Közélet

Kozma kijavíttatná a Fidesszel a köznevelési törvényt (FRISSÍTVE)

Kozma kijavíttatná a Fidesszel a köznevelési törvényt (FRISSÍTVE)

2012. január 18., szerda
Kozma kijavíttatná a Fidesszel a köznevelési törvényt (FRISSÍTVE)

A szegedi MSZP-frakció vezetője sajtótájékoztatón beszélt arról, hogyan érinti a helyi családokat, szülőket és iskolákat az új köznevelési törvény. A Fidesz-KDNP-s tanácsnok szerint ennek célja a hangulat- és félelemkeltés volt.

A december 30-án elfogadott nemzeti köznevelési törvény komoly veszélyekkel fenyegeti a szegedi oktatási rendszert az MSZP helyi frakcióvezetője szerint.

Kozma József

szerdán délután a városháza előtt hóesésben rögtönzött sajtótájékoztatóján kijelentette: az önkormányzat jó gazdája volt az ágazatnak, azzal pedig nem járnak jól a szegediek, hogy az állam veszi át az oktatási intézmények működtetését. Mint fogalmazott, a Tisza-parti város iskoláinak otthont adó ingatlanok fejlesztése, fenntartása tízmilliárdokat emésztett föl az utóbbi években, ebben az összegben pedig ötmilliárd forinttal a szegedi adózók is benne vannak az önkormányzaton keresztül. A szocialista politikus úgy számol: a Parlament döntésével 30 ezer forintot vont el minden egyes szegedi polgártól azzal, hogy saját kezébe vette az ingatlanokat. Kozma József annak a véleményének is hangot adott, hogy az új törvénynek a gyerekek, a szülők és a pedagógusok is kárvallottjai lesznek. Többek között abban látja a veszélyt, hogy míg korábban az "ezerarcú kínálat" jelentette a szegedi közoktatás erősségét, addig a jövőben "egy Budapestről kinevezett hivatalnok, egy politikus mondja meg, ki mit csináljon a szegedi iskolákban". Hozzáfűzte: a helyi oktatási rendszerben dolgozó 2300 munkavállaló körében egyre nagyobb bizonytalanságot érez, nem tudja, mennyire kell féltenie egzisztenciáját. Mondandóját úgy zárta: még nem késő, hogy a Fidesz meghallja a szakmai szervezetek hangját, s kijavítsa a törvényt. A sajtótájékoztatót követően egyébként Kozma József is bevonult az oktatási bizottság ülésére, melynek témája éppen az új köznevelési törvény volt. A mai eseményre

Pocsai Blanka

(Fidesz-KDNP) elnök meghívta a frakcióvezetőket, illetve a frakciókhoz nem tartozó képviselőket is. Az ott történtekről hamarosan beszámolunk, illetve megkérdezzük a Fidesz szakpolitikusának véleményét is a jogszabályi változásokról.

Hüvös: félelem- és hangulatkeltés

„Kozma József a szakbizottsági ülés előtt a törvény végrehajtási rendeleteinek ismerete nélkül tartott sajtótájékoztatót, melynek jól látható célja nem az volt, hogy előmozdítsa Szeged oktatásfejlesztésének ügyét, hanem elsősorban egy hangulat- és félelemkeltő kommunikáció. Meggyőződésünk, hogy a jelenlegi törvényi keretek között a lehető legjobb feltételeket kell megteremteni a diákok és a tanárok számára, az oktatási bizottság elkötelezett e munkában” – reagált

Hüvös László

(Fidesz-KDNP) humán közszolgáltatási tanácsnok Kozma József sajtótájékoztatójára az oktatási bizottságnak az új köznevelési törvény hatásaival foglalkozó nyílt ülését követően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.