Sport

Kosárlabda NB I/B: a sereghajtóhoz látogat a Kosársuli

Kosárlabda NB I/B: a sereghajtóhoz látogat a Kosársuli

2012. január 20., péntek
Kosárlabda NB I/B: a sereghajtóhoz látogat a Kosársuli

Az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság 12. fordulójában a sereghajtó otthonában, Szerencsen lép pályára szombaton kora este az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli gárdája.

A kék-sárgák győzelemmel kezdték a tavaszi szezont, hiszen az elmúlt hétvégén izgalmas mérkőzésen, hosszabbítás után bizonyultak jobbnak a Debreceni EAC ellen.

Elek András

tanítványai most újabb győzelemre készülnek. A vásárhelyiek a gyengébbre sikerült őszi idény után sem mondtak le a felsőházi rájátszást érő legjobb négy közé jutásról, de a jelenleg mindössze a hetedik helyen álló Kosársuli tavasszal már alig hibázhat célja elérése érdekében. Tudják ezt jól a játékosok és vezetők is, hiszen nem titkolt céljuk, hogy az idénynyitón elért sikert követően az elkövetkező öt mérkőzést - Szerencs (idegenben), Nagykőrös (otthon), Kecskemét (otthon), Óbudai Kaszások (idegenben) és Tiszaújváros (otthon) - hozniuk kell. Amennyiben ez a célkitűzés sikerrel jár, akkor a tavaszi idény végére maradt négy mérkőzésen - Baja (idegenben), Eger (idegenben), Salgótarján (otthon) és Törökbálint (otthon) - már valóban a négy közé kerülés lehet a cél. A Szerencs elleni találkozó előtt mindenképpen jó jel, hogy a közelmúltban műtött

Dani Zoltán

kivételével mindenki "hadra fogható", ráadásul a korábbi sérültek közül

Czibere Zoltán

egyre jobb formába lendül, mellette

Szasa Vejinovics

teljesítménye is hétről-hétre javul. A stabil emberek közül úgy tűnik, hogy

Vas Péter

megtalálta régi önmagát, hiszen a DEAC ellen 50 % feletti dobóteljesítménnyel 24 pontig jutott, mellette az elnyűhetetlen

Utasi Gábor

is igazi húzóembere csapatának. Az újonc Szerencs számára ősszel túl nagy feladatot jelentett az NB I/B osztály, hiszen győzelem nélkül az utolsó helyen zárták az első szakaszt. A tavaszi nyitófordulóban az erőviszonyoknak megfelelően 24 pontos vereséget szenvedtek Törökbálinton, de ennek ellenére semmiképpen nem szabad lebecsülni őket. A két csapat ősszel már az első fordulóban találkozott Vásárhelyen. Akkor a félidőben még egyetlen ponttal (35-36) a szerencsiek vezettek, de a vásárhelyiek a szünet után szinte lemosták a vendégeket és 81-53 arányú fölényes győzelmet arattak. Ebből adódóan Utasiéknak Szerencsen is türelmesen kell játszaniuk és akkor ki kell jönnie a két csapat játékosállománya közötti tudásbeli különbségnek.

A 12. forduló eredményei:

Vásárhelyi Kosársuli - Debreceni EAC 87-83, Nagykőrös - Óbuda 97-78, Eger - Tiszaújváros 83-54, Salgótarján - Baja 76-66, Törökbálint - Szerencs 99-75.

A bajnokság állása:

1. EKF-Eger-HÉSZ 11 9 2 0,91 2. MTK Törökbálint 10 8 2 0,90 3. Salgótarjáni KSE 10 8 2 0,90 4. Kecskeméti Főiskola 10 7 3 0,85 5. Nagykőrösi Solymok 11 6 5 0,77 6. Bajai Bácska 11 6 5 0,77 7. EnterNet Vásárhelyi Kosársuli 11 5 6 0,73 8. Tiszaújváros Tisza-TV 11 4 7 0,68 9. Debreceni EAC 11 4 7 0,68 10. Óbudai Kaszások 11 2 9 0,59 11. Szerencs VSE 11 0 11 0,50

A 13. forduló párosítása:

Szerencs - Vásárhelyi Kosársuli, Tiszaújváros - Salgótarján, DEAC - Törökbálint, Baja - Eger , Nagykőrös - Kecskemét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.