Kosárlabda NB I/B: a sereghajtóhoz látogat a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság 12. fordulójában a sereghajtó otthonában, Szerencsen lép pályára szombaton kora este az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli gárdája.

A kék-sárgák győzelemmel kezdték a tavaszi szezont, hiszen az elmúlt hétvégén izgalmas mérkőzésen, hosszabbítás után bizonyultak jobbnak a Debreceni EAC ellen. Elek András tanítványai most újabb győzelemre készülnek.

A vásárhelyiek a gyengébbre sikerült őszi idény után sem mondtak le a felsőházi rájátszást érő legjobb négy közé jutásról, de a jelenleg mindössze a hetedik helyen álló Kosársuli tavasszal már alig hibázhat célja elérése érdekében. Tudják ezt jól a játékosok és vezetők is, hiszen nem titkolt céljuk, hogy az idénynyitón elért sikert követően az elkövetkező öt mérkőzést – Szerencs (idegenben), Nagykőrös (otthon), Kecskemét (otthon), Óbudai Kaszások (idegenben) és Tiszaújváros (otthon) – hozniuk kell. Amennyiben ez a célkitűzés sikerrel jár, akkor a tavaszi idény végére maradt négy mérkőzésen – Baja (idegenben), Eger (idegenben), Salgótarján (otthon) és Törökbálint (otthon) – már valóban a négy közé kerülés lehet a cél.

A Szerencs elleni találkozó előtt mindenképpen jó jel, hogy a közelmúltban műtött Dani Zoltán kivételével mindenki “hadra fogható”, ráadásul a korábbi sérültek közül Czibere Zoltán egyre jobb formába lendül, mellette Szasa Vejinovics teljesítménye is hétről-hétre javul. A stabil emberek közül úgy tűnik, hogy Vas Péter megtalálta régi önmagát, hiszen a DEAC ellen 50 % feletti dobóteljesítménnyel 24 pontig jutott, mellette az elnyűhetetlen Utasi Gábor is igazi húzóembere csapatának.

Az újonc Szerencs számára ősszel túl nagy feladatot jelentett az NB I/B osztály, hiszen győzelem nélkül az utolsó helyen zárták az első szakaszt. A tavaszi nyitófordulóban az erőviszonyoknak megfelelően 24 pontos vereséget szenvedtek Törökbálinton, de ennek ellenére semmiképpen nem szabad lebecsülni őket. A két csapat ősszel már az első fordulóban találkozott Vásárhelyen. Akkor a félidőben még egyetlen ponttal (35-36) a szerencsiek vezettek, de a vásárhelyiek a szünet után szinte lemosták a vendégeket és 81-53 arányú fölényes győzelmet arattak. Ebből adódóan Utasiéknak Szerencsen is türelmesen kell játszaniuk és akkor ki kell jönnie a két csapat játékosállománya közötti tudásbeli különbségnek.

A 12. forduló eredményei: Vásárhelyi Kosársuli – Debreceni EAC 87-83, Nagykőrös – Óbuda 97-78, Eger – Tiszaújváros 83-54, Salgótarján – Baja 76-66, Törökbálint – Szerencs 99-75.

A bajnokság állása:
1. EKF-Eger-HÉSZ 11 9 2 0,91
2. MTK Törökbálint 10 8 2 0,90
3. Salgótarjáni KSE 10 8 2 0,90
4. Kecskeméti Főiskola 10 7 3 0,85
5. Nagykőrösi Solymok 11 6 5 0,77
6. Bajai Bácska 11 6 5 0,77
7. EnterNet Vásárhelyi Kosársuli 11 5 6 0,73
8. Tiszaújváros Tisza-TV 11 4 7 0,68
9. Debreceni EAC 11 4 7 0,68
10. Óbudai Kaszások 11 2 9 0,59
11. Szerencs VSE 11 0 11 0,50

A 13. forduló párosítása: Szerencs – Vásárhelyi Kosársuli, Tiszaújváros – Salgótarján, DEAC – Törökbálint, Baja – Eger , Nagykőrös – Kecskemét.

Előző sztori

A három volt megyei kórház vezetője elégedett az átadás-átvétellel

Következő sztori

Szerződést köt az állam a támogatott diákokkal