűzésekre került sor, mivel az eleinte még csak hangerejével hangoló Partizan-keménymag sérelmezte féltucat zászlajából az egyiknek levételét (a hazai ultrák helye elé függesztették fel), majd nekitámadt a Majestic Ultras tagjainak, s a feketeruhások az egyik szegedi törzsdrukkert eszméletlenre verték, rugdosták. Szerencsére a további balhét sikerült megfékezni, jóllehet végig igen feszült hangulatban zajlott a sorsdöntő csata. Aztán már időről időre elnyomta a hazai szurkolás a balkáni fanatikusok hangját, különösen amikor a gólzáporos első negyedben

Aljosa Kunac, Somogyi Balázs, Turzai Gábor

és

Joseph Kayes

góljaira csak három szerb válasz érkezett - igaz a vendégek első góljukig három, majd egy további kapufát is lőttek a játékrészben. Folyamatosan futniuk kellett tehát a belgrádiaknak az eredmény után, tudásuk három negyeden át elég volt a folytonos kiegyenlítésre, azonban a vezetést egyszer sem tudták átvenni. Ha nem a kapufa, akkor

Baksa László

védte remekül a szerb kísérleteket, igaz kollégája

Szlobodan Szoro

sem maradt el sokban tőle. A második negyed nagy birkózása közepette sikerült Vincze Balázs együttesének két góllal is elmennie, de ez az előny nem maradt tartós.

Fordulás után is maradt a kiegyenlített játék, a kőkemény szegedi védekezésnek azonban megvolt az ára, sokat játszott emberelőnyben az ellenfél. Milos Korolija elképesztő csavargóllal egyenlített, s a technikás mutatványt Milos Vukicsevics is meg tudta ismételni - közben azért Molnár Tamás és Aaron Younger is betalált. Az utolsó játékrészre 7-6-tal fordultak a felek, s ekkor jöttek a mérkőzés kulcspillanatai is: Baksa László ötméterest hárított - csaknem robbant az uszoda - majd Kiss Csaba balkeze villant kétszer, s 9-6-nál, a 29. percben érezni lehetett: ezt már nem lehet elveszíteni! S bár Alekszandar Radovics, majd Dusán Mandics is betalált még a végjátékban, a hazai diadalt, a magyar továbbjutást már nem veszélyeztethették a Partizánok. Megérdemelten zúgott a vastaps a Beton történelmi sikerének, a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé való továbbjutásnak. Az oda-visszavágó alapon zajló negyeddöntőbe három horvát (Primorje Rijeka, Mladost Zagreb, Jug Dubrovnik), két magyar (Szeged beton, Vasas), két montenegrói (Budva, Herceg Novi) és egy olasz (Pro Recco) egység jutott tovább. Csoportelsőként a Szeged Beton valamelyik csoportmásodikat kaphatja ellenfélül, azaz vagy a két montenegrói valamelyikével, vagy a Mladost Zagreb együttesével kell megküzdeni a Final Fourért. Bármelyikük is legyen, a történelem továbbíródik.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája C csoport 6. forduló:

A-Híd Szeged Beton VE - VK Partizan Beograd 9-8 (4-3, 1-1, 2-2, 2-2) Szeged, újszegedi sportuszoda, 800 néző. Vezette: Moliner (spanyol), Naumov (orosz). Szeged Beton: BAKSA - Somogyi 1, Hegedűs, Turzai 1, Kayes 1, Kunac 1, JUHÁSZ Zs., Csere: Török 1, Lehmann, KISS CS. 2, Molnár T. 1, YOUNGER 1, Bálint. Vezetőedző: Vincze Balázs. Partizan Beograd: SZORO - Radovics 1, VUJASZINOVICS 2, Alekszics 1, Mitrovics, Korolija 1, Csuk. Csere: Dedovics, Mandics 1, Rackov, Csucskovics, Vukicsevics 2, Szaponjics. Vezetőedző: Igor Milanovics. Gól - emberelőnyből: 8/5, ill. 13/3. Ötméteresből: 1/1, ill. 1/-. Kipontozódott: Bálint (19'), Lehmann (22'), ill. Csuk (29' - cserével végleg), Mitrovics (32' - cserével végleg). Vincze Balázs: "Olyan szívvel, olyan fejjel harcolt a csapat, amit nemcsak én, de minden szurkoló elvárt a tőlünk. Hat pontból hatot gyűjtöttünk be a BL-címvédő ellen - nem tudom már tovább magasztalni őket, ezután a teljesítmény után csak fejet hajtani lehet ez előtt a csapat előtt."

