Sport

Futsal: visszavágott az UTC az Aramisnak + FOTÓK

Futsal: visszavágott az UTC az Aramisnak + FOTÓK

2012. január 9., hétfő
Futsal: visszavágott az UTC az Aramisnak + FOTÓK

Újabb óriási bravúrt hajtott végre az UTC-Junior Sport együttese a futsal NB I küzdelmeiben, miután hazai pályán öt góllal verte a bajnokesélyesnek is tekinthető Aramist.

7
-
2
UTC-Junior Sport
-
Colorspectrum Aramis
Férfi futsal NB I 12. forduló

Az UTC hétfő esti, Aramis elleni fényes diadalát kedd este 20.10-től, ismétlésben pedig szerdán 9.55-től és csütörtökön 16.15-től a Telin Televízióban is végigizgulhatják!

A rövid téli pihenő után rangos ellenféllel szállt harcba az UTC-Junior Sport csapata az NB I tavaszi nyitányán - soraiban üdvözölve

Puskás Csabát

, a Szeged 2011 nagypályás NB II-es alakulatától Makóra visszaigazoló labdarúgót. Az Aramis elleni idegenbeli NB I-es bemutatkozás (4-10) fájó emléke talán ott motoszkált még Puskás társainak fejében, ugyanakkor az azóta elért itthoni eredmények is tiszteletet parancsolólag hathattak a budaörsiekre, mivel mindkét gárda türelmesen, taktikusan játszva kereste a fogást a másikon. Az első félidő derekára fokozatosan az UTC kezébe csúszott át az irányítás, jóllehet a válogatott szövetségi kapitánya,

Frank Tamás

csapatához hasonlóan az edzőként eltiltását töltő

Brinszky Adrián

tanítványai sem lelték a rést. Egészen a 9. percig, amikor a csapatkapitány

Hegyesi Zsolt

egyéni akciója végén megszerezte a vezetést az UTC-nek. feltűnő volt, hogy míg a hazaiak lassan megtalálták a ritmust, addig a vendégek sokkal lassabban pörögtek fel, s ébredésükre a 13. percig kellett várni, amikor is

Tombácz Róbert

kirúgása az ellenfél kapuja előtt helyezkedő

Tóth Attila

fejét találta meg, s a csapat legrutinosabb játékosa a

Sikur Lajos

kapujába csúsztatott (2-0). Ekkorra már hazai részről, részben vitatható faultok révén kigyűlt az 5 hiba, s félő volt, hogy a hátralévő percekben 10 méteres büntetőkhöz fog jutni az Aramis. A 16. percben ez meg is történt, és a válogatott Sivák Péter kiméletlenül be is varrta a büntetőt. Pillanatok múltán újabbat lőhetett, ez azonban kimaradt, míg válaszul kontrából Juhász Imre növelte az UTC előnyét. Érezte Frank Tamás, sürgősen kell a gól, ha máshogy nem, hát hibára kényszerítve a hazaiakat, így lehozta kapusát, létszámfölényes támadást kialakítva.

Trucz Zsoltnak

azonban egyetlen eladott labda is elég volt, hogy azonnal büntessen: jó 30 méterről emelt a tátongó kapuba (4-1). Kapaszkodhatott volna még a vendégcsapat, 10 másodperccel szünet előtt újabb büntetőt lőhetett Sivák - Tombácz pedig ismét magabiztosan hárított, így maradt a három gólos különbség.

