Novemberi Szerencsenapok Extra

Árvízi Emléknap – családi nap Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2012. március 10-én, szombaton, közkedvelt családi napként, nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Árvízi Emléknap a szegedi Fogadalmi Templom előtti Dóm téren. A rendezvény apropója az 1879-es szegedi Nagyárvíz.

A KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. és a HÁLÓ Közösségfejlesztő Keresztény Egyesület egy egész éves programsorozatot indított “Eunity: Közösségi programok szervezése” címmel, melyet a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program támogat.

A programsorozat keretein belül megszervezett Emléknap helyszíne nem véletlen, hisz az 1930-ban elkészült Dóm is a pusztító természeti csapásnak köszönheti nevét, amikor is az életben maradt szegediek megfogadták: ha átvészelik a nehéz időket, templomot emelnek hálaképpen.
E katedrális lábainál zajlanak majd a délelőtt 10 órakor kezdődő programok, melyek a teljesség igénye nélkül: népi kismesterségek (bőrözés, sóliszt-gyurma, gyertyaöntés, nemezelés, kovácsolás, fafaragás), íjászat, lovaglás, kézműves sátrak, főzőverseny, toronykilátó, esti tábortűz és még sok minden más. Érdemes lesz tehát kilátogatni a térre e márciusi szombaton! A programok – a toronykilátó kivételével – ingyenesek!

Szeretettel várnak minden érdeklődőt a szervezők: a Szeged-Belvárosi Plébánia, valamint a dél-alföldi cserkészek! További részletek olvashatóak a rendezvény honlapján.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: Szurkolói rendbontás volt Makón

Default thumbnail
Következő sztori

Vélemény: Zárt kapuk mögött – Szappanopera adatvédelemről és információszabadságról I. rész

Legutóbbi hasonló cikkek