/

A hazáért mondtak szentmisét a dómban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A dómban a januári békemenet szegedi résztvevőinek kezdeményezésére a hazáért mutattak be szentmisét szombaton este.

A január 21-ei fővárosi békemeneten sok szegedi vett részt. A budapesti, kormány melletti szimpátiatüntetésre Szegedről szervezetten, buszokkal és vonattal is utaztak. A Békemenet Magyarországért elnevezésű kormánypárti demonstráció után a szegedi civilekben már hazafelé jövet megfogalmazódott az a gondolat, hogy a dómban a hazáért mutassanak be szentmisét. A misét – melyen a Fideszt és a KDNP-t egyaránt képviselték – Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke celebrálta.

„A békemenet egy párton kívüli esemény volt, mint ahogy a szombat esti mise is” – hangsúlyozta Rózsavölgyi József fideszes önkormányzati képviselő. Hozzátette, a Fidesz részéről támogatjuk ezt a kezdeményezést. „Örülünk, hogy ilyen sokan kiállnak mellettünk, s támogatják a kormány politikáját” – fogalmazott.

Miklós Péter portálunknak elmondta, a KDNP a keresztény egyházak tanítását kívánja a közéletben megjeleníteni. „Mindennapi életünk tetteivel, döntéseinkkel – köztük a politikaiakkal is – ezt igyekszünk kifejezni. Az égiek közbenjárására is szükség van. Az emberi munka és az Istenhez fölszálló fohász együttesen meghozza az eredményt Magyarország számára” – fogalmazott a KDNP szegedi ügyvezető elnöke.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: tápéi hetes a Szőregnek

Következő sztori

Hoffmann: állunk elébe az unió kérdéseinek