Közélet

Az életre szóló szövetséget hirdetik a Házasság Hetén + VIDEÓ

Az életre szóló szövetséget hirdetik a Házasság Hetén + VIDEÓ

2012. február 7., kedd
Az életre szóló szövetséget hirdetik a Házasság Hetén + VIDEÓ

Megkezdődött a visszaszámlálás, vasárnap elstartol a Házasság Hete rendezvénysorozat, mely idén is előadásokkal, fórumbeszélgetéssel, talkshow-val, mozival, fiatalokat megszólító programokkal várja a hívőket és nem hívőket egyaránt február 12. és 19. között.

"A

Házasság Hete

rendezvénysorozatnak elsősorban az a célja, hogy hirdessük a házasságot, mely igaz és őszinte 'igen'-re épül - a házaspárok egy egész életre elkötelezik egymással magukat" - summázta a házasság lényegét

Berta Árpád

szervező, a Házasság Hete munkacsoport tagja. Bár kevés teret szentel az ilyen szeretetközösségnek a média, nagy fontossága lenne napjainkban is. Épp ezért az egész hetes programsorozattal szeretnék felhívni az emberek figyelmét a házasságra. A fiatalokban él a vágy, hogy családot alapítsanak, hogy gyermekük szülessen, azonban megtorpannak az első nehézségeknél, elterjedt az a hiedelem, hogy a házasság csak egy papír. Aki így tekint a házasságra, annak az "igen"-je tartalmatlan, üzleti partnerként kezeli házastársát, úgy gondolja, megmásíthatja, vagy fel is bonthatja a "szerződést". Mikor őszinte és igaz az "igen", a házaspárok társak és egész életre kötnek szövetséget - hangsúlyozta Berta Árpád. A szervező azt is hozzátette, igaz, hogy a statisztikák szerint a házasságok fele nehézségekkel küzd, számukra viszont az a biztató, hogy a másik fele viszont jól működik - a heti rendezvénysorozaton azt szeretnék elmondani, szerintük mitől jók ezek a házasságok. Berta Árpád a Telin TV-nek arról is beszélt, az utolsó simítások folynak a szervezésben. "Nem csak azt szeretnénk, hogy jöjjenek el a rendezvényeinkre, hanem hogy ezen a héten mindenki gondoljon a házasságra, jusson eszébe, beszéljen róla és legyen ez a téma" - magyarázta a szervező, és hozzáfűzte, a médiumokat is arra kérik, hogy foglalkozzanak a házassággal ezen a héten. Sokszínű programkínálattal készülnek a szervezők, a 13 rendezvény célja, hogy minden korosztályt megszólítson függetlenül attól, hogy hívők, vagy nem hívők, mindenki számára legyenek vonzó és tartalmas alkalmak.

További részletek és részletes program ITT

és

ITT

.

Tekintse meg a Telin TV Berta Árpáddal készített beszélgetését (Szeged Ma hírműsor, 2012. február 6.)!

http://www.youtube.com/watch?v=UVWianTIt60&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.