Novemberi Szerencsenapok Extra

Tüntetés a Parlamentnél is a szuverenitás védelmében

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Parlament előtti parkolót megtöltötte az a több száz ember, aki az Élőlánc Magyarországért szervezésében szombat délután demonstrált az ország szuverenitásának védelmében.

Ertsey Attila, a szervezet elnökségi tagja a rendezvény elején felolvasta azt a felhívást, amelyet személyesen, illetve postán juttatnak el az államfőhöz, a miniszterelnökhöz, az Országgyűlés elnökéhez, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) munkatársaihoz, az Egyesült Államok és a soros uniós elnökséget betöltő Dánia Budapestre akkreditált diplomatáihoz.

A petíciói aláírói kiállnak Magyarország szuverenitása mellett, és felszólítják a magyar kormányt, hogy “nyisson valóságos társadalmi párbeszédet az ország ügyeiről, tegyen lépéseket a közvetlen demokrácia intézményeinek szélesítése felé”.

A felhívás bírálja a hitelminősítők lépéseit, az Egyesült Államok külügyminiszterének, az Európai Bizottság elnökének, a francia külügyminiszternek és az Európai Parlament szocialista, zöld és liberális frakciójának nyilatkozatait is.

A szombati demonstráción felszólalt mások mellett Náray-Szabó Gábor akadémikus is, aki szerint támogatni kell a nemzeti megújhodás programját, még akkor is, ha a kormányzat követett el hibákat. A Professzorok Batthyány Körének szóvivője úgy véli, hogy a kormányon lévők “túl nagy erővel léptek fel a gyengékkel szemben, illetve túl sok frontot nyitottak az erősekkel szemben”.

Az Élőlánc Magyarországért által szervezett El a kezekkel Magyarországtól! elnevezésű demonstráció békésen zajlott le.

Default thumbnail
Előző sztori

Egy nap a cukorbeteg gyermekekért + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: nem sikerült megszorongatni az Albát

Legutóbbi hasonló cikkek