Közélet

Dermesztő hideget hoz a következő hétvége

Dermesztő hideget hoz a következő hétvége

2012. január 27., péntek
Dermesztő hideget hoz a következő hétvége

Téliesen hideg, de napsütéses és száraz időjárás lesz a következő héten; keddtől fokozatosan hűl a levegő, a jövő hét végére néhol mínusz 10 fok lehet a legmagasabb nappali hőmérséklet - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa pénteken az MTI-t.

Gaál Áron

elmondása szerint hétfőig plusz 2 fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet, ám kedden ez 0, majd csütörtökre mínusz 4 fokra csökken. A hét közepétől néhány erős széllökést hozó, nagyon hideg idő várható. A hét végére a hóval borított területeken mínusz 10 fok lehet a nappali hőmérsékleti maximum. A meteorológus úgy tájékoztatott, hogy a jövő hét folyamán anticiklon alakítja időjárásunkat, ami száraz, kontinentális levegőt hoz magával; ezért az ország egész területére igaz, hogy néhány jelentéktelen hóeséstől eltekintve a magasabban fekvő területeken nem várható csapadék. Emiatt negatív hőmérsékleti rekordok sem várhatóak. A havazás esélye legkorábban a rákövetkező hét végén nő - tette hozzá Gaál Áron.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.