Utazás

Tegyünk egy képzeletbeli sétát az egyik legszebb olasz városban, Firenzében!

Tegyünk egy képzeletbeli sétát az egyik legszebb olasz városban, Firenzében!

2012. január 27., péntek
Tegyünk egy képzeletbeli sétát az egyik legszebb olasz városban, Firenzében!

A C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata a reneszánsz bölcsőjébe, Firenzébe hívja az utazni vágyókat.

Városnéző séta során ellátogatunk a Santa Croce templomba, ahol híres emberek sírhelyét tekinthetjük meg. Sétánk a belváros felé vezet, ahol először a város politikai színteréhez érünk a Piazza della Signoriára, ahol a Palazzo Vecchio és a Loggia dei Lanzi is található és kívülről megnézzük az Uffizit. Ezután a firenzei dómhoz érünk, amivel szemben ott áll a Battistero a híres "Paradicsom kapujával". Sétánk következő állomása a Ponte Vecchio az Arno folyó felett és azon is áthaladva kijutunk a Palazzo Pittihez, a Medici család utolsó lakhelyéhez.

Medici útvonal teljes egészében a Medici család életét kíséri végig, első lakhelyük (Palazzo Medici Riccardi) és a sírhelyüket tartalmazó (Cappelle Medicee és San Lorenzo templom) épület megtekintése. Középkori sétánk során olyan épületeket, templomokat, utcákat nézünk meg, amik visszavisznek bennünket az úgynevezett "sötét" középkorba. Majd meglátják, hogy az nem is olyan sötét! Oltrarno útvonal, megismerkedünk a kevésbé látogatott Arnón túli résszel, ahol többek között a San Spirito templom és a Masaccio, Masolino, Filippino Lippi freskóit tartalmazó Brancacci kápolna is megnézhető. Az oltrarnói kézművesek műhelyei, ahol kérésre meg lehet nézni képkeret restaurátort, márványpapírt készítőt, aranyművest, antik ezüst tárgyak restaurátorát, drága és féldrága kövek megmunkálásának laboratóriumát, valamint bőrdíszműveseket, különleges asztalosi munkát végzőket, kerámia készítőket. Michelangelo nyomában, a Buonarotti múzeum és a Galleria dell'Accademiában található Dávid-szobor megtekintése valamint a Bargello-múzeum, ahol szintén a nagy szobrász műveit láthatjuk. Uffiziben és bármely más múzeumban tárlatvezetés. Ha kedvet kaptak a kiránduláshoz, tekintsék meg

Valentin napi ajánlatunkat

is! (Forrás:

http://www.firenzeiutazas.hu

)

(x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.