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája C-csoportjának végeredménye:

1. A-HÍD SZEGED BETON VE 6 4 1 1 55-52 +3 13 2. TEVA-VASAS-UNIQA 6 3 2 1 60-54 +6 11 3. Partizan Beograd (szerb) 6 2 1 3 52-51 +1 7 4. ZF-EGER 6 1 – 5 44–54 -10 3 Rendőrautók gyűrűjében hagyta el Szegedet a szerb szurkolók busza http://www.youtube.com/watch?v=whV75nCpbBQ

Online közvetítésünk:

17.30 A Szeged Beton továbbjutása egyúttal azt is jelenti, hogy a címvédő kiesése mellett nem lesz szerb csapat a BL legjobb nyolc együttese között, ami komoly presztízsveszteség az Európa-bajnoknak.
17.25 Mint a meccs után megtudtuk, a kezdés előtti szerb szurkolói rendbontásnak egy magyar szurkolói sérültje van, akit eszméletlenre rúgtak, jelenleg kórházban ápolják.
VÉGE! 9-8 (4-3, 1-1, 2-2, 2-2)
32' Radovics emel fölé! Megvan! MEGVAN! A legjobb nyolc között a Beton! Vastaps, állva ünnepel az uszoda, pedig még tart a meccs. Paperszt szórják ki, Mandics kihasználja. 9-8 ide. Mint Belgrádban! Mitrovics cserével végleg mehet haza. Végeeee! VÉGE!
31' Hege gyenge lökete, Szoro. Radovics átejti Baksát. Még másfél perc az évtized ütközetéből! Turzait gyötrik, néma marad a síp. Radovics, 9-7.
30' Elveszítjük a labdát, Youngertől szedik el. Kunacot szórják ki. Radovics bombáz tisztán és Baksa Laci!!! Mandics-kapufa, Kiss Csaba arcán a mosoly már jelent valamit! Őrület! Szurkolás!
29' Cserével végleg szórják ki Csukot, időt kérünk! Majdnem megszerzik, de megvan még, Kiss Csaba kapja és bevágja ballal! Hát micsoda bal! 9-6!!! Mitrovics lövése blokkról megy ki. Indul a busz?
28' Baksa szerzi meg a labdát! Kunac rossz labdát ad Kayesnek. Időt kérnek a szerbek. Mi még nem tettük meg eddig. Nem is kellett. Nem is kell, csak nyerjük meg! Juhász megy ki, Baksa véd, Vujaszinovics fölé!
27' Kontra! Jöhetünk! HAJRÁ SZEGED!!! Kunac beúszik, lő, Szoro véd, túlcsordul, megszerzi.
26' Mit fogott meg Baksa Laci!? Kayestől szedik el a lasztit. Somogyi szerez labdát! Megy az idő Török kiemelkedik, lő, Szoro fogja.
25' Kezdődjék a sorsdöntő csata utolsó fejezete! Baksa teszi a gyűrűbe a labdát. Meg tudjuk, Gerendás György is itt van és szurkol a Szegednek! Béci elhozza! Fór, Kiss Csaba balra néz, a rövidre lő, pattint, 8-6!!! Kunac ellen ötös. Mitrovics fogja lőni. BAKSAAAAA!!!!
III. negyed: 7-6 (4-3, 1-1, 2-2) Vincze Balázs hergeli a hazai szurkolókat! Kell is a szurkolás!
24' Juhász szerez labdát, megúszna, szabaddobás. Aztán kontra? Kunac szerez labdát, Younger megúszik, szabaddobás, Papesz ejt, Szoro szedi le.
23' Csucskovics lövését megszerezzük a blokkról. Kunac bejátszását az idő kényszeríti, rossz.
22' Lehmannt küldik ki. Blokkról kimegy a Dedovics-lövés! Somogyi bombázna távolról, Dedovics keze ér bele.
21' Vukicsevics csavar Kunac és Turzai között, elképesztő helyzetből! 6-6. Kontra, jönnek a szerbek. Dedovics fölé pattint. Youngerre nem figyelnek, úszik, úszik, lő, GÓÓÓÓL!!! 7-6!!!
20' Vujaszinovics átlövését Baksa fogja! Kayes szabaddobását Turzai kapja, hátulról ütik a kezét, nem fújnak a sporik...
19' Bálintot állítják ki. Baksa óriásít véd, Radovics közvetlen közelről lőtt. Kiss Csaba a rosszkézszélről csavar, oldalháló.
18' Elveszítjük a labdát, megúsznak, felállnak, csavar egyet Korolija, klasszisgól, 5-5. A szerb derékhad a nyakunkban énekel. Papesz fórból csendesíti őket. Köszönjük Papesz! 6-5!
17' Rackov megszerzi ráúszáskor. Rackov hogy játssza tovább Mitrovicsnak!? És mit véd Baksa!? Korolija lövését Baksa hárítja.
Néhány rendőr jött be hátul a szerbekhez. A szekuriti az ütközőzóna a két ultratábor között.
Nagyszünet: 5-4 (4-3, 1-1)
16' Alekszics bevágja rosszkézoldalról, miközben Lehmann jön vissza. 5-4. Molnárt ölik, nem fújnak, kompenzálnak.
15' Turzait zavarják ki. Vujaszinovics blokk, Baksa, kapufa. Aztán fölé emel! Lehmann csavar, fejbe egyenesen Szorot, aztán bunyózik egy sort, ki is küldik, Milanovics időt kér.
14' Dedovicsot küldik ki. Papesz kapufát lő, Juhászt védi Szoro. Molnárt is védi! Hihetetlen! Sarokból jövünk, kiegészülnek, aztán Alekszicset küldik ki, Török azonnal bevágja!!! 5-3!
13' Somogyitól elszedik, de Hege visszaszerzi! A hazai ultrák vezetik fel a szurkolást. Török bombáját Szoro tolja ki, korner.
12' Kontra Mitroviccsal szemben. Kayes ellen is... Ki is szórják. Alekszicset Baksa védi!
11' Kunac visszaúszásnál majdnem megszerzi a labdát. Aztán Somogyi meg is szerzi benn. Török tanácstalan.
10' Kayes centerből mellkason lövi Szorót. Kontra, jöhetünk! Kunac lövi fejbe Szorót.
9' Juhász ismét elhozza, de aztán nem fújnak amikor kéne, Szoroé. Turzait szórják ki, Korolija a kapufára húz közelről, aztán óriásit verekednek Somogyival.
