Közélet

Hüvös: Már nem kell gumicsizmában járni a buszmegállóba + VIDEÓ

Hüvös: Már nem kell gumicsizmában járni a buszmegállóba + VIDEÓ

2012. január 30., hétfő
Hüvös: Már nem kell gumicsizmában járni a buszmegállóba + VIDEÓ

Alsóvároson, Klebelsbergtelepen és Gyálaréten is jelentős fejlesztések történtek 2011-ben - számolt be róla Hüvös László önkormányzati képviselő, aki szerint az MSZP részéről hisztériakeltés folyik a köznevelési törvény ügyében.

Hüvös László

(Fidesz-KDNP) szerint bár a közvélemény előtt főként a politikai erők közötti viták ismertek, a torony alatt valójában számos komoly és pozitív eredményt is sikerült elérnie az új összetételű közgyűlésnek az utóbbi esztendőben. A humán közszolgáltatási tanácsnok a Telin TV-nek kiemelte: az oktatás területén mintegy félmilliárd forintból valósultak meg felújítások, a sport szektorában sikerült újrakötni a hosszú távú, stabilitást adó szerződéseket a város meghatározó klubjaival, emellett pedig a Fidesz-KDNP indítványára elkezdett működni a sportdecentrumkeret, melynek révén a városrészi sportpályák felújítása is megindulhatott. Az új köznevelési törvény új kereteket szab majd Szeged közoktatásának a következő időszakban. Hüvös László hangsúlyozta: a tényleges megvalósítás szabályai majd a végrehajtási rendeletekben jelennek meg, így az MSZP-s politikusok jelenleg még a részletek ismerete nélkül keltenek hisztériát, zavart és félelmet szülőkben és gyermekekben egyaránt. A tanácsnok a közgyűlésben a 3-as választókerület egyéni képviselője, Alsóváros, Gyálarét és Klebelsbergtelep, illetve az ott lakók érdekeinek szószólója. Fő célkitűzése, hogy a körzetben rendbe tegyék a közterületeket, valamint az ott működő intézmények, egyesületek, civil szervezetek a lehető legtöbb forráshoz juthassanak. "Nincs is szégyenkeznivalónk, hiszen a felújított Indóház tér Alsóvároson impozáns kapuja lett Szegednek, a Mátyás téri ferences rendház rekonstrukciója pedig több mint kétszázmilliós beruházás keretében valósul meg uniós támogatással. A Fidesz-KDNP által kezdeményezett játszótér-felújítási keret segítségével a Mátyás téri, a Szabadság téri, a gyálaréti és a klebelsbergtelepi Váltó utcai játszótér is korszerűsödött, új játszóeszközökkel bővült. A két kiskerti övezet külterületi útjain is jelentős javításokat hajtottunk végre, köszönhetően egy a frakciónk által létrehozott új keretnek. Rengeteg ember életminőségén tudtunk lendíteni azzal, hogy kőzúzalékos burkolattal fedtük be azokat a gyűjtőutakat, melyek összeköttetésben állnak az aszfaltutakkal. Így végre nem kell gumicsizmában járniuk a buszmegállóba" - sorolta. A következő időszak legfontosabb megoldandó feladatát a tömegközlekedési változások szülték. Ismeretes, a 2-es villamos márciusi beindításával megszűnik a 83-as és a 83A-s busz, melyek Makkosház és a Vadkerti tér között a Mars tér érintésével. A közgyűlés által elfogadott előterjesztés értelmében márciustól a 20-as busz vonala hosszabbodna meg a Honvéd tértől a kiskörúton át a Vadkerti térig, azaz megmaradna az alsóvárosiak belvárosi közlekedési kapcsolata, ugyanakkor - magyarázta a képviselő - nem lenne biztosított a közvetlen Mars téri összeköttetés. Ennek kapcsán jelenleg is folynak az egyeztetések a városüzemeltetési és -fejlesztési irodával, s Hüvös László bízik benne, hogy hamarosan az alsóvárosiak számára megnyugtató megoldás születik.

Nézze meg a Telin TV Hüvös Lászlóval készített interjúját (Szegedi Panoráma, 2012. január 27.)!

http://www.youtube.com/watch?v=MoL2Z17uTNA&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.