A második játékrész elején rákapcsolt az Aramis, próbálták faragni a hátrányt Kiss Tamásék, ám Tombácz többször is bravúrral állta útját kísérleteiknek. Kétségbeesett védekezésük miatt már a 26. percben 4 faultnál jártak, s talán az ötödiket is befújták volna a játékvezetők, Hegyesi szabálytalanul megszakított nagy szólója végén, ha a szemfüles Tóth Attila nincs ott, s sarokkal be nem kotorja a labdát... (5-1) Másodpercek múltán Tóth lába váratlanul sült el, meg is lepte vele Sikurt (6-1). Elképesztő lendülettel csapott le minden labdára az UTC ekkor, s egyszerűen minden bejött a hazaiaknak, hiszen rá egy percre Dürgő Péter tálalt Juhász elé, aki teljessé tette a három perces kivégzést (7-1). Ez már megtörte a vendégeket, ez ellen az UTC ellen idegenben már nem állhattak fel, s ez játékukon is látszott. Pár veszélyes kontrára még futotta erejükből, becsülettel próbálkoztak egyéni akciókkal, ám egy közbelépő láb, egy Tombácz-bravúr vagy egy kapufa mindig útjába akadt a labdának. Sivák rutinjához méltón még az utolsó előtti percben nagy szólót vitt végig, s betalált az ismét remek formában védő Tombácznak, ezzel feltéve a szépségtapaszt az újabb UTC-bravúrra (7-2). Kétségtelenül az egész hazai csapatot dicséret illeti, hiszen nem csak az első, hanem a második sor is remekül, nagyon összeszedetten játszott, s Puskás Csaba bemutatkozása is kiválóra sikeredett, látványos cselei révén többször is gólhelyzetbe került, s társait is jól szolgálta ki. Talán kicsit motiválhatta az újszegedi legényeket a szövetségi kapitány jelenléte is (pláne az ellenfél kispadján!), aki a mérkőzés után elmondta a válogatott január második felében esedékes összetartására meghív pár szegedi játékost is, felmérendő képességeiket. Lehet, hogy hamarosan nemzeti mezben lép pályára valamelyik UTC-s futsalosunk?

Férfi futsal NB I 12. forduló:

UTC-Junior Sport - Colorspectrum Aramis 7-2 (4-1) Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Kovács G., Rózsa, Makk. UTC: Tombácz - Hegyesi, Tóth A., Trucz, Hernády. Csere: Pataki, Juhász I., Bullás, Dürgő, Puskás, Brinszky, Béry (kapus). Vezetőedző: Szitkó Róbert. Megbízott edző: Brinszky Adrián. Aramis: Sikur - Nagy G., Hasenauer, Tóth Sz., Kiss T. Csere: Dávid, Németh P., Sivák, Öreglaki, Birinyi, Silva Matos, Tyukász (kapus). Vezetőedző: Frank Tamás. Gólszerzők: Hegyesi (9'), Tóth A. (13', 28', 29'), Juhász (17', 30'), Trucz (18'), ill. Sivák (16' - tízméteresből, 39'). Sárga lap: Puskás (18'), ill. Németh P. (14'), Tóth Sz. (25'). Brinszky Adrián: "Működőképesnek bizonyult a szokásos játékstílusunk. Ennek nagy a rizikója, de ma működött, mind a két sorom remekül teljesített, megvoltak a kiváló egyéni teljesítmények a mezőnyben és a kapuban is, ezek kellettek ehhez a sikerhez és több tűz volt a játékunkban. Egy kiváló ellenfél ellen óriási bravúrt hajtottunk végre." Frank Tamás: "Álmosan kezdtünk, de úgy éreztem, az első félidőben lehetett volna keresnivalónk, ha a büntetőket belőjük. Felelőtlenül és motiválatlanul játszott a csapatom, igyekszünk kijavítani a hibákat."

További eredmények:

Admirál-Haladás VSE - Vasas 1988 Déli Futsal 7-2 (3-0) Rába ETO - Rubeola FC Csömör 3-2 (2-2) DEAC Futsal Club - Üllő FC Cső-Montage 7-4 (5-0) MVFC Berettyóújfalu - Gödöllői Bikák 2-3 (1-1) MAFC BME Docler Akadémia - Nagykáta SE Futsal Káta-GSM 3-1 (0-1)

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#

Csapat

M.

Gy.

D.

V.

Lg.

Kg.

Gk.

P.

1.

MVFC Berettyóújfalu

12

8

1

3

64

34

30

25

2.

Rába ETO

11

8

1

2

57

28

29

25

3.

Colorspectrum Aramis

12

8

1

3

65

45

20

25

4.

DEAC Futsal Club

12

7

1

4

47

46

1

22

5.

Gödöllői Bikák

11

7

-

4

56

39

17

21

6.

Admiral-Haladás VSE

12

6

2

4

59

49

10

20

7.

Vasas 1988 Déli Futsal

12

6

-

6

39

38

1

18

8.

UTC-Junior Sport

12

5

1

6

61

59

2

16

9.

MAFC BME Docler Akadémia

12

3

2

7

30

62

-32

11

10.

Üllő FC Cső-Montage

12

2

4

6

48

51

-3

10

11.

