Közélet

Tüntetés a Parlamentnél is a szuverenitás védelmében

Tüntetés a Parlamentnél is a szuverenitás védelmében

2012. január 14., szombat
Tüntetés a Parlamentnél is a szuverenitás védelmében

A Parlament előtti parkolót megtöltötte az a több száz ember, aki az Élőlánc Magyarországért szervezésében szombat délután demonstrált az ország szuverenitásának védelmében.

Ertsey Attila

, a szervezet elnökségi tagja a rendezvény elején felolvasta azt a felhívást, amelyet személyesen, illetve postán juttatnak el az államfőhöz, a miniszterelnökhöz, az Országgyűlés elnökéhez, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) munkatársaihoz, az Egyesült Államok és a soros uniós elnökséget betöltő Dánia Budapestre akkreditált diplomatáihoz. A petíciói aláírói kiállnak Magyarország szuverenitása mellett, és felszólítják a magyar kormányt, hogy "nyisson valóságos társadalmi párbeszédet az ország ügyeiről, tegyen lépéseket a közvetlen demokrácia intézményeinek szélesítése felé". A felhívás bírálja a hitelminősítők lépéseit, az Egyesült Államok külügyminiszterének, az Európai Bizottság elnökének, a francia külügyminiszternek és az Európai Parlament szocialista, zöld és liberális frakciójának nyilatkozatait is. A szombati demonstráción felszólalt mások mellett

Náray-Szabó Gábor

akadémikus is, aki szerint támogatni kell a nemzeti megújhodás programját, még akkor is, ha a kormányzat követett el hibákat. A Professzorok Batthyány Körének szóvivője úgy véli, hogy a kormányon lévők "túl nagy erővel léptek fel a gyengékkel szemben, illetve túl sok frontot nyitottak az erősekkel szemben". Az Élőlánc Magyarországért által szervezett El a kezekkel Magyarországtól! elnevezésű demonstráció békésen zajlott le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.