Közélet

A hazáért mondtak szentmisét a dómban + FOTÓK

A hazáért mondtak szentmisét a dómban + FOTÓK

2012. február 11., szombat
A hazáért mondtak szentmisét a dómban + FOTÓK

A dómban a januári békemenet szegedi résztvevőinek kezdeményezésére a hazáért mutattak be szentmisét szombaton este.

A január 21-ei

fővárosi békemeneten

sok szegedi vett részt. A budapesti, kormány melletti szimpátiatüntetésre

Szegedről szervezetten

, buszokkal és vonattal is utaztak. A Békemenet Magyarországért elnevezésű kormánypárti demonstráció után a szegedi civilekben már hazafelé jövet megfogalmazódott az a gondolat, hogy a dómban a hazáért mutassanak be szentmisét. A misét – melyen a Fideszt és a KDNP-t egyaránt képviselték –

Kondé Lajos

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke celebrálta. „A békemenet egy párton kívüli esemény volt, mint ahogy a szombat esti mise is” – hangsúlyozta

Rózsavölgyi József

fideszes önkormányzati képviselő. Hozzátette, a Fidesz részéről támogatjuk ezt a kezdeményezést. „Örülünk, hogy ilyen sokan kiállnak mellettünk, s támogatják a kormány politikáját” – fogalmazott.

Miklós Péter

portálunknak elmondta, a KDNP a keresztény egyházak tanítását kívánja a közéletben megjeleníteni. „Mindennapi életünk tetteivel, döntéseinkkel – köztük a politikaiakkal is – ezt igyekszünk kifejezni. Az égiek közbenjárására is szükség van. Az emberi munka és az Istenhez fölszálló fohász együttesen meghozza az eredményt Magyarország számára” - fogalmazott a KDNP szegedi ügyvezető elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.