Rubeola FC Csömör

12

2

2

8

32

64

-29

8

12.

Nagykáta SE Futsal Káta-GSM

12

1

1

10

32

78

-46

4

Online közvetítésünk:

40' Teljesen nyugodtan zajlik az utolsó perc, visszaszámol a lelátó, dübörögnek a dobog, zeng a vastaps, győzött az UTC, visszavágtunk az Aramisnak! Szép volt, fiúk!
39' Tombácz véd nagyot, kontrából Dürgő dörgő felsőléce nyomán csaknem kiszakad a kapu!
39'GÓÓÓL... 7-2. Sivák Péter egyéni akciója, szépen megy el, és kilövi a jobb kapufa tövét, bepattan, 7-2.
38' Pataki nem ismer elveszett labdát, olyan harcosan küzd a hosszú passzért, mintha a vendégek vezetnének. pedig a mieink vezetnek. 7-1-re!
37' Nagyon nyugodtan védekezik a hazai csapat. Második sorunk a pályán. Dávid hátul, 3 a 4 ellen támadnak, reménytelen.
36' Hegyesi kontrázik, lő, véd Sikur, ismétel villámgyorsan Hernády, ez is mellé! Nem is csapatként támad már az Aramis, egyénileg meg nehéz átmenni. Juhász lő, véd Sikur.
35' Sikur merészen jön ki ismét, nem sikerül Hegyesinek lövőhelyzetbe kerülni. A válogatott Sivákot neveti ki a lelátó, aki kicselezte Tombáczot 1 az 1-ben, és fölé vágta a labdát annak rendje és módja szerint...
34' A Rába csak 3-2-re bírta legyűrni a Csömört, 2-2-es félidő után, itt pedig érik a forduló bombameglepetése. Sikur próbál támadásban kijönni, de Hernády jelenléte visszaparancsolja a kapujába. Trucz remekül olvassa a vendég akciót, labdát is szerez, de nem jön be a kontra.
33' Birinyi próbálkozik, keresztbe el a kapu előtt a labda. hegyesitől szedi el a labdát a vendég támadó, Tóth üresen lőhet 3 az 1-ben, Tombácz és kapufa, jó kapusnak szerencséje is van!
32' Hasenauer esik-kel, de nem kerülhet helyzetbe, mert fedezi a labdát Dürgő. Ismét fegyelmezett a védekezésünk.
31' Dáviddal szemben Tombácz véd a jobb kapufánál Dürgő parádézik sarokkal, elveszítjük a labdát, aztán Kiss Tamásra befújják az 5. faultot, Bullást kell ápolni. Lesántikál.
30' Esik szét az Aramis, Puskás lő rá egy kipattanó Juhász-lövést, mellé!
30'GÓÓÓL!!! 7-1! Juhász Dürgő begurított labdáját rúgja be! 7-1!!!
29' Hihetetlen szívvel játszik a csapat, Hegyesi iramodik meg, semmi.
29'GÓÓÓL!!! 6-1! Tóth Attila most a szaggatottról lő váratlanul a léc alá!
28'GÓÓÓL!!! 5-1! Hegyesi robog végig, felrúgják a hatoson belül, de ott van Tóth Attila aki, talppal-sarokkal begurítja az elfekvő kapus mellett! 5-1!
28' Trucz Csikar szögből jobbról, a sarokból, simán szedi le Sikur, de majdnem szöglet aztán.
27' Próbálkoznak a vendégek, kényszeríti őket az eredmény, de sok a hiba náluk, és fegyelmezetten védekezik az UTC. Hernády most nem, 3-4 a faultarány. Sivák emeli be a szabadrúgást, kifejeljük. Aztán Sivák rúgja rá, Tombácznak nagyon hosszú a lába eléri a bal alsó előtt!
26' Hullámzik a pálya hatostól hatosig, és szól a sziréna. Kiss Tamásra fújják a faultot, 4 van már a vendégeknek.
25' Nyom az Aramis ismét, nem kellene hagyni. Szépen játszanak, de nem jutnak a kapu előterébe. Tóth Szabolcs kap sárgát, felvágta Juhászt, 12 méterre jobbra a kaputól, az oldalvonal mellett. Juhász legurít, Puskás fölé bombáz.
24' Második sorunk a pályán, Puskás, Pataki, Bullás, Juhász. Németh passzát Tombi füleli le, rosszul dob ki. Pataki majdnem labdát lop Sikurtól.
