Közélet

Pályázatok a biztonságos internet használatról

Pályázatok a biztonságos internet használatról

2012. január 28., szombat
Pályázatok a biztonságos internet használatról

Videó- és javaslat pályázat hívja fel a figyelmet a Biztonságosabb Internet Nap céljaira, a többi között a világhálón leselkedő veszélyekre.

Videopályázat indul "Netezzünk együtt... biztonságosabban!" címmel: a 10 és 19 év közötti érdeklődők pályamunkáit január 31-ig várja a Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma és a Microsoft Magyarország. A videopályázat célja a beérkezett filmek közzétételével népszerűsíteni a Biztonságosabb Internet Napot és annak idei témáját: a generációk találkozását, összekapcsolását, egymás segítését az online világban. A felhasználói szempontból legjobb és legrosszabb hazai weboldalt keresi az "Adj tippet a legjobb és a legrosszabb hazai weboldalakra!" című pályázatával a SIP magyarországi konzorciuma. A közönség január 31. éjfélig küldheti el javaslatait a http://u18.hu/szavazas/ oldalon. A felhasználók szavazással választhatják ki a 10 legjobbnak és 10 legrosszabbnak tartott hazai honlapot, ebből a díjazottakat szakmai zsűri választja ki mindkét kategóriában. Az eredményeket február 7-én, a Safer Internet Day (SID) - Biztonságosabb Internet Nap rendezvényén hirdetik ki. Ezen a napon a Microsoft székházában az általános- és középiskolás tanulók számos érdekes előadáson vehetnek részt, amelyekre a Webvelem program weboldalán jelentkezhetnek. A többi között kerekasztal-beszélgetésekkel, az ország különböző pontjain tartott biztonságosabb internet-foglalkozásokkal várja a látogatókat a SIP magyarországi konzorciuma február 7-én - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a SIP magyarországi konzorciumának vezetője az MTI-vel. A Biztonságosabb Internet Napot a világ több mint 60 országában, köztük Magyarországon is minden évben február elején, ugyanazon a napon rendezik meg. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a világháló jelentőségére, az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre, tartalmakra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.