Közélet

Árvízi Emléknap – családi nap Szegeden

Árvízi Emléknap – családi nap Szegeden

2012. február 27., hétfő
Árvízi Emléknap – családi nap Szegeden

2012. március 10-én, szombaton, közkedvelt családi napként, nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Árvízi Emléknap a szegedi Fogadalmi Templom előtti Dóm téren. A rendezvény apropója az 1879-es szegedi Nagyárvíz.

A KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. és a HÁLÓ Közösségfejlesztő Keresztény Egyesület egy egész éves programsorozatot indított “Eunity: Közösségi programok szervezése” címmel, melyet a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogat. A programsorozat keretein belül megszervezett Emléknap helyszíne nem véletlen, hisz az 1930-ban elkészült Dóm is a pusztító természeti csapásnak köszönheti nevét, amikor is az életben maradt szegediek megfogadták: ha átvészelik a nehéz időket, templomot emelnek hálaképpen. E katedrális lábainál zajlanak majd a délelőtt 10 órakor kezdődő programok, melyek a teljesség igénye nélkül: népi kismesterségek (bőrözés, sóliszt-gyurma, gyertyaöntés, nemezelés, kovácsolás, fafaragás), íjászat, lovaglás, kézműves sátrak, főzőverseny, toronykilátó, esti tábortűz és még sok minden más. Érdemes lesz tehát kilátogatni a térre e márciusi szombaton! A programok – a toronykilátó kivételével – ingyenesek! Szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők: a Szeged-Belvárosi Plébánia, valamint a dél-alföldi cserkészek! További részletek olvashatóak

a rendezvény honlapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.