23' Hegyesi kontrázik, a lábáról lopja le a lasztit a kapus. Visszatértek a felek a taktikai csatához, keresik a fogást egymáson.
22' Hasenauer Péter lövését védi Tombácz. Tóth Attila szép mozdulattal akart középre játszani, beleléptek. Hernády faultja, aztán Hegyesié... Szabadrúgás 11 méterről jobbról, Németh a labda mögött... ez a figura nem jött be.
21' A vendégek kezdik a második játékrészt. Nagy lő nagyot, Tombácz lábbal véd.
SZÜNET! A faultokkal kellene kezdeni valamit a második félidőben, jóllehet Tombácz háromból két tízest fogott. Ettől függetlenül a szegedi gólok szépségdíjasak ismét, és vezet a csapat az egyik bajnokesélyes gárda ellen itthon, ráadásul a játék képe alapján teljesen megérdemelten.
20' Nagy nehezen kihozzuk a labdát, kiszabadulunk a nyomás alól. Aztán el is szórjuk a Selectet. 25 másodperc vissza, nagy a nyomás ismét. 10 másodperccel a vége előtt Hernády faultja, újabb tízes... Labdaigazgatás után Sivák lapos középre tartó lövését védi Tombácz!
19' Fegyelmezetten bekkel a csapat, sorra kapja a tapsot a több száz hazai szurkertől. Hernády villan, 8-ról lő, hogy ment ez fölé???
18'GÓÓÓL!!! 4-1! Trucz szerez labdát és bajai módra ahogy a Hernády szokta, jó 30 méterről szépen az üres kapuba emeli! 4-1!
18' Puskás ellen fúj a bíró műesésért, sárgát kap. Németh jön be vészkapusként közben.
17' Pillanatokra tudjuk csak birtokolni a labdát. Újabb Aramis-szöglet, még egy aztán.
17'GÓÓÓL!!! 3-1! Bullás kontráz a bal oldalon, átellenben érkezik Juhász és a kapu torkából betereli! 3-1!
16' És itt az újabb fault Patakitól. Sivák ismét a 10 méteres mögött, Tombácz kivédi! Nyom az Aramis, Sivák iramodik meg, emel, Tombácz kiüti.
16'GÓÓÓL... 2-1. Sivák áll mögé, messziről fut neki, bevágja a bal alsóba, 2-1.
16' Némi gondolkodás után Truczra befújja a faultot Kovács sporttárs. 10 méteres.
15' Most már határozottan a vendég alakulat irányít. Mire leírjuk, Hegyesi kerül helyzetbe a kapujuk előtt, de kimegy a labda. Hernády kontráz, Dávid belevetődik.
14' Nagy Gábor elől Hernády tisztáz, aztán szöglet után Hernády kontráz, a labda elakad Sikur lábában, ott van még, belevetődnek, kivágják. Időt kér az Aramis. 6:36 van hátra, nagyon hosszú idő, hogy kihúzzuk 5 faulttal. Nekik 4 van. Ismét vendég korner, kinn passzolgatnak, Öreglaki kerül helyzetbe, nagyot véd Tombácz! Kezezést reklamál Németh, sárgát kap.
13'GÓÓÓL!!! 2-0! Tombácz kirúgását Tóth Attila csúsztatja a kapuba, erre nem számított senki, különösen nem az Aramis! 2-0!
13' Dürgő nevénél az 5. fault. 4 az Aramisnál, miközben Juhász és Bullás támad, de eredmény nélkül.
12' Ismét eladja a labdát az Aramis, a szurkolóhad ultrábbik része elképesztő hangulatot teremt közben. Puskás gyönyörűen szereli Kiss Tamást, aztán Aramis-fault. Sikur egy pillanatra ki akart jönni támadni, de letámadunk, szalad is vissza.
11' Kontra, Dávid passzát Öreglaki balról lövi rá, kivágjuk. Sorcsere, miután Nagy Gábor passza megy el messzire, ember már nem volt ott. Juhász faultja a 4., nem lesz ez így jó...
10' Hibáznak a vendégek is, Trucz jöhet szabadrúgással, 3-2 a faultarány. Hernády tűzi rá, elakad. Trucztól szedi el a labdát Dávid, Zsolt aztán zavarja, el is adják. Mi is. Trucz szemfüles, labdát lop, visszaér Sikur.