I. negyed: 4-3 (4-3) Tejóég, milyen meccs...
8' Juhász a sarokból, rosszkézszélről ad be, Kayes centerből! 4-3!!! Vukicsevicsé a 4. szerb kapufa. Radovicsról fór, aztán kontra. Alekszics suhint, fölé.
7' Kunac labdáját Turzai veri be! 3-2! Youngert küldik ki megint. Vujaszinovicsra játsszák ki, szakad a háló... 3-3. Kayesről Alekszics megy ki.
6' Mitrovics felsőlécre bombáz. Marad náluk. Elhalásszuk, jöhetünk, óriási birkózás benn.
5' Kunac harcol ki ötöst Csukon. Somogyi Szoro szeme közé! 2-1! Ypounger labdát szerez, de nem engedik, kiállítják. Elképesztően játsszák ki, Vukicsevics centerből, 2-2. Younger rossz labdája nem jut el Törökhöz.
4' Radovics megy ki, első fórunk, Kunac elől vadásszák le a bejátszást. Baksa is lecsap egy lasztira.
3' Kunac! Egy horvát gól a szerbeknek messziről! 1-0! Talpra ugrik az uszoda! Korolija a másik kapufát forgácsolja. Vujaszinovics jobb felsőbe talál átlövésből. 1-1. Elképesztő a hangulat, ilyet még nem ért meg ez az öreg uszoda!
2' Turzai labdájának szeme van, Kayes fölé vágja centerből. Csuk döbbenetesen nagy kapufája.
1' Ráúszás... Juhász elhozza! Robban az uszoda! Somogyi az idő szorításában durrant távolról fölé. Korolija csavar centerből, már fújnak, kontra.
15.55 Próbáljunk a meccsre koncentrálni! Felállnak a csapatok a bemutatásokhoz. Molnár Tamás a hazai cséká, mivel Varga Péter nincs nevezve. Hamarosan kezdünk...
15.50 Hangpárbaj, magyar dudák-dobok, szerb ének. De hogy kerülnek a sajtóállás mögé szerb drukkerek? A Majestic Ultras Szeged zászlaja is felhúzatott. Eye of the Tiger a hangszórókból, kevesebb mint 10 perc kezdésig. Közben a Bacska Palanka zászlót leszedték, ki is tör a balhé! Leszedték a hazai ultrák zászlaját a szerbek. Kitört belőlük a balkáni virtus, kapják is a csürhézést. Meg is érdemlik!
15.45 Ismét megy a pör az egyik zászlóval. Megszólalt a hazai tábor hangorkánja is. Érezhető létszámfölény.
15.35 Vincze Balázs vált pár szót pár szerb játékossal, ismerheti őket, hiszen korábban az Óbecse együttesével 1999-ben Euroligát nyert.
15.30 Lassan megtelik az uszoda, már több száz szurkoló van benn, de mint tudjuk, ez még messze nem teltház. Pár szerb szurkoló fürdőgatyában beugrott a medence kapu mögötti részébe labdázni... Kimásztak.
15.25 A mieink is a vízben. A szerb ultrák közé szállt egy Mikasa. Félő, már nem látjuk többet...
15.20 A biztonságiak épp most intézkednek a hazai tábor elé felhúzott lepedő ügyében. A szerb vezérultrák nem értik, a tárgyalások folyamatban vannak...
15.15 A Bacska Palanka a hazai ultrák helye elé került, az eredményjelző túloldalára. Vajon meddig bírja? Ha már eredményjelző: az egyik függöny eltakarja a tábla felét...
15.10 A vendégek már a vízben, páran már melegítenek. A mieink még a parton izzítják a karokat.
15.05 'Isten hozott a Pokolban!' hirdeti egy magyar molinó a túloldalt. A szerb ultrák zászlait összehúzták, egyelőre nem tudjuk elolvasni. A South Guard ultracsoportét már látjuk, akad egy Extreme Boys Crew (most épp hazájukat éltetik), van Bacska Palanka 1976 is. Vannak újvidéki drukkerek is, hatalmas Novi Szad zászló hirdeti őket, csak fordítva kirakva...
15.00 A SZEGEDma.hu a vlv.hu és a Népszabadság között kapott helyet a sajtóállásban, igen jó helyről követhetjük, s közvetíthetjük az eseményeket.
14.55 Rákezdenek a szerb ultrák akik óriási zászlókat akasztottak ki függönyként az előttük húzódó kötélre. Bemutatkozásul pár rigmussal nyitnak, lesz hangulat!
14.50 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportuszodából! Az évtized meccseként harangozta be a média a mai összecsapást, melyen a Szeged Beton és a Partizan Beograd vívja meg a végső csatát a Bajnokok Ligája legjobb nyolcba kerülésért.
09.50: "Mindenképpen győznünk kell, erre készülünk, más eredmény nem elfogadható számunkra! Egri BL-győzelmünk óta, s a csoportbeli helyzetünkből adódóan kiderült, csak győzelemmel vagy pontszerzéssel juthatunk tovább. Azóta ez lebeg mindenki szeme előtt. Ez olyan kardinális mérkőzése a csapatunknak, s az egész szegedi vízilabdának, mely nemcsak a jelenben meghatározó jelentőségű, de az elkövetkező évek minőségi szegedi vízilabdájának szempontjából is" - mondta Vincze Balázs vezetőedző a SZEGEDma.hu-nak.
09.45: “Ez nem futball, hogy a döntetlen is elég, győzni akarunk! A saját kezünkben van a sorsunk, nem kell másik eredményt néznünk. Egyszerű a képlet: ha győzünk továbbjutunk, ha kikapunk kiesünk” - nyilatkozta a korábbi Európa-bajnok Kiss Csaba a minap a mai ütközet kapcsán.

