Sport

Jégkorong: belevágott a kupaküzdelmekbe a Volán + FOTÓK, VIDEÓ

Jégkorong: belevágott a kupaküzdelmekbe a Volán + FOTÓK, VIDEÓ

2012. január 22., vasárnap
Jégkorong: belevágott a kupaküzdelmekbe a Volán + FOTÓK, VIDEÓ
Több MOL Ligás ellenféllel a mezőnyben megkezdődtek a jégkorong magyar kupa küzdelmei, mely sorozatba a Tisza Volán-MTK OB II-es együttese is nevezett. Vasárnap este rögtön az élvonalbeli játékosokkal is megerősített Dab.Doclert fogadták Ambrus Andrásék.Korábban már írtunk róla, hogy elindulnak a jégkorong magyar kupa küzdelmei is az idei év elején, s a versenysorozatba a Tisza Volán-MTK együttese is benevezett. Így, hála a körmérkőzéses lebonyolítási rendnek, a hazai első osztályban, azaz a MOL Ligában szereplő magyar együttesek fognak ellátogatni a szegedi műjégpályára. Az első csapat a dunaújvárosi Dab.Docler volt vasárnap este.

Gyász

A találkozót megelőzően az Etiópiában terrortámadás áldozatául esett Szabad Gábor fényképe előtt gyújtottak mécseseket az emlékező szurkolók, ezzel tisztelegve az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikájának értelmetlenül elhunyt 39 éves adjunktusára, aki maga is jégkorongozott.
Eredetileg bajnoki találkozóra került volna sor vasárnap este a szegedi műjégpályán, a magyar kupa azonban közbeszólt. Az ellenfél nevében mégsem következett be változás: a dunaújvárosi Dab.Docler élvonalbeli játékosokkal is megerősített csapata érkezett Szegedre. Az első harmadban éreztették is a minőségi különbséget a vendégek, első soruk csatárai, Jonkl László és Virág Tamás révén kétgólos előnnyel zárták a nyomasztó vendégfölényben zajló első játékrészt (0-2). A folytatásban aztán, bár a nyomás nem csökkent, Ambrus András szépített a 29. perc elején, ám annak vége előtt Robert Sabados 1-3-ra módosította az eredményt. Az eseménydús harmad közepén ismét demonstrálta összeszokottságát a Volán első sor, ezúttal Varga Dávid és Ambrus előkészítése nyomán az imént asszisztoló Bosnyák Márkó talált az ellenfél kapujába emberelőnyben (2-3). Egy gólra zárkózott fel tehát a hazai gárda, ám ezúttal sem tartott sokáig az öröm: Ambrus kiállítását kihasználva négy perc múltán Dancsfalvi Norbert állította vissza a kétgólos különbséget (2-4). A záró játékrészben maradt a dunaújvárosi dominancia, Balázs Csongornak bőven volt dolga a hazai kapuban, ám egynél többször nem tudtak kifogni rajta az első osztályban vitézkedő vendégek, az 55. percben Virág Tamás sokadik próbálkozását érvényesítette emberfórban, ezzel kialakítva a 2-5-ös végeredményt. A szövetség honlapja szerint Kalocsa László együttese következőleg pénteken, 15.30-tól Székesfehérváron lép jégre a Sapa Fehérvár AV19 farmcsapata ellen, majd az OB II-es bajnokságban vasárnap 18 órától a MAC-nál vendégeskedik.

Jégkorong magyar kupa:

Tisza Volán-MTK - Dab.Docler 2 2-5 (0-2, 2-2, 0-1) Szeged, műjégpálya, 800 néző. Vezette: Bedő, Juhász, Székely. Tisza Volán-MTK: Balázs - Bereczki, Hetler, Varga D., Ambrus, Bosnyák - Máté, Lippai, Rózsahegyi, Fekecs, Maslac - Wágner, Egyed, Ódry, Kovács Á., Barcsik. Vezetőedző: Kalocsa László. Dab.Docler: Rajna - Ványi, Virág, Jonkl, Nagy R., Papp Cs. - Kormos (kapus), Strenk, Dancsfalvi, Vargyas, Tőkési, Sabados - Mestyán, Komáromi, Kis A. Vezetőedző: Szakács Ferenc. Gólszerzők: Jonkl (Vargyas, Virág, 08:51: 0-1), Virág (Jonkl, 16:42: 0-2), Ambrus (Varga D., Bosnyák, 28:03: 1-2), Sabados (Dancsfalvi, Strenk, 28:42: 1-3), Bosnyák (Ambrus, Varga D., 34:38: 2-3 - emberelőnyből), Dancsfalvi (Tőkési, Vargyas, 38:52: 2-4 - emberelőnyből), Virág (Nagy R., Ványi 54:12: 2-5 - emberelőnyből). Kiállítás: 14 perc, ill. 12 perc. További eredmény: Újpesti TE - Vasas HC 7-2 (2-1, 2-1, 3-0) http://www.youtube.com/watch?v=wf-_BYrF2XM&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.