9' Trucz is próbálkozik, védő lép bele.
9'GÓÓÓL!!! 1-0! Hegyesi szépen játssza tisztára magát, aztán hét méterről kilövi a bal alsót! 1-0!
9' Rosszul cseréltünk, egy újabb faultnak vésik be.
8' Nagy Gábor lövése Hernády lábában akad el. Aztán óriásit tűz kapura, Tombácz látványosan vetődve véd! De mekkorát!? Tóth Szabolcs kotorászik aztán a kapunk torkában, Tombi fogja a lasztit. Tóth Attila emel be a kapu elé, Ballack leveszi, de már nem tud ráfordulni.
7' Kicsit ólomlábakon mozog az ellenfél is, kétségtelen, hogy mindkét féltől nagyobb iramot szoktunk meg. Birkóznak. Tóth Attila, Trucz, Hernády és Hegyesi a pályán, az első sor.
6' Főleg az UTC birtokolja a labdát, a sziréna magasabb oktávszámra kapcsol.
5' Nem diktálnak nagy iramot a felek, nincs kapkodás, rohanás, óriási taktikai csata és türelemjáték zajlik a pályán. Puskás bolondítja a letámadó Dávidot.
4' Hegyesi szabálytalan, 2-0 a fault ide. Labdaszerzés után Ballack hosszan passzol. Hernády egyedül, lő, védi Sikur. Tóth Attila a sarokról éles szögből lő, Sikurról pattan ki berúgásra. Puskás is a pályán, a társakkal szépen hozzák ki, Öreglaki vágja fel Juhászt.
3' Nagyon nem leljük a rést, aztán Hernády tör be, nagyon fölé vágja ő is. Tóth Attila elveszti majd visszaszerzi a labdát, lő, véd Sikur, Hernády ismétel, ez sem jön be. Trucz szerez labdát, indítja Hernádyt, kiszorítják. Dávid és Nagy Gábor játsszák ki a védelmünket, utóbbi perdít mellé.
2' Nagyon tapogatózva telnek az első másodpercek. Megint labdát vesztünk, bár egy kezezést nem fújtak be a javunkra a sporik. És megszólal a sziréna, dübörög a dob, Dávid Richárd méterekkel fölé.
1' És ebben a pillanatban az UTC kezdi a mérkőzést. Hegyesi és Trucz tologat hátul. Hernády labdavesztés után máris egy taktikai faultot követ el.
18.55 A bemelegítés véget ért, közben megérkezett Kohári Nándor fideszes városatya, az UTC Futsal Baráti Kör vezetője is, aki szerint kemény meccsen döntetlen eredmény fog születni. Kezdődnek a bemutatások, hamarosan kezdünk...
18.45 Gyűlik a szurkolóhad is, megszólal a hangosítás is, és a dobok is a hazai ultráknál.
18.30 S örömmel tudathatjuk, hogy az UTC soraiban, legalábbis a nevezettek között ott van Puskás Csaba is! Az Aramis már kinn is a pályán, bőszen melegítenek, érkeznek a mieink is.
18.25 Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, ahol ismét kigyúltak a hétfő esti fények a hétfő esti futsalra! Bő félóra még a kezdésig, egyelőre csak a Pick Szeged horvát légiósa, Antonio Pribanic gyakorolja a heteseket, de hamarosan jönnek a focisták is melegíteni.

Korábban írtuk:

Az UTC kerete kismértékben változott az egy hónapos szünetben. Mint a beharangozóban már írtuk, az NB II-es nagypályás bajnokság kezdetéig elvileg számíthat a csapat Koncz Zsolt és Makra Zsolt játékára, ám hétfő este előbbi eltiltás, utóbbi az NB II-es válogatott nemzetközi szereplése miatt nem tud szerephez jutni az Aramis ellen. A Szeged 2011-től Makóra visszatérő Puskás Csabát szeretné soraiban tudni Brinszky edző, ám itt még egyeztetések zajlanak. Az biztos, hogy az őszi keretből kikerült Vastagh Szabolcs és Szabó László, ők vélhetően az SZTE EHÖK SE soraiban folytatják a tavaszt. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.