Korábban írtuk:

Elérkezett a sorsdöntő csata napja. A világ egyik legjobb csapatát fogadja Vincze Balázs legénysége. S ugyan miért ne tekinthetnénk a Szeged Betont is a világ egyik legjobb csapatának, melynek sorait olimpiai bajnok, világbajnok vízilabdázók, kontinensek és féltekék legjobb pólósai alkotják? Vasárnap délután Szegedre figyel a vízilabdázó világ, hiszen mindössze egyetlen hely kiadó már a legjobb nyolc között, a világ legjobb nyolc csapata között - s ahhoz, hogy a Tisza-parti alakulat csatlakozzon másik magyarként a szombat este továbbjutó Vasashoz, mindössze egyetlen pont szükséges. Egyetlen pont, s Molnár Tamásék LEN-kupa-győzelmük óta legnagyobb sikerüket arathatják, míg a BL-címvédő alakulat kihullik a további küzdelmekből. Egyetlen pont, s a magyar vízilabda újabb diadalt ülhet a 21. századi rivális, a szerb felett. Egyetlen pont - csak ennyi kell! A férfi vízilabda Bajnokok Ligája C csoportjának jelenlegi állása: 1. VASAS 6 3 2 1 60-54 6 11 2. SZEGED 5 3 1 1 46-44 2 10 3. Partizan Beograd (szerb) 5 2 1 2 44-42 2 7 4. EGER 6 1 – 5 44-54 -10 3 Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.